Uğur hazırlık liseleri açılıyor

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları bünyesinde ki Uğur Hazırlık Liseleri 2015-2016 eğitim öğretim yılında Çerkezköy’de faaliyete geçiyor

Uğur hazırlık liseleri açılıyor
24 Şubat 2015 Salı 19:53

 BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİLER

Uğur Eğitim Kurumları hazırlık liseleri olarak yeni dönemde faaliyete geçecek. Uğur Dershanesi Çerkezköy Şube Müdürü Kadir Reis Zenginal ve dershane öğretmenleri konu hakkında basın mensuplarına açıklama yapmak üzere Glory Area’da kahvaltı programı düzenledi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİNİN MESLEĞİNİ BELİRLİYOR

Uğur Dershanesi Çerkezköy Şube Müdürü Kadir Reis Zenginal yeni sisteme geçişte velilerin ve öğrencilerin hiçbir şekilde endişelenmemesi gerektiğini ifade ederek, “Dershanelerin kapanmasıyla birlikte Uğur Dershaneleri, Uğur Hazırlık Liselerine dönüşüyor. Sizde kabul edersiniz ki lisede okuyan öğrencilerin en temel amacı iyi bir üniversiteyi kazanmak, lise öğrenimi boyunca öğrenci hep bunun hayaliyle yaşamaktadır. Çünkü üniversite öğrencinin hayatının geri kalanında yapacağı mesleği belirliyor. Bu nedenle öğrenciler ve veliler ciddi bir gelecek kaygısı yaşıyorlar. Dershanelerin olmaması bu kaygıyı daha da artıyor. Ne velilerimizin ne de öğrencilerin endişesi olmamalıdır. Uğur hazırlık liseleri hem milli eğitim müfredatını işleyecek hem de öğrencilere dershane eğitimi verecektir” açıklamasında bulundu.

NİTELİKLİ BİREYLER YETİŞECEK

Zenginal konuşmasının devamında ise, “Uğur Hazırlık Lisesleri tam da bu kaygıyı ortadan kaldırmak için kurulmuş bir okul türü, öğrencilerimizi iyi bir eğitimle geleceğe hazırlayacağız. Bahçeşehir Uğur Eğitim kurumlarının 47 yıllık deneyimi, başarısı, disiplini ve vizyonu ile öğrencileri üniversiteye ve geleceğe doğrudan hazırlayan, Türkiye’nin en özgün lisesi olarak, Uğur Hazırlık Lisesi (UHL) Çerkezköy’ün eğitimine yeni bir bakış açısı kazandıracak. Üniversite ve kariyer odaklı yepyeni bir eğitim modeli ile geleceğin nitelikli bireylerini yetiştirecek” dedi.

ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK EĞİTİMİ DE SUNULACAK

UHL programı ile öğrencilerin üniversite sınavına iki kat yoğunluk ve içerik ile hazırlanacağını sözlerine ekleyen Kadir Reis Zenginal, “Dersler, dershanecilik kültüründen gelen YGS ve LYS sınav sistemlerine hakim, alanında uzman öğretmenler tarafından verilecek. Böylece Uğur Hazırlık Liseleri özel derse gerek duymadan, dışarıdan ekstra destek almadan öğrencileri geleceğe hazırlar. UHL haftanın 6 günü temel akademik eğitiminin yanı sıra, üniversiteye hazırlık eğitimi de sunacak” diye konuştu.

14 MART TARİHİNDE SINAV YAPILACAK

Zenginal konuşmasının sonunda ise, “ilk defa 2014-2015 eğitim öğretim yılında özel okulda okuyan öğrencilere verilen eğitim öğretim desteği, 2015-2016 eğitim öğretim yılında da verilecek. Uğur Hazırlık Liselerine kayıt olacak öğrenciler de bu teşvikten yararlanma fırsatı kazanacak. Böylece öğrencimizin eğitim masrafının bir kısmı devlet tarafından karşılanacak. 14 Mart 2015 tarihinde de okulumuza kayıt olan öğrencilerimiz için kabul sınavı yapılacak” ifadelerini kullandı. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.