Üçlü eğitime doğru gidiyoruz

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy’deki eğitim sorununa değindi. Göçe bağlı olarak artan öğrenci ve derslik sayılarına değinen Kaymakam Abban, “Sınıflar çok kalabalık. Müdahale etmemiz gerekiyor. Aksi takdirde üçlü eğitime geçecek gibi görünüyoruz.” dedi. FEM Dershanesi’nin Çerkezköy Müftülüğü’ne tahsis edilen 6 katlı binası hakkında da açıklamalarda bulunan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, “O konu üzerinde çalışıyorum. Binanın Müftülük’ten alınıp Milli Eğitim Müdürülüğü’ne tahsisiyle ilgili bir rapor hazırlayıp ilgili makamlara gönderdim.” ifadelerini kullandı

Üçlü eğitime doğru gidiyoruz
25 Ocak 2017 Çarşamba 17:00

EN BÜYÜK SIKINTI EĞİTİM ALANINDA
Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban; Çerkezköy Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Tamer Avcılar ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Uğur Can Avcılar’ı makamında ağırladı. Yeni göreviyle ilgili ‘Hayırlı olsun’ ve ‘Başarılar’ dileklerini kabul eden Kaymakam Abban, Çerkezköy’ün şu anki en büyük sorununun eğitim olduğunu dile getirdi.
BAYRAĞIMIZIN DALGALANDIĞI HER YER BİZİM GÖREV YERİMİZDİR
Çerkezköy Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Tamer Avcılar’ın “Çerkezköy’ü beğendiniz mi? Gelmeden önce kafanızda çizdiğiniz Çerkezköy’le uyuşan bir tablo var mı?” sorularını yanıtlayan Kaymakam Abban, “Bizde beğenip beğenmemek söz konusu değildir. Bayrağımızın dalgalandığı her yer bizim görev yerimizdir. Sanayi bölgesi olan bir ilçeye geldiğimden sorunların olacağını düşünüyordum. Ama özellikle de Milli Eğitim konusunda bu kadar sorun olacağını tahmin etmemiştim.” dedi.
SINIFLAR ÇOK KALABALIK
Çerkezköy’de eğitim öğretim veren okulların yüzde 75-76 civarının ikili öğretime devam ettiğini kaydeden Kaymakam Abban, “Sınıflar çok kalabalık. 45-50 kişilik bir sınıfta kimseye bir şey öğretemezsiniz. Bu yüzden Ambardere Mevkii’nde bulunan Eğitim Kampüsü’ne yoğunlaşmamız gerekiyor. Ne kadar çok çabalarsak o kadar kısa bir sürede aşama kaydetmeye başlarız.” ifadelerini kullandı.
KIZILPINAR’A EĞİTİM KAMPÜSÜ
Kızılpınar’da 158 dönümlük bir mera alanının bulunduğunu kaydeden Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, “Bu alanla ilgili çalışma yaptık. Şimdilik 55 dönümlük bir bölümü eğitim alanı olarak aldık.” diye konuştu.
ÜÇLÜ EĞİTİM TEHLİKESİ
Kızılpınar’da bulunan ortaokulda 1907 öğrencinin eğitm öğretim gördüğünü ifade eden Kaymakam Abban, “Müdahale etmemiz gerekiyor. Aksi takdirde üçlü eğitime geçecek gibi görünüyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Kızılpınar’da yaptığı ve geçici kabulü alınan okulu ortaokul yaparak oradaki ikili öğretimi kaldırmayı planlıyorum.” dedi.
İHTİYAÇ DÜZEYİ İNCELENMELİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 11 ilçede yaptığı 11 okul projesiyle ilgili de konuşan Kaymakam Abban, “Süleymanpaşa’nın okula ihtiyacı yok ki. Onun yerine Çerkezköy’e ya da ihtiyacı olan farklı bir ilçeye daha fazla okul yapılabilir. Bu okullar yapılırken ilçenin ihtiyaç düzeyi de incelenmeli, çalışmalar ona göre yapılmalı.” açıklamalarını yaptı.
BİNANIN MÜFTÜLÜK’TEN ALINMASI İÇİN RAPOR HAZIRLADI
Sorumuz üzerine, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından el konulan FEM Dershanesi binasının Çerkezköy İlçe Müftülüğü’ne tahsil edilmesi hakkında da bilgiler veren Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, “O konu üzerinde çalışıyorum. Bir yerin, tahsis edildikten sonra geri alınması çok zor. Bakanlık onayı gerekiyor. Binanın Müftülük’ten alınıp Milli Eğitim Müdürülüğü’ne tahsisiyle ilgili bir rapor hazırlayıp ilgili makamlara gönderdim.” ifadelerini kullandı.
ATATÜRK İLKOKULU TEKLİ EĞİTİME GEÇECEK
Bu binanın Milli Eğitim Müdürlüğü’ne kazandırdığı takdirde orayı ne şekilde kullanmayı planladığını da ifade eden Kaymakam Abban, “Atatürk İlkokulu’nda bin 200 öğrenci var. 6 katlı binayı alabilirsek Atatürk İlkokulu’nda bulunan bazı öğrencileri oraya kaydırıp tekli öğretime geçirmeyi planlıyorum.” dedi.
KAMPANYAYA DESTEK İSTEDİ
Önümüzde YGS olduğunu ve bu sınava Çerkezköy’de girilebileceğini kaydeden Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, “Yapılan incelemelerde Çerkezköy’deki okullarda bulunan sıralarda bu sınavın yapılamayacağı ifade edildi. Hepsinin delik deşik ve derin çizgileri var. 6 binin üzerinde kişinin sınava girmesi bekleniyor ve bu sınavın sağlıklı ortamlarda yapılabilmesi için yeni bir kampanya başlattık. ‘Bir sınıf donat adını yaşat’ kampanyamızla hayırsever vatandaşlar sayesinde sıralarımızı yeniliyoruz. Ankara’da bir şirketten 20 sıra ve öğretmen kürsüsü için KDV dahil 4 bin 200 TL’lik bir fiyat aldık. Sıranın tanesi 200 TL’ye geliyor. Burada, Meslek Lisesi’nde imal etmeye kalksak bir sıra 260 TL’ye mal oluyor.” dedi ve Çerkezköylü hayırseverleri kampanyaya destek vermeye davet etti.
Haber: Uğur Kılıç
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.