Tütüncüden soru önergesi

CHP Tekirdağ Milletvekili Enis Tütüncü Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in yazılı olarak cevaplaması için Tarım ve Köyişleri Bakanlığına bir soru önergesi verdi.

Tütüncüden soru önergesi
04 Eylül 2007 Salı 08:51

Tütüncü, Tarım ve Köyişleri Bakanı Sayın Mehmet Mehdi EKER'in yanıtlaması için verdiği önergede özellikle son yıllardaki girdi fiyatlarındaki artış ve kuraklık nedeniyle çiftçinin uğradığı zarar ile çözüme yönelik yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi almak amacıyla 3 adet soru yöneltti.

CHP Tekirdağ Milletvekili Enis Tütüncü'nün verdiği soru önergesi şöyle: "Son yıllarda tarımsal girdi fiyatlarındaki aşırı yükselmeler karşısında, ürün bedellerinde ve tarımsal desteklemelerdeki yetersiz artışlara ek olarak, bu yıl yaşanan kuraklık; Türkiye genelinde olduğu gibi Tekirdağ’ın çiftçisini de derinden sarmıştır.

Konuyla ilgili olarak;

1- Kuraklık, Tekirdağ ilimizde özellikle ayçiçeği ve buğday hasadını ne oranda etkilemiştir?

2- Kuraklıktan mağdur olan ayçiçeği ve buğday üreticilerinin karşılaştığı sorunlarla ilgili olarak bu güne kadar ne gibi önlemler alınmıştır? Bu önlemler arasında borç erteleme ve faiz silme uygulamaları düşünülmekte midir?

3- Önümüzdeki yıllarda da etkisini sürdüreceği tahmin edilen kuraklık ile ilgili olarak, Trakya özelinde gölet yapımı seferberliğine girişilmesinin zorunlu olduğunu düşünüyor musunuz? Düşüyorsanız, bununla ilgili çalışmalarınız hangi aşamadadır? ".

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.