TÜTEV METEM öğrencileri eğitim için Danimarka’da

Çerkezköy TÜTEV METEM öğrencileri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen öğrenci eğitimleri programı kapsamında 2 haftalığına Danimarka’ya gitti

TÜTEV METEM öğrencileri eğitim için Danimarka’da
11 Mart 2013 Pazartesi 08:23

Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki Teknik ve Eğitim Merkezi öğrencileri, 2012 teklif çağrısı döneminde Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilerek finanse edilen ‘Elektronik yuvarlak örme makinelerinde mekatronik sistemler’ başlıklı IVT ( Öğrenci Eğitimi ) projesi  kapsamında Danimarka’ya gitti. İlk hareketlilik faaliyeti kapsamında, METEM’den 15 öğrenci ve 2 refakatçi öğretmen 03 - 16 Mart 2013 tarihleri arasında 2 haftalık eğitim için Danimarka'da kalacak. Öte yandan, Nisan ayında da 15 öğrenci 2 öğretmen bu kez İtalya’ya gidecek.
ÖĞRENCİLER AÇISINDAN ÇOK YARARLI OLACAK
Konuyla ilgili bilgi veren Okul Müdürü Tuğrul Selimoğlu, “Hazırlık faaliyetleri kapsamında yabancı dil eğitimlerini bitiren öğrenciler, elektronik yuvarlak örme makineleri konularında yeterliliklerini artıracaklar. Öğrencilerin mesleki bilginin yanında yabancı dil becerilerini geliştirerek farklı kültürleri tanımaları da hedeflemektedir. Projenin bütçesi de Avrupa Birliği Bakanlığı Türk Ulusal Ajansı tarafından finanse ediliyor” diye konuştu.
Bu eğitimin öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri açısından oldukça faydalı olacağını söyleyen Merkez Müdürü Tuğrul Selimoğlu, “Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen projemiz ile 15 öğrencimiz 2 öğretmenimizi Danimarka’ya yolcu ettik.
PROJENİN DEVAMI GELECEK
Aynı proje kapsamında; Nisan ayında yine 15 öğrencimiz 2 öğretmenimizi İtalya’ya göndereceğiz. Mesleki eğitim başta olmak üzere Avrupa Kültürünü yakından tanıma fırsatı bulacak olan öğrencilerimizde, özellikle yabancı dil öğrenme ve farklı kültürleri tanıma konusundaki farkındalıklarının gelişeceğini ümit etmekteyiz. Proje başvurularımız ve ortaklıklarımız, önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında devam edecek. Sonuçları açıklanacak iki projemiz ile dokuma bölümü öğrencilerimizi İsviçre ve Almanya’ya, Mesleki İngilizce konusunda eğitim almak üzere 5 öğretmenimizi de yurt dışına göndermeyi planlamaktayız. Projenin yazımı ve koordinasyonunda üstün gayret ve çabası bulunan merkezimiz Endüstriyel Otomasyon Alan Şefi Rıdvan Doğan başta olmak üzere, emeği geçen tüm idareci, öğretmen, usta öğretici ve öğrenci arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.