UKM ile servisçiler karşı karşıya

Çerkezköy Servis Araçları Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Tanyeri, Dernek Binası’nda üyelerine yönelik Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi UKM (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) kararlarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı. Yeni oluşan UKM kararlarından pek memnun kalmayan servisçiler, 20 Ağustos’ta yapılacak toplantıya gözlerini dikti

UKM ile servisçiler karşı karşıya
13 Ağustos 2014 Çarşamba 07:53

Tekirdağ’ın Büyükşehir Belediyesi olmasıyla birlikte şehir içi ulaşım ve tüm toplu taşıma araçlarının çalışmasından sorumlu Ulaştırma Koordinasyon Merkezi’de (UKM) kuruldu. Ancak, UKM’den servis araçları sahiplerini memnun etmeyen kararlar çıktığı ileri sürülüyor. Çerkezköy Servis Araçları Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Tanyeri üyelerine yönelik UKM ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.
SERVİSCİLER UKM KARARLARINI MASAYA YATIRDI
Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yaşar Kuş’un da hazır bulunduğu toplantıda üyelerini UKM’de servis araçlarına yönelik alınan kararları anlatan Servis Araçları Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tanyeri, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi uhdesinde UKM kurulana kadar servisçiler olarak iyi kararlarla pek karşılaşmamıştık. Umudumuz UKM idi. Ancak UKM’nin geçtiğimiz Cuma günü yaptığı toplantıda servisçiler ile ilgili aldığı karar bizim için daha kötü oldu. Dernek yönetimi olarak alınan kararların çoğunun doğru olmadığını düşünüyoruz. Servisçilerin mağdur olmaması için Tekirdağ’a giderek UKM Daire Başkanı Zeki Gürcün ve diğer UKM yetkilileriyle görüştük. Durumu kendilerine aktardık. Sıkıntılarımızı söyledik ve alınan kararın daha çok sıkıntı yaratacağını, doğruların bulunması için çalışmaların yapılması gerektiğini söyledik. Başkan Gürcün de bize Cuma günü UKM alt komisyonunun toplanacağını ve bu talebimizin orada görüşüleceğini söyledi” açıklamasında bulundu.
TEKİRDAĞ ŞÖFÖRLER ODASI SIKINTILARIMIZI BİLMİYOR
UKM’de bulunan Tekirdağ Şoförler Odası Başkanı Şenol Turan’ın servisçilerin sıkıntılarını bilmediği için alınan kararlara gerekli müdahalelerde bulunamadığını öne süren Fikret Tanyeri, “Tekirdağ Şöförler Odası sıkıntılarımızı bilmiyor. Bilmediği içinde yeterli müdahaleyi yapamadı. Biz kendilerini ziyaret ederek sıkıntılarımızın neler olduğunu bir bir anlattık. Durum aydınlandı ve gereğinin yapılması için düğmeye basıldı. Şahsım olarak umut ediyorum ki bundan sonraki süreçte UKM’den servisçiler için iyi kararlar çıkacak. UKM yetkilileri de hiçbir servisçinin zarar görmemesi ve sıkıntı çekmemesi için çalışıyor. Ancak bizi anlamıyorlar” diye konuştu.
YOL BELGELERİ YAKINDA VERİLMEYE BAŞLAYACAK
 UKM yetkililerinin servisçilere yeni ‘Yol belgelerini de yakında çıkaracakları bilgisini veren Başkan Fikret Tanyeri, “Yaptığımız görüşmeler sırasında UKM yetkilikleri yeni yol belgelerinin de yakında verileceğini söylediler. Bu belgeler verilmeden önce araçlar yerinde görülerek tek tek incelenecek ve eksiklikleri varsa tamamlanması istenecek. Ona göre yol belgesi verilecek. Bundan böyle servisçilik yapan arkadaşlarımız çok dikkatli olmalıdır. Artık iş sıkı tutuluyor” dedi. Araç devirlerinin de bundan böyle satıştan sonra on gün içinde yapılması zorunluluğu bulunduğunu belirten Başkan Fikret Tanyeri, “Araç satışlarınızda ya da alışlarınızda devir işlemlerini 10 gün içinde UKM’ye bildirmeniz gerekiyor” dedi.
 
BUGÜN DESTEK OLMAYANLARIN YARIN ŞİKAYETE HAKKI YOK
Dernek yönetimi olarak üyelerin menfaatleri ve yasal haklarını korumak için çalıştıklarını belirten Başkan Fikret Tanyeri, “Dernek yönetimi olarak biz ekmeğimize sahip çıkıyoruz. Üyelerimizin yasal haklarını korumak için yaptığımız çalışmalarda üyelerimizin de bize destek vermesini bekliyoruz. Biz yönetim olarak kendi şahsımız için ya da kendi menfaati için çalışmıyoruz. Yapılan tüm çalışmalar dernek çatısı altında bulunan arkadaşlarımızın haklarının korunması içindir. Bu nedenle isterdim ki bu toplantıda 40 kişilik değil en az 100-150 kişi olsaydı. Kahve köşelerinde konuşarak sorunlar halledilmiyor. Bugün buraya gelmeyenler, yarın denetimler başladığında bizi arayacaklar. Ancak biz bugün sorunlarını dile getirenlerin yanında olacağız” diye konuştu.
BUNDAN BÖYLE J VE S PLAKA YOK
Başkan Fikret Tanyeri UKM’nin bundan böyle J ve S plaka tahsisi yapmayacağını da belirterek, “Siz değerli Dernek Üyelerimize şunu da özellikle belirtiyorum. UKM bundan böyle J ve S Plaka tahsisi vermeyecek. Herkes mevcut araçları ile idare edecek. Bugüne kadar kendi adıma bir şey istemedim. Toplantılara da yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla katıldım ve tüm istek ve taleplerimizi sizler için istedik. UKM bundan böyle D-2 araçlara da yol belgesi vermeyecek. Bu konuda da bilgi sahibi olmanızı istiyorum. Bizler evimize nasıl ekmek götürebilirizin mücadelesini veriyoruz. Ekmeğine kim sahip çıkıyorsa biz onunla beraberiz“ dedi.
UKM 20 AĞUSTOS’TA TOPLANACAK
UKM’nin 20 Ağustos’ta yeniden toplanacağını belirten Fikret Tanyeri, şunları kaydetti: “Bu toplantıda servisçilerin sorunları yeniden görüşülecek. Ancak bu toplantı öncesinde UKM yetkililerine bir ziyaret daha yaparak taleplerimizin masaya yatırılması konusunda özen göstermelerini ve çözümlemelerini isteyeceğiz.”
ODA OLARAK HEP YANINIZDA OLDUK
Toplantıya katılan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kuş ise, servisçilerin aynı zamanda Şoförler ve Otomobilciler Odası üyesi olduğunu hatırlatarak, “Bu gün bir araya gelerek sıkıntılarınızın çözümü konusunda fikir alışverişinde bulunuyorsunuz. Ancak Fikret Başkanımızın da belirttiği gibi bugün bu toplantıda en az 150 kişinin bulunması gerekiyordu” dedi. Kuş, konuşmasında S ve J plakalı  ilgili de açıklamalarda bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MUSTAFA PAZVANT ..ÇORLU - 9 yıl önce
söf. cemiyeti aidat toplama disinda ne işe yarar cok merakliyim bu konuda.belediyeler 5000tl paralari bizden alirken cok arkadasim tefeciden para aldi.okadar kolaaymi mileti dolandırmak..