Türkan Saylan bir kez daha ölümsüzleşti

Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde daha önce Aşevi, ardından bir süre Kreş olarak kullanılan Çerkezköy Belediyesi’ne ait bina yeniden düzenlendi ve Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi olarak hizmete açıldı. Merkezin açılışına yoğun katılım yaşanırken, törene gelenler Prof. Dr. Türkan Saylan’ın isminin verildiği Merkezin çok güzel dizayn edildiğini belirtti

Türkan Saylan bir kez daha ölümsüzleşti
18 Ekim 2016 Salı 09:58

KURSLAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’NIN okunması ile başlayan Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi’nin açılış töreninde ilk konuşmayı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay gerçekleştirdi. Sözlerine açılışa katılan konukları selamlayarak başlayan Başkan Akay, açılışı yapılacak olan Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi’de toplam 17 branşta, 16 eğitmen ile Türk Sanat Müziği, Basit İğne Teknikleri, Çini, Ebru, Halk Oyunları, Takı Tasarım, Uygulamalı Tiyatro, Satranç, Bağlama, Gitar, Step/Aerobik/Pilates, İngilizce, Yaşam Boyu Spor, Diksiyon, İşaret Dili, Yaş Pasta Yapımı, Girişimcilik Kurslarının verileceğini belirterek, “Bin 400’e yaklaşan kursiyer müracaatı var ve kayıt almaya devam ediyoruz.” açıklamasını yaptı.
HEDEF EĞİTİME KATKI SAĞLAMAK
“Tabi ki öncelikli hedefimiz eğitime katkı sağlamak” diyen Başkan Akay, “Ancak büyük bir çoğunluğunu kadınlarımızın oluşturduğu katılımcılarımız ile bizler burada bu mekanda birliktelik oluşturuyoruz. Mesleki anlamda katkı sağlayarak aile bütçesine katılımı hedefliyoruz. Sosyal hayata, komşuluğa, beraberliğe ön ayak oluyoruz” dedikten sonra şunları söyledi:
VATANDAŞLARIMIZ İLE BULUŞMA NOKTALARIMIZ
“Nüfusu gelişen sürekli yenilenen Çerkezköy’de birlikteliğe Belediye olarak katkı sağlıyoruz. Veliköy Mahalle Evimiz güzel bir birliktelik ile çalışıyor. Kızılpınar Mahalle Evimiz çalışıyor ve burasını daha da geliştireceğiz. Bağlık’ta hazırlıklarımız tamam ve yeni bir Mahalle Evi oluşturuyoruz. Aynı anlayışla hem Mahalle Evlerimizi oluşturmaya hem de Çerkezköy Belediyesi olarak her mahallede vatandaş ile buluşma noktaları ortaya çıkarıyoruz.”
HEM VE TEMEK’E TEŞEKKÜR ETTİ
“Öncelikle bütün birliktelikleri sağladığımız kurumlarımızdan Halk Eğitim Merkezimize, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi meslek edindirme kursları TEMEK’e ve sayıları binlerle ifade ettiğimiz kursiyerlerimize teşekkür ve şükranlarımı ifade etmek istiyorum” diye konuşmasına devam eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, daha sonra binanın geçmişini anlatarak şunları söyledi:
FETÖ’YE KİRAYA VERİLMİŞTİ
“İç bina uzun yıllar önce Aşevi olarak inşa edilmiş. Kısa bir süre görev yapılmış, daha sonra 2009 yılında geçtiğimiz dönem Kreş Yeri olarak FETÖ örgüt bağlantılı kurumlara kiraya verilmişti. Örgüt ile mücadele kapsamında bağlı kurumlar ile mücadelede bu alanı da Belediye olarak teslim aldık. Ve tüm kursiyerlerimize hizmet verecek düzenleme yaptık. Kültür Müdürlüğümüzü buraya taşıdık. Hizmete hazır hale getirdik.
MECLİS ÜYELERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Çerkezköy Belediye Meclisimize, Ekim ayında Meclis Üyelerimiz tarafından bu alanın ismi ile ilgili önerge verdiler. Cumhuriyet kadının rol modeli, cehalete, tarikatçılara teslim edilen kızlarımızın umudu, Atatürk Kızı Prof. Dr. Türkan Saylan’ı önerdiler. Meclisimize teşekkür ediyorum.
HAYATINI EĞİTİME ADADI
