Türkiye birincileri altınla ödüllendirildi

Yaklaşık 1 milyon ortaöğretim öğrencisinin heyecanla beklediği Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sonuçları dün açıklandı. Çerkezköy Tepe Ortaokulu öğrencilerinden İsmail Arda Ergene ve Utku Asutay tüm soruları doğru cevap vererek 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasında yer aldı. Öğrenciler öğretmenleri ve velileri ile birlikte Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ü ziyaret etti, Abban öğrencileri çeyrek altınla ödüllendirdi.

Türkiye birincileri altınla ödüllendirildi
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
26 Haziran 2019 Çarşamba 13:15

500 SORUNUN HEPSİNİ DOĞRU YANITLADILAR
LYS sınavında sorulan bütün soruları doğru cevaplayarak LYS Türkiye birincileri arasında yer alan Çerkezköylü İsmail Arda Ergene ve Utku Asutay, öğretmenleri ve aileleri ile birlikte mutluluklarını Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ile paylaştılar. Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş LYS sınavlarının dün açıklanmasının ardından sorulan tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincileri arasında yer alan İsmail Arda ve Utku Asutay’ı makamında ağırladı. Çerkezköy’ün yıldızlarına iki yıldız daha kattıklarını kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, “İki öğrencimizi bugün açıklanan LYS sınavında tüm soruları cevap vererek tam puan almışlardır. Öğrencilerimizi, ailelerini bu başarıda emeği geçen ilkokuldan bu yana eğitim veren öğretmenlerini ve okul idaresini kutluyorum. Sayın Bakanımız Ziya Selçuk ilçemizi ziyaret ettiğinde kendi tasarladığı ürünlerden oluşan sergisi ile bakanımızı karşılayan ve hediye takdim eden öğrencimizdir aynı zamanda kendisi” ifadelerini kullandı.
“BU BAŞARI İLE BİZLERİ GURURLANDIRDINIZ”
Ziyaretin ardından öğrenciler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, okul müdürü Ercan Ögeday, müdür yardımcıları Çiğdem Özer, Uğur Balkan, sınıf öğretmenleri Dilay Civelek Avukan, Nalan Tavan ve aileleriyle birlikte Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ı ziyaret ettiler. Sınavda tüm soruları cevaplayarak Türkiye birincisi olan iki öğrenciyi kutlayan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban “Allah yolunuzu açık etsin. Bu başarı ile bizleri gururlandırdınız. Başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.
ÖNCELİK GALATASARAY LİSESİ OLACAK
Kaymakam Abban’ın ‘ Hangi okulları tercih edeceksiniz’ sorusu üzerine öğrenciler “ Öncelikle meslek kariyerimize ilişkin bize en iyi eğitim verebilecek okulu ve sosyal alandaki başarılarımızı da artıracak bir okul istiyoruz. Bu konuda tercihimiz Galatasaray Lisesi veya İstanbul Erkek Lisesi olacak” dedi. Konuşmaların ardından Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban başarılı öğrencilere birer adet çeyrek altınla ödüllendirdi. Okul Müdürü Ercan Ögeday ise öğrencileri ile gurur duyduklarını kaydederek başarısında pay sahibi olan öğretmenleri Dilay Civelek, Nalan Tavan başta olmak üzere tüm emeği geçen öğretmenlere ve ailelerine teşekkür etti.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.