Türk Metal Sendikası'ndan 5 günde 3 seminer

Türk Metal Sendikası 25-29 Temmuz tarihleri arasında 3 ayrı eğitim semineri düzenleyecek.Türk-İş'ten uzman ve yetkililerin de katılarak bilgi vereceği seminerlerin ilk ikisi Çorlu'da, son seminerin ise Çerkezköyde yapılacağını açıklayan Türk -İş İl Temsilcisi Murat Koçak, "Üyelerimiz İş Sağlığı ve Güvenliği, Kadın Çalışanlara Yönelik İş Gücü/ İş Steresi Eğitimi ile İşçi Sağlığı ve Güvenliği Kadın İşçiler Eğitimi konularında düzenlenecek seminerlerle bilgilendirilecek" dedi

Türk Metal Sendikası'ndan 5 günde 3 seminer
21 Temmuz 2011 Perşembe 00:00

Türk-İş Çorlu ve Çerkezköy'de 5 günde 3 eğitim semineri düzenleyecek. Seminerlerle ilgili olarak duyuru yapan Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, bilgi verdi. Türk-İş 25-29 Temmuz tarihleri arasında düzenleyeceği 3 ayrı seminerde, 'İş Sağlığı ve Güvenliği, Kadın Çalışanlara Yönelik İş Gücü/ İş Stresi Eğitimi ile İşçi Sağlığı ve Güvenliği Kadın İşçiler Eğitimi' ile ilgili konular yer alacak.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SEMİNERİ
25- 26 Temmuz' da gerçekleşecek olan İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili seminer, Çorlu Silverside Otel'de yapılacak. Pazartesi günü yapılacak semimer, açılış konuşmasının ardından Türk-İş yetkilileri Özcan Karabulut ve Hülya Uzuner, ÇASGEM yetkilileri Celal Tozan ile Kadir Tomas bilgi verecek. Seminerin konuları ise şöyle: "İş Sağlığı ve Güvenliğine Sendikal Yaklaşım, SGK Uygulamalarında İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları,Kadın İşçilerin Sorunları ve Çözüm Yolları, İş Güvenliği KKD,Makine Koruyucuları, Güvenlik İşaretleri vb., İş Kazalarından Korunma."
Aynı seminerin ikinci gününde, Salı günü ise yine tam gün "İş Sağlığı ve Güvenliği" anlatıacak. İkinci gün Doç. Dr, Aydın Başbuğ ve Doç. Dr. Ali Naci Yıldız'ın ( Hacettepe Üniversitesi) konuşma yapacağı seminer konuları ise şöyle: " Ödünç İşçilik ve İşveren İlişkilerinden Doğan Sorunlar ve İş Sağlığı Güvenliği, Sağlık, Sağlık Hakkı, İş ve Sağlık İlişkisi,İş Sağlığı Temel Kavramlar, İş Sağlığı Uygulama İlkeleri, Türkiye'de ve Dünyada İş Sağlığının Durumu, Meslek Hastalıkları Genel Kavramlar İşyeri Ortam Faktörleri ve Korunma Yöntemleri Temel Bilgileri."
İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri'nin sonunda katılımcılara sertifika verilecek.
KADIN ÇALIŞANLARA YÖNELİK İŞ GÜCÜ/İŞ STRESİ EĞİTİM SEMİNERİ
Türk-İş/ÇAŞGEM işbirliği ile yapılan 'Kadın Çalışanlara Yönelik İş Gücü/İş Stresi Eğitim Semineri' ise 27 Temmuz günü yine Çorlu Silverside Otel'de yapılacak. Saat 09.00 da açılış konuşmasıyla başlayacak olan seminerde, 'Sağlık, Sağlık Hakkı, İş ve Sağlık İlişkisi, İş Sağlığı Uygulama ilkeleri, Türkiye'de ve Dünya'da İş Sağlığı'nın Durumu, İş Sağlığı ile ilgili Temel Kavramlar, Meslek Hastalıkları ile ilgili genel kavramlar, Çalışma Hayatında Kadın, İş Sağlığı ve Üreme Sağlığı, Kadın İşçilere İlişkin Mevzuat, (Gebe ve emzikli yönetmeliği, Ağır ve tehlikeli işler yönetmeliği vb), İş Stresi ve Kadın İşçiler İş Sağlığı ve Güvenliği Alanında Temel Mevzuat, İş Sağlığın İlgili Taraflar, Yetki ve Sorumluluklar, İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışmaları'nda Sendikaların Rolü' konuları anlatılacak. Seminerde, ÇASGEM Yetkilisi Doç. Dr. Ali Naci Yıldız ve Türk- İş yetkilisi Özcan Karabulut konuşacak. Seminerin sonunda yine katılımcılara sertifika verilecek.
SON SEMİNER ÇERKEZKÖY'DE
İşçi Sağlığı ve Güvenliği Kadın İşçiler Eğitimi' ni konu alan son seminer Çerkezköy'de yapılacak. 28-29 Temmuz tarihlerindeki seminer Çerkezköy Güneşler Otel'de düzenlenecek. Saat 09.00 açılış konuşmasıyla başlanacak olan seminere Hacettepe Üniversitesi'nden Dr. Ali Naci Yıdız konuşmacı olarak katılacak. Seminerde, "Sağlık, Sağlık Hakkı,İş ve Sağlık İlişkisi ,İş Sağlığı Temel Kavramlar,İş Sağlığı Uygulama İlkeleri,Türkiye’de ve Dünyada İş Sağlığının Durumu, Meslek Hastalıkları Genel Kavramlar,İşyeri Ortam Faktörleri ve Korunma Yöntemleri Temel Bilgileri , Bilgileri Çalışma Hayatında Kadın İş Sağlığı ve Üreme Sağlığı" konuları anatılacak.
Seminerin ikinci gününde ise MSC, ÇASGEM Yetkilisi Kadir Tomas, 'İş Güvenliği, KKD, Makine Koruyucuları, Güvenlik İşaretleri vb, İş Kazalarından Korunma ve İş Sağlığı ve Güvenliği Alanında Temel Mevzuat hakkında, Türk-İş yetkilisi Celal Tozan, SGK Uygulamalarında İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları hakkında, Türk- İş yetkilisi Hülya Uzuner, Çalışma Hayatında Kadın İşçiler ve TÜRK-İŞ’in Çalışmaları' konularını anlatacak. Son olarak, Türk- İş Yetkilisi Özcan Karabut, 'İş Sağlığı ve Güvenliği Kurumları'nın Önemi ve Alışma Şekli, İş Sağlığı ve Güvenliğine Sendikal Yaklaşım' konularında sunum yapacak.
İşçi Sağlığı ve Güvenliği Kadın İşçiler Eğitimi de sertifika töreni ile sona erecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.