Türkiye, şeyhler, dervişler, İsmail Kahramanlar ülkesi olmayacak

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman'ın "Laiklik yeni anayasada olmamalı" sözlerine tepki gösterdi

Türkiye, şeyhler, dervişler, İsmail Kahramanlar ülkesi olmayacak
27 Nisan 2016 Çarşamba 17:46

 TBMM'NİN BAŞKANLIĞINI YAPAMAZ

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın sözlerine tepki gösteren CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı yaptığı basın açıklamasında "Geçtiğimiz günlerde TBMM Başkanı İsmail Kahraman yaptığı bir açıklama ile laiklik yeni anayasada olmamalıdır ifadelerini kullandı. Meclis Başkanının bu sözlerini şiddet ile kınıyorum, bu sözleri kabul edemeyiz. Böyle bir Meclis Başkanı, TBMM'nin Başkanlığını yapamaz. Böyle bir tabloyu kabul edemeyiz, kendisini istifaya davet ediyoruz" dedi.

ŞERİATA AÇIKÇA ÇAĞRI YAPMIŞTIR

"Eşitsizliği ve ayrımcılığı savunan, laikliği tehdit ve engel olarak gören TBMM Başkanı'nın görevinin başında bulunmasını kabul etmiyoruz" diyerek sözlerine devam eden Başkan Camcı "Laik Cumhuriyete ve Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı kalacağıma, anayasaya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim diyerek görevine başlayan İsmail Kahraman bugün sarf ettiği sözler ile şeriata açıkça çağrı yapmıştır. Yıllardır halkın dini duygularını sömürerek, hemen her alanda inanç istismarı yaparak hareket edenlerin laiklik fikrinden rahatsızlık duyması hiç şaşırtıcı değildir" ifadelerini kullandı.

TACİZİ ÖRTBAS ETMEYE ÇALIŞAN ZİHNİYETLERE KARŞI MÜCADELEDİR

Laikliğin kadınların özgürlüğü anlamına geldiğini belirten Camcı "Laiklik, dinin siyasal alana taşınarak sömürünün, yolsuzluğun örtüsü haline getirilmesine son verilmesidir. Laiklik, Karahallı İlçesi'ndeki Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Veyis Turan Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde öğrenim gören kız öğrencilere tacizi örtbas etmeye çalışan, bir kereden bir şey olmaz diyen zihniyetlere karşı mücadeledir " ifadelerini kullandı.

CUMHURİYET DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ

"Her gün şehit haberleri aldığımız bugünlerde önlem almak gerekirken bu sözlerin söylenmesi kabul edilemez bir durumdur" diyen Camcı "Bu sözler anayasayı ihlal suçunu içermektedir. Biz Cumhuriyet Halk Partililer diyoruz ki; bu ülkede hiç kimseye laikliği yok etme zevkini yaşatmayacağız. Laiklik başta olmak üzere akıl, bilim, hukuk ve özgürlük üzerine inşa edilmiş Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Türkiye, şeyhler, dervişler, İsmail Kahramanlar ülkesi olmayacak" dedi.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.