Türkülerle mest ettiler

Halk Eğitim Merkezi’nin Yıl Sonu etkinlikleri Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen Türk Halk Müziği Konseri ile devam ederken, kursiyerler çaldıkları birbirinden güzel türkülerle izleyenlere keyifli anlar yaşattı

Türkülerle mest ettiler
17 Haziran 2011 Cuma 00:00

Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen programda 2010-2011 Eğitim ve Öğretim Yılı içerisinde Halk Eğitim Merkezi’nde açılmış olan Bağlama ve Gitar Kurslarına devam eden kursiyerler birbirinden değerli eserleri çalıp seslendirirken, programı izleyenler de çalınan parçalara alkışlarla eşlik etti.
Programa vatandaşların yanı sıra Halk Eğitim Müdürü Şenol Sinan Ekinci, Müdür Yardımcıları Faruk Yıldırım, Metin Yüksel, Yalçın Memiş,  İl Genel Meclis Üyeleri Ercan Çorbacı, Abdurrahman Çiçek, Hasan Karaca, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Özmen Oral da katıldı.
HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
‘Divane âşık gibi’ adlı eserle başlayan birinci bölümde Bağlama Kursu’na katılan kursiyerler, ‘Beyaz giyme’, ‘Zeytinyağlı yiyemem’, ‘Uzun ince bir yoldayım’, ‘Ordunun Dereleri’, ‘Sen benden gittin gideli’, ‘Fincanın etrafı yeşil’, ‘Erzurum dağları güzel’, ‘Gela vere Deresi’ gibi birbirinden değerli parçalara sazlarıyla yeniden hayat verdi.  İlk bölümün sonunda ise Gitar Kursu’na katılan kursiyerler, ‘Samanyolu’, ‘Hatırla sevgili’, ‘Bütün dualarım seninle’, ‘Bim bam bom’, ‘Buruk acı’ ve son olarak ‘Artık sevmeyeceğim’ adlı parçaları çalıp seslendirdiler.
TÜRKİYE’NİN TÜM BÖLGELERİNDEN ESERLER YER ALDI
Programın ikinci bölümünde ise Kurs Öğretmeni Zeynel Gündoğdu ve kursiyerler tarafından Türkiye’nin 7 bölgesine ait 7 türkü seslendirildi. Karadeniz Bölgesi’nden ‘Oy Asiye’ türküsüyle başlayan ikinci bölümde, İç Anadolu Bölgesi’nden ‘Bugün dost yaralanmış’, Doğu Anadolu Bölgesi’nden ‘Bu gala daşlı gala’, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden ‘Mektebin bacaları’, Akdeniz Bölgesi’nden ‘Tımbıllı’, Marmara Bölgesi’nden ‘Saray yolu düz gider’ ve son olarak Ege Bölgesi’nden ‘Ah bir ataş ver’ adlı türküler seslendirildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.