ÇYDD Başkanı Sayın Prof. Dr. Türkan Saylan 28 kız yurdu, 56 okul yaptırdı. Yaklaşık 40 bin kız çocuğunun hayatına dokundu. ‘Baba Beni Okula Gönder’ dedi, kardelenleri yetiştirdi. Hayatını eğitime, ihtiyacı olan çocuklara, gençlere adadı. Vicdanlı, hayırsever, yurtsever bir Cumhuriyet kadını olunca tarikatlarla, cehaletle, bir milletin genetiğini bozmaya çalışan alçakların hedefi haline gelirdiniz. Kemoterapi tedavisinde evinde Amerikan projesi FETÖ’cüler evini bastı. Aradı, taradı. Ergenekoncu oldu. Biz Türkan Saylan Hocamızı evinin penceresinde bize el salladığı o güzel bakışı ile yaptıkları ile burada yaşatacağız. Çerkezköy Belediye çalışanı Heykeltraş Erkan Akyıldız arkadaşımız tarafından yapılan büstü de burada onun güzel sözleri ile beraber umut vermeye devam edecek.“
TÜRKAN SAYLAN TÜRKİYE’NİN ÖNÜNÜ AÇTI
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın ardından Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı Gülsüm Kaya bir konuşma gerçekleştirdi. Çerkezköy Belediyesi’nin Prof. Dr. Türkan Saylan ismini bir merkeze vermesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren ve teşekkür eden ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Gülsüm Kaya, Türkan Saylan’ın ÇYDD’nin değil Türkiye’nin önünü açtığını belirtti.
ÇYDD ÇALIŞMALARINA DEVAM EDECEK
Bugün kız çocuklarının eğitim ve öğretim ile sıkıntılarının konuşuluyorsa bunu ilk olarak Türkan Saylan’ın gündeme getirdiğini, kız çocuklarının iyi bir eğitim ve öğretim alması için çaba gösterdiğini, 65 bin öğrenciye burs verildiğini, okul yaptırdığını, yurt yaptırdığını belirterek, ÇYDD’nin Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda çalışmalarının devam edeceğini vurguladı.
TÜRKİYE BÜYÜK VE GÜÇLÜ BİR ÜLKE
Daha sonra kürsüye gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da bölücü terör ile ülke genelinde ise dinsel bir kalkışmaya giren teröristler ile mücadele ettiğini belirterek, “Türkiye büyük ve güçlü bir ülke. Bunların üstesinden gelecektir. Atatürk İlke ve Devrimlerine sıkı sıkıya sarılırsak her şeyin üstesinden geliriz” dedi.
KAVAK DERE ISLAHI BAŞLIYOR, KÜLTÜR MERKEZİ’NİN TEMELİ ATILACAK
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak yaklaşık 1 milyon nüfusa hizmet verdiklerini belirten Başkan Albayrak, Çerkezköy’ün de Tekirdağ’ın en önemli, büyüyen ve gelişen ilçelerinden biri olduğunu kaydetti. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın Çerkezköy için verdiği mücadeleyi ve gayreti takdir ettiğini vurgulayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, yakın bir zamanda Kavak Dere’nin ıslahına başlayacaklarını, Kültür Merkezi’nin temelini atacaklarını, Kızılpınar’da yapımı devam eden ilkokul inşaatını tamamlayarak Milli Eğitim’e devir edeceklerini kaydederek, her türlü konuda Çerkezköy Belediyesi’ne destek olmaya devam edeceklerini ifade etti.
KAYMAKAM TEBRİK ETTİ
Son olarak kürsüye gelen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da açılışı yapılacak olan Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi’ni Çerkezköy’e kazandıran Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Meclis Üyelerini tebrik ederek, kız çocuklarının eğitimine kendisini adayan Prof. Dr. Türkan Saylan’ı da saygı ve rahmet ile andığını belirtti.
HER TÜRLÜ KATKI VERMEYE HAZIRIZ
“Çok güzel bir eser ortaya çıkmış” diyen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi’ne Çerkezköy Kaymakamlığı ve Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi olarak her türlü destek ve katkıyı vermeye hazır olduklarını belirterek, Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi’nin Çerkezköy’e hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.
AÇILIŞ GERÇEKLEŞTİ
Konuşmaların tamamlanmasının ardından Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi’nin açılışı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten, Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ İl Başkanı Koray Önsel, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı Gülsüm Kaya, Meclis Üyeleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve çok sayıda Çerkezköylü vatandaşın katılımı ile hizmete açıldı.
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.