Türkiye hala ‘atanamayan öğretmen’ utancını yaşamaktadır

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Türkiye hala ‘atanamayan öğretmen’ utancını yaşamaktadır
23 Kasım 2017 Perşembe 15:44

TÜRKİYE’NİN EĞİTİM POLİTİKALARI DİKİŞ TUTMAZ HALE GELMİŞTİR
“Atatürk’ün Millet Mektepleri başöğretmenliğini kabul etmesinin yıldönümü olan Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz.
Ülkemizin geleceği olan gençlerimizi eğiterek aynı zamanda ülkemizin geleceğini de şekillendiren öğretmenlerimiz, eğitim sistemimizin temel taşıdır. Fakat öğretmenler bugün eğitim sisteminin giderek artan belirsizlikleri içinde kaldığı görülmektedir.
Türkiye’nin ihtiyacı eğitim sistemini değişen dünyanın gereklerine göre şekillendirilmek, gençlerimize, bu yeni şartlarda yabancı ülkelerdeki akranlarıyla yarışacak eğitimi vermektir. Mevcut iktidar kadroları ise bu gerçeğe göz yummakta, kendi ideolojik çerçevesinde bir nesil yetiştirme amacıyla eğitim sisteminde sonu gelmeyen değişiklikler yapmaktadır.
Türkiye’nin eğitim politikaları dikiş tutmaz hale gelmiştir. Bu öngörülemez sistemde, sorunların okul ve üniversite binası yapmakla çözüleceğini sanan Hükümet, sistemin temelindeki öğretmenlerimizin sorunlarını, ağır çalışma şartlarını ve giderek zorlaşan ekonomik şartları görmezden gelmektedir. Diğer taraftan Türkiye, hala sayısı yüz binlerle ifade edilen ‘atanamayan öğretmen’ utancını yaşamaktadır. İzlenen yanlış eğitim politikaları sonucu Türkiye, eğitimle ilgili uluslararası sınav ve sıralamalarda kendisine yakışan seviyelere bir türlü çıkamamaktadır.
Çağdaş ve bilimsel bir eğitim sistemini benimsemeden, eğitimcilerimizi gelişmiş ülkelerdeki meslektaşlarının seviyesine çıkarmadan yeni nesillerimizin geleceğe güvenle bakmasını sağlayamayız. Çözüm, ülkemizin geleceği için acilen eğitim sistemimizin bilimsel temellere oturtulmasında ve öğretmenlerimizin hak ettiği saygın konuma çıkarılmasındadır.
Bu duygu ve düşüncelerle, Tekirdağ’ın ve ülkemizin dört bir köşesinde özveriyle görev yapan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, kutsal görevlerinde tüm eğitimcilerimize başarılar diliyorum.”
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.