Türkiye Cumhuriyeti kayıplardadır

Çerkezköy Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, Suriye’de ağır saldırı altındaki Türkmen vatandaşları gözeten yazılı bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada Türkiye Cumhuriyeti yöneticileri duruma sessiz kalmakla eleştirildi

Türkiye Cumhuriyeti kayıplardadır
24 Kasım 2015 Salı 15:20

BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR

Çerkezköy Ülkü Ocakları başkanı Tuncay Aktuğ’un imzasıyla yayınlanan yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“TÜRKMEN DAĞI BÖLGESİ ATEŞ ALTINDADIR”

“Ecdadımızın yadigarı, yaşadıkları topraklarda varlık mücadelesi veren gardaşlarımıza Rusya, Suriye ve İran destekli saldırılar kahpece, alçakça artarak devam etmektedir. Bu bağlamda bilindiği üzere son günlerde Suriye sınırlarında yer alan Bayır Bucak Türkmenlerine karşı hain saldırı yapılmaktadır. Türkmen kardeşlerimizin yaşadığı Türkmen Dağı bölgesi ateş altındadır. Öz kardeşlerimiz acımasız şekilde yaşlı, genç, çocuk denilmeden hedef alınarak katledilmektedir. Birçok Türkmen kardeşimiz şehit edilmektedir.

“DÜNYA BU VAHŞETE SESSİZ KALMAKTADIR!”

Çerkezköy Ülkü Ocakları olarak soydaşlarımızın acılarını kalbimizin en derin yerinde hissediyor ve dertlerini derdimiz sayıyoruz. Bu vahşete dünya sessiz kalmaktadır! Bu zulme tabii ki sessiz kalmayacak var gücümüzle yanlarında olduğumuzu hissettireceğiz. Şu anda bu vahşetten kaçıp Türkiye sınırlarına dayanan kardeşlerimize gerekli ihtiyaçları için bölgedeki Ülkü Ocaklarımız büyük çaba sarf etmektedir. Fakat bu vahşete dünya sessiz kalmaktadır.

“TÜRKMENLER İÇİN NEREDELER?”

Türkiye Cumhuriyeti kayıplardadır. Onlar Ermeni değil, onlar Yezidi değil, onlar PKK değil. Bu yüzden mi sessiz kalınmaktadır? Bütün etnik kökenli saldırılarda ayağa kalkanlar Türkmenler için neredeler? Bu ırkçılıktan ve Türk düşmanlığından başka bir şey değildir. Dünya bu vahşete sessiz kalırken bu vahşetin yapıldığı Türkmenler Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sorumluluğundadır. Bu sorumluluk ise Türk Devleri’ni yönetenler tarafından benimsenmemektedir.

“300 KM ÖTEDEKİ TÜRKMENLERE SAHİP ÇIKAMIYORSUNUZ”

Buradan Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetenlere sesleniyoruz. Kobani’de ölen teröristler için yanıp tutuştunuz, sınır kapılarını açtınız. Fransızlar için kınama yayınladınız. Dün ise Türkmen kardeşlerimiz için kınama yayınladınız. Demek ki T.C. Devleti’ni yönetenler için Kobani’deki teröristler Türkmenlerden daha değerli; Fransızlar ise aynı değerdedir. 300 km ötedeki Türkmenlere sahip çıkamıyorsunuz. Sizler Türk Devleti’ni yönetiyorsunuz. Türkmenlere yapılan vahşete karşı bu yaklaşımınız bizlerin ciğerini parçalamaktadır. Buradaki en büyük vebal sizlerin omzundadır.

“GEREKİRSE SINIRLAR AŞILMALI VE MÜDAHALE EDİLMELİDİR”

Rusya 5 bin kilometreden gelip Esad’ı savunuyor. Amerika 10 bin kilometre öteden gelip Kürtleri koruyor. T.C. Devleti ise 300 km ötedeki Türkmenlere sahip çıkamıyor. Bu ülkemiz için bir zulümdür. Derhal harekete geçilmeli, uluslar arası diplomasi sağlanmalı, gerekirse sınırlar aşılmalı ve müdahale edilmelidir. Allahü Teala akıtılan kanlarla kırmızıya boyanan Türkmen Dağı güllerine Allah yardım eylesin. Allah (c.c) bu vahşeti yaşatanları Kahhar sıfatıyla kahhar eylesin.”

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.