Türk Tekstil Vakfı METEM'e 16 öğrenci alınacak

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası ve Türk Tekstil Vakfı İşbirli ile yapılan Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi bu sezon 16 öğrenci alınacak.

Türk Tekstil Vakfı METEM'e 16 öğrenci alınacak
20 Temmuz 2007 Cuma 08:31

Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nde Tekirdağ genelinde eğitim meslek liseleri ve ilköğretim okulları müdürlerine konu hakkında geniş bilgiler verilirken, açılan Mekatronik Bölümü hakkında da bilgiler verildi ve bu bölüm için ilköğretim okulu müdürlerinden iyi öğrencilerini Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'ne yönlendirmelerini istedi.

ARA İNSAN GÜCÜ YETİŞECEK

Okulun kuruluş amacından bahseden Türk Tekstil Vakfı Başkanı Sadık Oğuz "Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nin kuruluş amacı ülkemizin öncelikli sektörlerinden biri olan tekstil alanında ihtiyaç duyulan ara insan gücünü yetiştirmek ve bu insan gücünün istihdamı ile sektörün rekabet kabiliyetini yükseltmek amacıyla Çerkezköy'de kurulan bir eğitim merkezidir.

4 YIL EĞİTİM VERİLECEK

İşletmelerdeki makine ve tesisatın bakım ve onarımı alanında yetişmiş kalifiye eleman ihtiyacının karşılanabilmesi için Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri (Mekatronik) alanında 4 yıllık eğitim verilecek ve tekstil laborantı yetiştirilecek.

Biz sanayiye yetişmiş eleman yetiştirileceğiz. Sanayi bunu istiyor. Burada yetiştirilecek elemanlar makinayı civatasına kadar söküp, takmasını bilecek. Burada hem diğer meslek liselerinde eğitim gören öğrenciler stajlarını yapabilecek, hem de meslek sahibi olmak isteyenler gelip eğitim görebilecekler.

AB'DE GEÇERLİ OLACAK

Burada eğitim göreceklere diploma değil sadece sertifika verilecek. Ama Mekatronik Bölümü'ne alınacak 16 öğrenciye okul bitimi sonrasında diplomaları verilecek. Çünkü onlar sürekli bizim merkezimizde eğitim alacaklar. Mekatronik Bölümü'nde 4 yıl eğitim verilecek. Ayrıca Federal Alman Cumhuriyetinin beceri ile ilgili okuluyla protokol imzalayacağız ve öğrencilerin buradan aldığı sertifika tüm Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli olacak.

ÖĞRENCİLERİ YÖNLENDİRİN

Sizlerden bizim isteğimiz, yüksek not almış olan öğrencilerinizi buraya yönlendirmeniz. Bu bir örnek olarak yapıldı. Adana'da inşaatı devam ediyor. Kayseri'de de kısa süre sonra yapımına başlanacak. Başarılı olması halinde tekstlin yoğun olduğu illerde olanaklarımız elverdiği sürece açarız. İlk olarak 3 okul ile başlayacağız. Memleketin çocukları için, vatanımız için ve tekstil için ne yapsak azdır" dedi.

TORPİL OLMAYACAK

Bu konuda iddialı olduklarını dile getiren Türk Tekstil Vakfı Başkanı Sadık Oğuz, "Bu proje safhasında 4 yıldır çalışıyoruz. Bu kadar emek verdikten sonra bırakmayız. Bu konuda iddialıyız. Öğretmenlerimiz Ege Üniversitesi'nde eğitim aldılar. Ayrıca Almanya'dan uzmanlar gelecek ve 6 ay burada kalarak öğretmenlerimize eğitimler verecekler. Başarılı olamazsak bütün öğretmenleri yurt dışından getireceğiz. Ama inanıyorum ki buna hiç gerek kalmayacak. Rezil olmak istemiyoruz, bu yüzden buraya alınacak 16 öğrenci torpille alınmayacak" dedi.

SINAVLA ALINACAK ÖĞRENCİLER

Daha sonra konuşan Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal ise okulun önemine dikkat çekerek, "Bizim müfredata göre bu okul niteliğinde. Burada yaygın ve örgün eğitim uygulamalı olarak verilecek. Buraya ilk eğitim öğretim yılında yani bu sene 16 öğrenci alınacak. Başvuruda bulunanlar arasında yapılacak olan sınav sonrası bu 16 öğrenci belirlenecek.

MAKİNA BAŞINDA ÖĞRENECEKLER

Ayrıca meslek liselerinin tekstil alanında eğitim gören öğrenciler uygulamalarını burada yapabilecekler. Meslek liselerinde staj yapan öğrenciler, makina başına geçirilmesinden ziyade koşuşturmaca işlerine veriliyor. Ama burada makina başında uygulama yapılacak, eğitim açısından iyi olacak" dedi.

TAMEM'i örnek veren Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, "TAMEM ilk senelerde öğrencilerden talep görmezdi. Şimdi ise yoğunluk var ve aranan bir okul haline geldi. İnşallah burası da öyle olacak" diyerek okul müdürlerine, "Önümüzdeki yıl buraya alınacak öğrenciler için öğrencilere duyuru yapın" dedi.

ŞANSLI ÖĞRENCİLER OLACAKLAR

En şanslı öğrencilerin buraya başvuracak öğrencilerin olacağını belirten Türk Tekstil Vakfı METEM Müdürü Zeliha Özkan ise şunları söyledi ;

"Mekatronik en ağır kafa gücünü gerektiren bir dal. En şanslı öğrenciler buraya başvuruda bulunacak öğrencilerdir. 16 öğrenci Mekatronik Bölümüne sınavla alınacak. Burada eğitim alacak olan Mekatronik öğrencileri, bilgisayar, elektrik, elektronik eğitimi de alacaklar. Burada eğitim alan öğrenciler 11-12. sınıfta fabrikalar tarafından kapışılacaktır.

STAJLAR UYGULAMALI YAPILABİLECEK

Meslek lisesi öğrencileri staj döneminde fabrikalara gönderiliyor. Bundan sonraki senelerde buraya gönderilirse, makina başında eğitim alır ve aldığı eğitimde gelecekte öğrenciye yardımcı olur. Ama fabrikalarda öğrencileri makina başına geçiren fabrika sayısı yok denecek kadar azdır. Ayrıca çalışan ve kendini geliştirmek isteyen ve meslek sahibi olmak isteyenlere de eğitim verilecek." Toplantının sona ermesinin ardından Türk Tekstil Vakfı Başkanı Sadık Oğuz ve METEM müdürü Zeliha Özkan, okul müdürlerini gezdirerek yapılacak işler ve verilecek eğitim hakkında makinaları gösterdiler ve bilgiler verdiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.