Türkan Saylan anıtı önünde anıldı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği kurucusu Türkan Saylan, Çerkezköy’de anıldı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından düzenlenen anma töreni Çerkezköy Belediyesi Kültür merkezindeki anıt önünde yapıldı.  Programa Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, ÇYDD Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Türkan Saylan anıtı önünde anıldı
20 Mayıs 2019 Pazartesi 16:44

TÜRKAN SAYLAN’DAN BAHSETTİ
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak günün anlam ve önemine binayen yaptığı konuşmasında “Rahat uyu Türkan hoca. 10 yıldır yüzünü görmesek de, düşüncelerini, duygularını biliyor, anlıyoruz. Yapmak istediklerini de aynı kararlılık ile sürdürüyoruz. Bulanık, fırtınalı, karanlık dönemlerde yol bulmanın, iz seçmenin, aydınlığa çıkmanın olanaksız sanıldığı dönemlerde çoğunluk bir kısırdöngü içindedir. Çoğunluk el yardımıyla karanlıktan sıyrılacağını sanır. Tutunacak dar arar. Böyle dönemlerde insanların yazgılarını değiştiren, yarınlarını aydınlatan, toplumu bütünüyle kavrayıp köklü bir değişmeye,yeni bir yapıya iten insanlar  ortaya çıkar.Büyük bir geleceğin kapısını aralayan bu insanlar,ölümsüzleşir,çünkü onlar,amaca ulaşacağı süreçte neyi,ne zaman ,nasıl yapabileceğini en iyi hesaplayan,tasarlayan ve yaşamı boyunca inanç ve güveni her geçen gün biraz daha önderliğinde yoğunlaştıran kişilerdir” ifadelerine değindi.
“RAHAT UYU TÜRKAN HOCA”
Soyak, “Geri kalmışlığı, sömürüyü, bağımlılığı kırma, toplumu tümüyle geliştirme, çağdaşlaştırma ve demokratikleştirme amacına odaklanarak yaşamıştır. Üretkendir, yaptığı her şeyi sürekli kılmıştır. Bütün bu özellikleri yaptığı her işe söylediği her söze yansıtır. Çevresindeki her insanda kalıcı izler bırakır. Onu sonsuzluğa uğurlayalı on yıl oldu. On yıldır yüzünü görmesek de düşüncelerini ve duygularını biliyoruz. Yapmak istediklerini yapmaya kararlılıkla sürdürüyoruz. Her şey güzel olacak, rahat uyu Türkan Hoca” dedi.
“RAHMET VE ÖZLEMLE ANIYORUZ”
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay anma töreninde yaptığı konuşmasında “Bugün Türkiye tarihinin en önemli günlerinden biri, milli mücadelenin başlangıcı Atatürk’ümüzün Samsuna çıktığı günün 100’üncü yılını bugün coşkuyla kutluyoruz. Geleceğe umutla bakan Atatürk’ün gençleri Atatürk’ün izinde ve aynı kararlılıkta bu yolda yürümeye devam ediyor. Tabi ki bu yolda yürürken Cumhuriyet tarihi boyunca aynı Atatürk değerlerine gençlerine, aydınlık ‘Türkiye’ye önem, değer ve kıymet veren bir büyüğümüz Türkan Saylan hocamızı da ölümünün 10’uncu yılında rahmet ve özlemle anıyoruz.  Türkan Saylan hocamızın bu toprakların geleceğine, aydınlık çocuklarına onların üzerine titreyerek, onları birer yıldız gibi, parlatma mücadelesini vermesinin cezasını Cumhuriyet düşmanlarının ona yaşatmaya çalıştığı günleri cumhuriyet tarihi maalesef yazdı. Ancak bugün çok önemli bir noktadayız” diye konuştu.
“CUMHURİYET SEVDASI BİTMEYECEK”
Akay “ Hocamızın ölüm yıldönümünü biz çok önemli bir yerde anıyoruz. Burası geçmişte hocamıza da, Cumhuriyete de Atatürk geleceğine de el uzatmaya çalışan Atatürk Cumhuriyetini yıkmak için mücadele eden Fetö gibi densizlerin bir yuvası haline geldi. Döndü Türkan Saylan’a el uzatan, Türkiye’nin geleceğine el uzatan bir yuvaya Türkan Saylan Eğitim ve Kültür Merkezi oldu. Bu yüzden bu gururla, bu mutlulukla Cumhuriyet ateşinin, Atatürk geleceğini bu topraklarda Atatürk sevdasının Cumhuriyet sevdasının bitmeyeceğini, tükenmeyeceğini, sönmeyeceğini bir her defasında her an birer kere daha yaşayarak anlıyoruz ve anlamaya da devam edeceğiz” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.