Türk Ocakları Çerkezköy Şubesi Ermenistan’ı protesto etti

Türk Ocakları Çerkezköy Şubesi yönetimi, Ermenistan'ın Azerbaycan'ın Tovuz bölgesine başlattığı ve sivilleri de hedef aldığı alçakça saldırıya karşı Azerbaycan Türk Ordusuna ve bölgedeki soydaşlara destek vermek için Çerkezköy Cumhuriyet meydanında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Türk Ocakları Çerkezköy Şubesi Ermenistan’ı protesto etti
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
26 Temmuz 2020 Pazar 10:10

Türk Ocakları Çerkezköy Şube Başkanı Burak Candaş yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:
“Bugün, yıllar sonra Ayasofya'da Cuma namazının kılınmasının sevincini yaşarken, bir yandan da zulüm ve esaret altındaki Türk ellerinin hüznünü yaşıyoruz.

Tarihte Türkmençayı ve Gülistan Antlaşmalarıyla başımıza bela edilen Ermeniler, Rusların sürekli desteğiyle sistemli olarak yapılan Ermeni iskanı ve Rus destekli savaşlar sonucunda bugünkü coğrafyaya hakim olmaya çalışmışlar. Bu faaliyetler sonucunda yüzlerce yıllık Türk şehri ve Türk Hanlığının baş şehri olan Revan dahi Erivan haline getirilerek, Ermenilerin başkenti hâline getirilmiş ve Türklerden arındırılmıştır!

Bildiğiniz üzere, geçtiğimiz günlerde Ermenistan tarafından, tıpkı tarihte defalarca yaptıkları gibi, yine savaş kuralları ve teamüllerine aykırı olarak, Azerbaycan'daki özellikle sivil soydaşlarımıza yönelik bir saldırı başlatılmıştır.

Bu saldırıya karşılık veren Azerbaycan Türk ordusu,TümgeneralPoladHeşimov ile Albay İlgarMirzayev ile birlikte 7 şehit vermiştir. Azerbaycan Türk Ordusu her ne kadar bu alçak saldırıya misliyle ve mertçe karşılık verse de yüreğimiz soğumamıştır. Ermenistan'ın bu saldırılarına gereken tepki Türk Dünyası ülkeleri tarafından gösterilmediği takdirde Ermenistan'ın ve diğer Türk düşmanı ülkelerin daha küstahça tavır takınacağı da hepimizin malumudur.

Azerbaycan bize, 1918'de Bakü'yü Rus ve Ermeni zulmünden kurtaran Kafkas İslâm Ordusu komutanı Nuri Paşa'nın, Bir kere yükselen bayrak bir daha inmez diyerek kararlılığını ortaya koyan kurucu devlet başkanı Mehmet Emin Resulzade'nin, Ben Atatürk'ün askeriyim diyen Ebulfeyz Elçibey'in emanetidir.

Geçtiğimiz yüzyılda yaklaşık 1.200.000 Türk ve Müslüman Anadolu ahalisine aynı "oldu bitti" usullerle Osmanlı coğrafyasında soykırım uygulayan, Rus üniforması altında yaptıkları yine alçak saldırıları sonucunda Nemesis adını verdikleri suikast planlarıyla Enver Paşa'yı Asya'da, Talat Paşa, Bahattin Şakir, Cemal Azmi Bey gibi büyük Türk devlet adamlarını Almanya'da, 3 gün önce şehadet gününü idrak ettiğimiz Cemal Paşa'yı Gürcistan'da, birçok diplomatımızı da Avrupa'nın göbeğinde Asala Terör Örgütünün suikastleriyle alçakça şehit eden Ermeni terörüne, özellikle Türk dünyasının ve Türk söz konusu olunca üvey evlat muamelesi yapan İslâm ülkelerinin dur deme zamanı gelmiştir. Bu saldırı veya sorun, taraflara yapılacak itidal çağrısı ile çözülecek bir sorun değildir.
Bakın, 1992'den beri Azerbaycan toprağı Karabağ Ermeni işgali altında...Hocalı'da Ermenilerin birkaç saatte yaptıkları katliam hepimizin hatırında halen dipdiri bir şekilde durmakta ve bu yara iki devlet tek millet dediğimiz Azerbaycan-Türkiye ve tüm Türk dünyasında yıllardır kanamaktadır!

