Türkiye Gazeteciler Federasyonu Kadın Komitesi kuruldu

Çorlu Medya Medya Mensupları Derneği Başkan Yardımcısı ve Yorum Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Gülgün Keçeci TGF Kadın Komitesi Başkan Yardımcısı oldu.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Kadın Komitesi kuruldu
03 Temmuz 2014 Perşembe 07:28

Çalışanlarının üçte birini oluşturan kadın gazetecilerin örgütlenmesi için düğmeye basan Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) ‘Kadın Gazeteciler Komitesi’ni kurdu. Komite “Kadın Gazeteciler Çalıştayı”na imza atarak, sorunlar ve taleplerin yüksek sesle dillendirilmesini sağlayacak.
Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun (TGF); 20-22 Haziran 2014 tarihleri arasında Elazığ’da yapılan 45. Başkanlar Konseyi Toplantısında; “TGF Kadın Komitesi” kurulması kararı alındı. Komite kurucuları arasında yer alan Çorlu Yorum Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Gülgün Keçeci Başkan Yardımcısı oldu.
Anadolu’da gazetecilerin örgütlülüğünü esas alarak 1980’li yıllarda ortaya çıkan bir fikirle doğuş süreci başlayan ve bugün ülkenin dört bir yanında faaliyet gösteren 81 cemiyet ve derneğin omuzlarında yükselen TGF’nin gücüne güç katmak için yola çıkan Komitenin Başkanlığını Balıkesir Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Semra Aman Akyürek üstlenirken, Başkan Yardımcılığını Çorlu’dan Yorum Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Gülgün Keçeci ve Genel Sekreterlik görevine Mersin’den Akdeniz Gazetesi Muhabiri Hediye Eroğlu getirildi.
KADIN GAZETECİLER ÇALIŞTAYI
İlk toplantısını TGF Genel Başkanı Atilla Sertel’in başkanlığında yapan Komite; öncelikle ülke genelindeki kadın gazetecilerin sayısının belirlenmesi ve ardından da ulusal ölçekti bir ‘Kadın Gazeteciler Çalıştayına imza atma kararı aldı.
Çalışmaları ile ilgili bilgi veren Komite Başkanı Semra Aman Akyürek, Türkiye’de görev yapan gazetecilerin çatı kuruluş olan TGF’nin attığı bu önemli adımın federasyonun gücüne güç katacağına inandıklarını söyleyerek, komitenin; erkeklerden oluşan tüm cemiyet ve dernek başkanlarının oy birliği ile kurulmasının çok anlamlı ve değerli olduğunu söyledi.
ENGELLENİYORUZ
 Son açıklanan TÜİK verilerine göre, Türkiye’de medya çalışanlarının üçte ikisinin erkek olduğunu söyleyen Komite Başkanı Semra Aman Akyürek “Kadınlar medya kuruluşlarının karar mekanizmalarında neredeyse hiç yoklar. Medya çalışanlarının üçte birini oluşturan kadın çalışanlar; ayrımcılıktan mobinge, eşdeğer işe eşit ücret verilmeyişinden cinsel tacize kadar, erkek egemen sistemin tüm olumsuz uygulamalarına maruz kalmakta.
Kadınların ucuz iş gücü olarak görülmesi, pasif-geri görevlerde çalıştırılması, kadınların annelik haklarının yerine getirmesinin engellenmesi, kadınların mobbign ve tacize maruz kalması, kıdem hakları engellenerek kariyer planlamalarının sekteye uğratılmasını önlemek için çıktığımız bu yolda sorunlarımızın; uzlaşı kültürü ve ortak akıl oluşturma anlayışı ile çözüme kavuşturmak için çalışacağız” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.