ÜÇ AYLAR BAŞLIYOR

Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin yayımladığı mesajla Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan gece (Bu gece) başlayacak üç aylar öncesinde Regaip Kandili'ni kutladı.

ÜÇ AYLAR BAŞLIYOR
02 Haziran 2011 Perşembe 00:00

İslam Alemi'nde 'Üç aylar' olarak bilinen Hicri Takvim'e göre 'Recep, Şaban ve Ramazan' aylarının başlangıcı olan Regaip Kandili bu gece kutlanacak. Bu akşamki kandil öncesinde Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin de bir mesaj yayımladı.
Müftü Mahmut Emin mesajında şunlara yer verdi: "Yüce Allah'ın insanlara ranmetini ve nimetlerini çokca ihsan ettiği belli vakitler, belli mevsimler vardır. Haftanın günleri arasında cuma, kameri aylardan ise Recep, Şaban ve Ramazan bu türden feyiz ve bereketi bol zaman dilimlerindendir. Üç aylar diyerek özel bir önem verdiğimiz bu ayların başlangıcına ulaşmış bulunuyoruz.
2 Haziran 2011 Perşembe gününü Cuma'ya bağlayan gece, rahmet, berek, mağfiret mevsimi olarak nitelendirilen üç aylara girdiğimizi müjdeleyen regaip kandilidir.
Aziz milletimizin ve İslam aleminin Regaip Kandili'ni kutluyorum. Bu gecenin insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör ve şiddetin savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzurun almasına vesile olmasını yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.