Türk Sağlık-Sen üyelerine bilgilendirme toplantısı

Çerkezköy, Saray ve Çorlu’da görev yapan sağlık çalışanları Türk Sağlık-Sen’in Çerkezköy’de düzenlediği yemekli toplantıda bir araya gelirken, toplantıya katılan Türk Sağlık-Sen Başkan Yardımcısı Abdurrahman Uysal, Tekirdağ Şube Başkanı Sinan Aksu, son dönemde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi ve çalışanların sorularını yanıtladı

Türk Sağlık-Sen üyelerine bilgilendirme toplantısı
09 Şubat 2013 Cumartesi 08:06

Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Sağlık-Sen) Tekirdağ Şubesi tarafından, Çerkezköy, Saray ve Çorlu bölgesindeki sendika üyelerine yönelik bir yemekli toplantı gerçekleştirildi. Çarşamba saat 18.30’da Güneşler Otel’de düzenlenen yemekli istişare toplantısına Türk Sağlık-Sen Başkan Yardımcısı Abdurrahman Uysal, Tekirdağ Şube Başkanı Sinan Aksu ve sendikaya üye sağlık çalışanları katıldı.

YAPILAN ZAMLAR HALKA VE ÇALIŞANLARA CEZADIR

Hep birlikte yenen akşam yemeğinin ardından, programın açılış konuşmasını Sinan Aksu yaptı. Konuşmasının başında, Türkiye’de gündemin her an değiştiğini ancak gündem ne kadar değişse de, kamu görevlilerinin haklarını geriye götüren uygulamaların oluşturduğu gerçek gündemin her zaman varlığını koruduğunu savunan Aksu, “Öyle ki, yapılan zamlar halka ve çalışanlara cezadır. Bu cezanın en yakın göstergesi doğalgaza yüzde 13.9, elektriğe yüzde 20, mazota yüzde 13.5, benzine yüzde 12, kömüre yüzde 13.5 zam yapılmasıdır. Halk ve çalışanlar perişan durumdadır” diye konuştu.

VERDİKLERİ ZAMMI GERİ ALIYORLAR

Ardından, kendilerine verilen zamlara değinen Aksu,  “Peki arkadaşlar bu zamlara karşılık bizlere verilen zamlara ne demeli? 2012’de 4+4, 2013’te 3+3 oranında verilen zamma razı mıyız? Hayır. Zaten verdikleri zammı da Mayıs ayıdan itibaren vergiyle geri alıyorlar” dedi.
KABUL EDENLERİ ELEŞTİRDİ

Aksu, bu oranların altına imza atanları da eleştirerek, “Kamu görevlilerine hak olarak görülen bu rakama toplu sözleşmede yetkiliyiz diyen malum sendikalar, konfederasyon temsilcisi sessiz kalmış, verilen bu zammın altına imza atmıştır. Bizleri mağdur duruma düşüren bu kişilere üye olup destek veren bizim arkadaşlarımız değil mi?”  ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMA ŞARTLARI KABUL EDİLEMEZ HALE GELİYOR

Yapılanların bununla bitmediğini, aksine artarak devam ettiğini savunan Aksu, “Özellikle kamu görevlilerinin özlük, hakları sosyal hakları yapılan mevcut değişiklikler ile gereğe götürüldüğü gibi çalışma şartlarında her geçen gün ağırlaşmakta kabul edilmez hale gelmektedir. Ya bu deveyi güdersiniz ya da bu diyardan gidersiniz anlayışının devlet kültürümüzde yeri bulunmamaktadır. Bunların örnekleri ortada, aile hekimliği, kamu hastaneler birliği. Halk sağlığı, toplum sağlığı, sağlık müdürlüğü diye kurumu bölerek parçalayıp, böl yönet politikası izlenmektedir. Bunun altında özelleşme yatmaktadır” cümlelerine yer verdi.

YAŞANANLARIN ACISI SAĞLIK ÇALIŞANLARI ÇEKİYOR

Konuşmasının devamında, bu yaşananların acısını, zorluğunu sağlık çalışanlarının çektiğine vurgu yapan Aksu, “Bunlara dur demenin tek yolu tüm sağlık çalışanlarını Türk Sağlık-Sen çatısı altına toplamaktır. Bunu da ancak birlikte birbirimize destek vererek üye olmayanı üye yapıp, diğer sendikalara üye olanları istifa ettirip Türk Sağlık-Sen’e üye yapıp,  güçlü bir duruma gelerek bunlara dur dememiz gerekmektedir. Zamanı gelmiş ve geçmektedir” dedi. Sinan Aksu’nun ardından Türk Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Uysal bir konuşma yaptı.

DÖNÜŞÜM YAŞANIYOR

Son dönemlerde ‘Sağlıkta dönüşüm programı’ yaşadıklarını kaydeden Uysal, “İlk olarak 55 bin SSK hastanesi çalışanları 2005 yılında Sağlık Bakanlığına devir oldu. Sağlık Bakanlığı söz vermesine rağmen arkadaşlarımız tam 5 yıl ücretlerini alamadı. Halk Sağlık Müdürlükleri kurularak İl Sağlık Müdürlükleri bunlardan ayrıldı. Bu çalışmalar yapılırken, kamu ve sağlık çalışanının yerine bir tane bile nokta koymadılar. Bu çalışmalar bizleri özelleştirdi. Yap işlet devret modeliyle şehir hastaneleri oluşturulacak. Şehir hastanelerinde bir problem var demiyoruz. Bizler bu millete en iyi sağlık hizmeti götürülmesi için gayret eden sağlık çalışanlarıyız ve yarın iş güvencesinden yoksun olarak çalışmayı da istemiyoruz” şeklinde konuştu.

ÜVEY EVLAT BENZETMESİ

Konuşmasında, sağlık çalışanlarını üvey evlat olarak nitelendiren Uysal, sağlık çalışanlarının aldığı ek ödemeden gelir vergisi kesildiğini ancak diğer kamu çalışanlarında bu durumun söz konusu olmadığını kaydederek, “Sağlık çalışanlarının sabit ek ödemelerinden neden vergi kesilir? Sonuçta emekliye ayrılacağız. Emekliye ayrılacağımız zaman nasıl bir ücret dengesi bekliyor? Bugün emekliye ayrıldığımız zaman aldığımız maaşın yüzde 72’sini alacağız. Karşılaştırma yapıldığında bizler mağduruz” dedi. Toplantı, Genel Başkan Yardımcısı Uysal ve Tekirdağ Şube Başkanı Aksu’ya yöneltilen sorular ve cevapların ardından sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.