Türkiye için dönüm noktası olacak

Yarın yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu öncesi basın açıklaması yapan MHP İlçe Başkanı Koray Önsel, yarın yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu söyledi

Türkiye için dönüm noktası olacak
09 Ağustos 2014 Cumartesi 07:42

“Biz MHP olarak ilk turda Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nun kazanacağına inanıyor ve bu uğurda parti olarak üstlendiğimiz tüm misyonu layıkıyla yerine getirme gayretini gösteriyoruz” diyen MHP İlçe Başkanı Koray Önsel yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:
 
 
 
“Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin ortaya attığı çatı aday fikri bugün geldiğimiz noktada 13 siyasi partiden destek görmüş ve ülkemiz sathında çok çeşitli siyasi görüş ve STK’ların desteğini almaya devam etmektedir. Bu fikrin bu kadar geniş bir tabanda benimsenmesi ve de itibar görmesinin şüphesiz ki en büyük etkeni cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’dur.
 
NEDEN İHSANOĞLU TERCİH EDİLMELİ?
 
13 ayrı siyasi fikre hitap edebilen bir adayın varlığı yüce Türk milleti için bulunmaz bir fırsat olarak değerlendirilmelidir. Çünkü Sayın İhsanoğlu, tüm siyasi partilere eşit mesafede, kimseyle kavgası olmayan, hem iç siyasette hem dış siyasette dünya çapında bir üne sahip kişiliği ve Anadolu kültürü ile yetişmiş, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un manevi dergahında kıvam bulmuş bir değerimizdir. Zaten Cumhurbaşkanlığı makamının tarafsız ve siyasi partilerle organik bağı olmayan milli duygu ve tepkilere yabancı olmaması gereken bir makam olması, Sayın İhsanoğlu'nun tercih edilmesi için gerekli bir faktör olacaktır.
 
TARAFSIZ BİR CUMHURBAŞKANI OLACAKTIR
 
Son dönemde ülkemizde ki gerginlik ve kutuplaşmalarda tarafsız bir cumhurbaşkanı makamının eksikliğini tüm ülke çapında hissettik. Dolayısıyla tüm gerginlik ve kutuplaşmalardan arınmanın çözüm adresini tarafsız Cumhurbaşkanı makamı olarak görüyor ve buna mukabil Sayın İhsanoğlu'nu destekliyoruz. Sayın İhsanoğlu’nun milletimizi tedirgin eden iç ve dış politika sorunlarını TBMM ile kuracağı diyalog ve işbirliği paralelinde çözüme kavuşturma gayretinde olacağına Milliyetçi Hareket Partisi olarak inancımız tamdır.
 
KASET VE ŞANTAJ VURGUSU
 
Bugünkü Türkiye siyasetinde kavga ve kutuplaşmadan beslenen politikacıların, seviyeyi düşük tutan liderlerin varlığı, seçmen üzerinde olumsuz yönlendirmelere neden olmaktadır. Liyakat, ahlak, bilgi ve birikimden ziyade ses tonu, gergin bakışlar, uzun boylar, agresif hitapların seçmenler tarafından rağbet görüyor olması, Türk siyaseti açısından olumsuz bir tablo çizmektedir. 17 ve 25 Aralık operasyonlarından mağduriyet edebiyatı yapılması ve buna seçmen tarafından prim verilmiş olmasını halkımızın iyi analiz etmesi gerekir. Son yıllarda kasetlerle siyaset yapma alışkanlığı olanların, bugün kasetleri aklama derdine düşmeleri ve bu uğurda milletimizi ayrıştırmaktan çekinmemeleri bizim durduğumuz noktanın önemini ve kendilerinin bugün talip oldukları makamdan uzaklaştığını göstermektedir.
 
NEDEN SALDIRIYORLAR?
 
Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli çatı aday fikriyle kamuoyunun önüne ilk çıktığı günlerde alay edenler, umursamayanlar, bugün gelinen noktada Sayın İhsanoğlu'nun varlığından duydukları endişeyi gizleyememektedirler. Öyle ki Sayın İhsanoğlu'nun doğum yerinden tutun da ailesinin özel yaşamında yapmadıkları şeyleri bile yapıyor göstererek siyasi malzeme yapmaları Sayın İhsanoğlu'nun sergilediği performansı açıklayabilir.
 
MHP olarak gerek Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi; gerekse kazanması halinde seçimler sonrası Sayın İhsanoğlu'nun önemli bir destekçisi ve takipçisi olacağımızın taahhüdünü tüm yurttaşlarımıza verirken; kendilerinden Sayın İhsanoğlu'na desteklerini bekliyoruz. Zira bu iktidarın giderek halktan uzaklaşıyor olmasını AKP’li kardeşlerimizin değerlendirip partilerine gerekli uyarıları yapması gerekir.
 
CİDDİ ADIMLAR ATILMALI
 
Unutulmaması gereken bir konuda şudur ki; bugün dünyanın muhtelif bölgelerinde; Doğu Türkistan, Kuzey Irak gibi bölgelerdeki soydaşlarımız ve Filistin’deki dindaşlarımız gibi zulüm görenlerin yanlarında olduğumuzu belirtmek isteriz. Devletimizden Doğu Türkistan Türkleri, Irak Türkleri ve Filistin konularında ciddi adımlar bekliyoruz.
 
SANDIĞA GİDİN ÇAĞRISI
 
Bu vesileyle 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin devletimiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, tüm vatandaşlarımızın Pazar günü sağduyulu bir şekilde hiçbir kışkırtmaya prim vermeden sandığa gitmesini istiyoruz.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.