Türkler dünyaya zulüm altında yaşamak için değil, dünyaya nizam vermek üzere gelmiştir. Türk, esaret kabul etmez bir millettir. Ancak günümüzde Doğu Türkistan'da, Irak 'ta, Suriye'de, Karabağ'da, Kırım'da, Güney Azerbaycan'da yok sayılan, zulme uğrayan, dünyanın gözleri önünde binlerce yıllık vatanlarından sürülen, özellikle Doğu Türkistan'da esaret kamplarında katledilen soydaşlarımız vardır. Türk Dünyası, Türklere zulmeden Çin'e, Irak Türkmenlerini yok sayan ve Türkmenlere bir Bakanlığı bile çok gören, Türk topraklarını peşmergeye peşkeş çeken ABD ve Irak hükümetine, Suriye Türkmenleri meselesinde, Libya'da ve Asya'da, Kırım'da her daim karşımızda yer alan Rusya'ya, Batı Trakya Türklerinin her türlü haklarını kısıtlayan, ibadethane ve okul haklarını bile yok sayan, Ege Denizi'nde birçok Türk adası ve kayalık mevkilerini, kıta sahanlığı kuralını ihlal ederek işgal eden şımarık palikarya Yunanistan'a ne zaman dur diyecektir?
Unutmayınız ki sessiz kalınan her zulüm, sonraki zulmün kapısını aralar!

Günümüzde, Ermenilerin Azerbaycan toprağı olan Tovuz'a saldırısı basit bir saldırı değil, stratejik bir hamledir. Ermeni güçlerin saldırı girişiminde bulunduğu Tovuz'dan Türkiye ve Azerbaycan'ın ortaklaşa gerçekleştirdiği Bakü-Tiflis-Kars demir yolu, Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattı ve TANAP'ın ( Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi) başlangıcı olan Güney Kafkasya doğal gaz boru hatları geçmektedir. Dolayısıyla bu saldırı yalnızca Azerbaycan'a değil, Türkiye'ye de yapılmış bir saldırıdır. Bu nedenle İha, Siha ile verdiğimiz desteği, iki devlet tek millet dediğimiz kardeş Azerbaycan'a daha ciddi askerî desteklerle sürdürmeliyiz. 1974'te Ayşe'nin tatile çıkarak Kıbrıs Türklerini kurtardığı gibi bugün de Mehmetçiğin bir gece ansızın giderek Azerbaycan-Karabağ Türklerini Ermeni zulmünden kurtarması an meselesidir.

Türklerin zulüm altında yaşadığı bir dünyada, İslam dünyası da rahat yüzü görmeyecektir. İslam dünyasının huzuru da Türk dünyasının güçlü olmasına bağlıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, İslâm alemi ve Türk Dünyası için çok önemli olan Ayasofya’da yıllar sonra ilk cuma namazını biraz önce ifa etmenin haklı sevinci ve gururunu yaşıyor olmanın onuruyla, tüm Türk İslam aleminin yaklaşan mübarek kurban bayramını kutluyor, Türk Milletinin bayramı bayram tadında yaşaması için dua ediyoruz.
Son söz olarak şunu söylüyoruz, daha dün "Hepimiz Ermeniyiz" diyerek naralar atanlar bugün neredesiniz? Ermenistan'ın yaptığı bu saldırı ve katliamlar karşısında neden suskunsunuz?
Biz Büyük Türk Milletinin bir ferdi ve bu devletin kurucu iradesi olarak, Ermenistan'ın Türk düşmanlığı kaynaklı saldırılarını şiddetle kınıyor, Türk ve İslam dünyası başta olmak üzere tüm dünyayı bu zulme dur demeye çağırıyoruz.

Tanrı Türk'ü Korusun ve Yüceltsin! Ne mutlu Türk’üm diyene!
Kamuoyuna, Türk ve İslam dünyasına saygılarımızla duyurulur”
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.