Uğur Mumcu esnafı minibüs hattını geri istiyor

Uğur Mumcu Caddesi üzerinde bulunan esnaflar topladıkları dilekçeleri Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a sundular. Toplanan dilekçelerde de gerekçe olarak kısa bir süre önce Tepe Emlak konutlarına giden minibüslerin Uğur Mumcu Caddesi’nden alınarak, Öztrak caddesine verilmesi ve bundan dolayı da esnaflar olarak zor günler geçirdiklerini ifade ettiler.

Uğur Mumcu esnafı minibüs hattını geri istiyor
13 Ağustos 2014 Çarşamba 07:50

İŞLERİMİZ VASAT DURUMA GELDİ
Çarşı esnafı, minibüslerin artık Öztrak Caddesi’nden geçmesinden dolayı işlerinde büyük oranda düşüş yaşandığını belirterek, “Minibüsler önceden buradan hareket ederken işlerimiz daha iyiydi ancak alınan karar doğrultusunda minibüslerin Öztrak Caddesi’nden geçmesi ve buraya uğramaması işlerimizde azalmalara neden oldu. Vasat bir hale düştük ve kiralarımızı nasıl ödeyeceğiz bilemiyoruz. Minibüsler buradan geçerken burada bir hareketlilik oluyordu. Vatandaşlarımız minibüsleri kullanmak için cadde üzerinden geçerken dükkanlarımızı kullanıyor ve işlerimizde hareket olduğu için sıkıntı yaşamıyorduk” açıklamasında bulundular.
İN CİN TOP OYNUYOR
Uğur Mumcu Caddesi esnafı önceden cadde üzerinde bulunan Balıkçılar hali varken de caddenin yoğun olduğunu ifade ederek, “Balıkçılar hali varken ister istemez vatandaşlarımızı bu caddeyi yoğun olarak kullanıyorlardı ama hal kalktıktan sonra da ister istemez büyük sıkıntılar yaşamıştık. Şimdi de minibüs durağını buradan alarak Öztrak Caddesi’ne verilmesi işlerimizi iyice bitme noktasına getirdi. Deyim yerindeyse cadde üzerinde in cin top oynuyor. Bu yaşanan sıkıntının biran önce ortadan kaldırılmasını istiyoruz” serzenişinde bulundular.
MİNİBÜS DURAĞININ ESKİ YERİNE ALINMASINI İSTİYORLAR
Bir gün içerisinde 50’den fazla imza toplayan Uğur Mumcu Caddesi esnafı topladıkları dilekçeleri Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a teslim ederek yaşanan sıkıntının biran önce ortadan kaldırılması talebinde bulunacaklar. Toplanan dilekçelerde ise şunlar yazıyor; “Uğur Mumcu Caddesi esnafları olarak caddemizde dolmuş durağı varken (Tepe Emlak Konutlarına giden) vasat da olsa iş yapabiliyorduk, geçimimizi sağlayıp kiramızı vergimizi ödeyebiliyorduk. Dolmuş durağının caddemizden kaldırılmasıyla birlikte işlerimiz vasatın altına düştü. Sizin sosyal demokrat belediyeciliğe inanmış, halkın ve esnafın arkasında, vicdanlı bir insan olduğunuzu çok iyi biliyoruz. Bizlerin bu mağduriyetine kayıtsız kalmayacağınızı temenni eder dolmuş durağının eski yerine alınmasını rica ederiz.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş - 10 yıl önce
yok kardeşim, minübüs durağının şimdiki yeri daha iyi. o sokağa 4 sıra araba parkeden de yine aynı esnaf insanlar geçemiyordu oradan.
Avatar
ali - 10 yıl önce
ben aracımı park edecek yer bulamadığım için uğur mumcu caddesinden alışveriş yapamıyorum.
esnaf once park yerlerini boşaltsın.