Türkmen Dağı günümüzün Çanakkalesidir

Kapaklı Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Ersan Coşkun sert açıklamalar ile Ülkü Ocaklarının Türkmenlerin her zaman yanında olacağını belirtti

Türkmen Dağı günümüzün Çanakkalesidir
23 Kasım 2015 Pazartesi 18:51

Kapaklı Atatürk Heykel Meydanı’nda Kapaklı Ülkü Ocakları, Kapaklı Milliyetçi Hareket Partisi Yönetimi ve vatandaşların katılımı ile bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Kapaklı Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Ersan Coşkun’un yaptığı basın açıklamasında son günlerde Suriye’de Bayırbucak Türkmenlerinin bulunduğu bölgeye yapılan saldırılara sert şekilde tepki verirken “ Canımız kanımız, öz kardeşlerimiz, Türkmen kardeşlerimiz Irak'ta Suriye'de maalesef uzun bir süredir vahşetle karşı karşıya kalmaktadırlar. Bu manada gün geçtikçe soydaşlarımız alçakça, namussuzca, şerefsizce şehit edilmektedir. Özellikle son günlerde Suriye'nin Türkmen Dağı bölgesinde mücadele veren yiğit soydaşlarımız havadan katil Rusya tarafından bombalanarak şehit edilmekte, karadan ise maalesef İran ve Suriye tarafından soydaşlarımız bombalarla ağır bir kuşatma ile karşı karşıya kalmaktadırlar. Bu manada soydaşlarımızın yanında her zaman olmayı ülkücülüğümüz ve Türk milliyetçiliğimizin esaslarından saymışız” dedi.

ANALARIMIZIN AĞITLARI ARŞI TİTRETMEKTEDİR

Türk milletinin olaylara sessiz kaldığını belirten Coşkun “Türkiye’nin bölgedeki güç kaynağı olan soydaşlarımızı bu coğrafyadan arındırmak isteyen şer odaklarının anlaştığı tek nokta Türkmenlerin yok sayılması, yok edilmeye çalışılmasıdır. Türkmen dağının mücahitleri Moskof ayısına, Beşşar Esad'ın köpeklerine, İran ve Hizbullah'ın gayrimeşru çocuklarına karşı, canlarını dişlerine takmış cihat ediyorlar. Fakat nedense Türk milleti bu duruma duyarsız kalıyor. Zira Esad rejimi tarafından Türkmendağı’ndaki soydaşlarımıza yönelik olarak başlatılan; İran’ın karadan, Rusya’nın ise havadan desteklediği geniş çaplı operasyon ve buna karşı sessiz kalmak aynı zihniyetin tezahürüdür. Vatan toprağının kutsaliyetine inanan ve can verip bu sevdasından vazgeçmeyen soydaşlarımız tüm imkânsızlıklara rağmen ayakta kalmaya çalışmaktadırlar. Sivil soydaşlarımızın üzerine bombalar yağmakta, yavrularımızın feryatları, analarımızın ağıtları arşı titretmektedir. Her biri atası Fatih yaşında olan Türkmen yiğitleri gün geçtikçe erimekte, asırlık çınar Türkmen babaları bu manzara karşısında kahrolmaktadır” ifadelerini kullandı.

KATLİAM YAPILIYOR KİMSE SESİNİ ÇIKARMIYOR

Ülkü Ocakları olarak Türkmenler ile aynı acıyı paylaştıklarını dile getiren Coşkun “Büyük sıkıntılar içerisinden sıyrılarak bugünlere gelen Ülkücü Hareket, soydaşlarının çektiği sıkıntıları yüreğinin en derininde hissetmektedir. Bölge üzerinde plan yapanlar, mazlum ve biçare bölge halkının oluk oluk akan kanından ziyade elde edecekleri milyon dolarlık ticari pazarları evla görmektedir. Fransa’da 120 kişi öldüğü zaman bütün dünya ayaklanıyor, herkes bir oluyor. Lakin bizim öz kardeşlerimize, soydaşlarımıza karşı zulüm ve katliam yapılıyor kimse sesini çıkarmıyor. Bizim soydaşlarımız orada zulüm altında iken biz burada rahat edemiyoruz. Bizler Türkmen kardeşlerimizle beraber aynı acıyı paylaşıyor aynı acıyı yaşıyoruz. Kimse bu hususa sessiz kalmamalıdır. Bayırbucak Türkmenleri bundan 100 yıl önce Çanakkale’de verilen mücadeleye benzer bir mücadelenin içindedir. Tarihsel birliktelik ve kardeşlik duygularının ötesinde Bayırbucak bölgesi Türkiye’nin savunulmasında çok büyük bir öneme sahiptir. Bu bakımdan,Türkmen Dağı, günümüzün Çanakkalesi’dir. Genel Başkanımız Olcay Kılavuz beyefendi emir verirse Toros Dağlarını aşar Türkmen kardeşlerimize zulüm edenlerin tepesine bineriz.

Bu hususta her zaman soydaşlarımızın yanında olacağımızı kamuoyuna belirtmek ister hayatını kaybeden soydaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.