Ücretsiz seyahat hakkımız Çerkezköy’de uygulanmıyor

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, engelliler için sağlık kurulu raporuyla %40 ve üzerinde engelli olduğunu belgeleyen Türk vatandaşlarının kendileri ve ağır engellilerin ise kendileri ile birlikte birden fazla olmak üzere beraber seyahat ettikleri refakatçilerin ücretsiz olarak seyahat edebileceklerini fakat Çerkezköy’de bu durumun aksatıldığını dile getirerek “Ücretsiz seyahat hakkımız engellendiğinde cezai işlem uygulanacaktır” ifadelerini kullandı

Ücretsiz seyahat hakkımız Çerkezköy’de uygulanmıyor
10 Temmuz 2014 Perşembe 08:01

ŞİKAYETİMİZİ KAYMAKAMIMIZA İLETTİK
 
Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, devletin aldığı karar %40 ve üzeri engellilerin, ağır özürlülerin refakatçili seyahat etmeleri için ücretsiz seyahatten yararlanacaklarının yasaca belirtildiğini ifade ederken “Ücretsiz seyahat hakkımız ne yazık ki Çerkezköyümüzde uygulanmamaktadır ve keyife kalmış durumdadır. Bizde bunun uygulanması için Çerkezköy Kaymakamlığına müracaat ettik. Sayın Kaymakamımız Metin Kubilay Bey bu konuya iyi niyetli yaklaştı” dedi.
 
KARAR TEBLİĞ EDİLDİ
 
Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın konu ile ilgili bir toplantı gerçekleştirdiğini dile getiren Çetinkaya “23.06.2014 günü bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Çerkezköy İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Adem Tuncel, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Ferhat Kağanoğlu , Trafik Tescil Denetleme Büro Amiri Ekrem Çiçek, Çerkezköy Zabıta Müdürü Kenan Erez, Çerkezköy Şoförler Odası Başkan Yardımcısı Hakan Fıçıcı katıldı. Toplantıda belirttiğimiz konu hakkında, gereğinin yapılması konusunda tutanak tutulmuştur ve karar tebliğ edilmiştir” ifadelerini kullandı.
 
CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK
 
Hayrettin Çetinkaya alınan kararın tebliği’nin Veliköy S.S 122 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifine, Çerkezköy S.S 41 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifine, Çerkezköy-Çorlu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifine, Kale-Yonca Seyahat Çerkezköy Şubesi’ne, 25 Nolu Akarsubirlik Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifine, Karaağaç Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifine gönderildiğini belirtirken ücretsiz seyahat haklarının kullandırılmaması durumunda cezai işlemlerin uygulanacağını dile getirdi.
 
DENİZ VE DEMİR YOLLARINDA %50 İNDİRİM HAKKI
 
Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, ücretsiz veya indirimli seyahat kartları yönetmeliği kapsamında, Türk vatandaşı 65 yaş ve üzeri kişilerin demiryolları ve denizyolları, şehir içi hatları ile Belediyelere, Belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik müessese ve işletmelere veya Belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanabileceklerini, demiryollarının ve denizyollarının şehirler arası hatlarında ise %50 indirimli yararlanacaklarını belirtti.
 
50 TAM BİLET İDARİ PARA CEZASI KESİLECEK
 
Çetinkaya açıklamasının devamında ise yayımlanan yönetmelik kapsamında ücretsiz veya indirimli seyahat haklarının kullandırılmaması durumunda “Bu haktan faydalandırmayan her kişi için Mülki İdare Amiri tarafından toplu taşıma aracının tarifesi üzerinden elli tam bilet tutarında idari para cezası uygulanacaktır. Verilecek idari para cezaları tebliğinden itibaren bir ay içerisinde ödenerek genel bütçeye gelir kaydedilecektir” derken, bu hususlar konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini rica etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.