Türkan Saylan anıldı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin kurucusu Prof. Dr. Türkan Saylan, ölümünün 12’inci yılında Çerkezköy’de adını taşıyan Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi’nde anıldı.

Türkan Saylan anıldı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
20 Mayıs 2021 Perşembe 10:57

Prof. Dr. Türkan Saylan’ı anma törenine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Tuncay Üstünol, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı ve ÇYDD Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak ve eski Şube Başkanı Rağbet Erol’un Prof. Dr. Türkan Saylan Anıtı’na çiçek bırakmasının ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Ardından Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak günün anısına bir konuşma yaptı.
Ardından kürsüye gelen Belediye Başkanı Vahap Akay, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın eğitim ve halk sağlığı gönüllüsü, kız çocuklarının okuması için cehalete savaş açan, kardelenler yetiştiren çağdaş bir Cumhuriyet kadını olduğunu belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Prof. Dr. Türkan Saylan’ı aramızdan ayrılışının 12. yılında saygı, minnet, şükran ve özlemle anıyorum” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.