TUS'DA TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU

Aralık'ta yapılan TUS'da Türkiye 2.'si Çerkezköy 112 Acil Servis'de Pratisyen Hekim olarak görev yapan 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezunu Eser Çatal oldu. Çatal, bu önemli başarı sonrasında uzmanlık eğitiminde tercihini mezun olduğu 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin Göz Kliniği'ne yaptı.

TUS'DA TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU
11 Ocak 2011 Salı 00:00

Geçtiğimiz Aralık ayında yapılan TUS'da (Tıp Uzmanlık Sınavı) Türkiye ikincisi Çerkezköy 112 Acil Servis'de görevli Pratisyen Hekim Eser Çatal oldu. 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezunu Eser Çatal, bu başarı sonrasında uzmanlık eğitimi için tercihin mezun olduğu okuldan yana kullandı, 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Kliniği'ni seçti.
ÖSYM'de yaşanan kopya skandalı nedeniyle 2010'un Eylül ayında yapılması gereken TUS, iki ay sonra Aralık ayında yapılmıştı. Geçtiğimiz günlerde açıklanan TUS sonuçlarına göre Türkiye ikincisi Çerkezköy 112 Acil Servis'de görevli Eser Çatal oldu.
    Hatay Samandağ doğumlu Eser Çatal, 2010 yılı Haziran ayında 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 26 Ekim 2010'da Pratisyen Hekim olarak Çerkezköy 112 Acil Servis'de göreve başlayan Eser Çatal, uzmanlık eğitimi için  TUS'a girdi. Sınavda 200 sorudan 175 net ile 75 puan alan Eser Çatal aynı zamanda Türkiye 2.'si de oldu.

MEZUN OLDUĞU OKULA DÖNECEK
    Bu büyük başarı sonrası yaptığı tercihi Gazetemize açıklayan Eser Çatal ile  Çerkezköy 112 Acil Servisi'nde konuştu. Mezun olduğu okulun göz bölümünü tercih ettiğini belirten Eser Çatal, "Başarılı olmayı bekliyordum. Ama Türkiye 2.'si olmak hiç aklıma gelmemişti" dedi.
İki aya kadar tercih ettiği 9 Eylül Üniversitesi Göz Kliniği'nde 4 yıl sürecek uzmanlık eğitimine başlamak için Çerkezköy'den ayrılacak olan Eser Çatal, sözlerini şöyle tamamladı:
    "Genel olarak iyi çalışıyordum. Deneme sınavlarında da başarılıydım. Ben kendimi 9 Eylül Üniversitesi'nin Göz ya da Radyoloji bölümlerine göre ayarlıyordum. Bir aksilik olmazsa kazanırım diye düşünüyordum. Galiba çalışmanın dozu fazla kaçtı ki Türkiye 2.'si oldum. Çerkezköy'den çok memnunum. Özellikle 112'den ve çalışma arkadaşlarımdan. Burdaki arkadaşlarımızla iyi bir diyaloğumuz var ve vatandaşa hizmet için elimizden geleni yapıyoruz."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.