UKOME, kardeş belediyeleri birbirine düşürdü

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Narin Kavşağı'nda düzenlediği basın açıklamasıyla; Çerkezköy'de tek yöne geçilmesinin ardından UKOME'nin toplu taşıma güzergahlarını değiştirmesini eleştirdi. Mandalı'nın basın açıklamasına daha sonra Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban da dahil olurken; basın açıklamasının hemen ardından kişisel Facebook hesabından bir paylaşımda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İrfan Mandalı ve Nazmi Çoban'ın kullandığı ifadelerin yanlış olduğunu vurgulayarak bu iki başkanın şov yaptığını ifade etti

UKOME, kardeş belediyeleri birbirine düşürdü
15 Ağustos 2017 Salı 15:34

HAKKIMIZI ARAMAK İÇİN BURADAYIZ
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, düzenlediği basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: ''Hakkımızı aramak için hattın başlangıç noktasıdayız. Atatürk Caddesi’nden kestirme yol varken vatandaşlarımız neden yolu uzatmak zorunda kalıyor? Vahap Akay’ın hayata geçirdiği tek yön uygulamasını takdir ediyorum. Ama şu an Atatürk Caddesi tek yön gidişken minibüslerimiz de yolu kullansın diyoruz. 
İDARİ MAHKEME'YE DE BAŞVURACAĞIZ
Özellikle engelli vatandaşlarımız Atatürk Caddesi’nin başında inip merkeze doğru elektrikli sandalyeleriyle devam etmek zorunda kalıyorlar. Bu vatandaşlarımız ulaşmak istedikleri yere nereye ulaşacaklar? Biz, minibüslerin değil; minibüslerin taşıdığı vatandaşların hakkını arıyoruz. 41 No’lu minibüsler Kipa istikametinden gidip zigzag çizerek Hükümet Caddesi’ne ulaşıyor. Bu mu daha kestirme olur, yoksa Atatürk Caddesi’ni kullanmak mı? UKOME’nin bu yanlıştan dönmesi gerek. Bu sorun çözülmediği takdirde İdari Mahkeme’ye de başvuracağız. Vatandaşlarımız, merkeze ulaşmak konusunda bir sorun yaşıyorsa bunu hep beraber çözmemiz gerekiyor. Bu iş Vahap Akay’ın, İrfan Mandalı’nın ya da Nazmi Çoban’ın işi değil. Bu, bizde vatandaşın isteği. 
SÖZÜM VAHAP BAŞKAN'A DEĞİL
Burada çözülmesi gereken bir rota var ve bunu çözmemiz gerekiyor. Kadir Başkan, yeni bir büyükşehirin belediye başkanı. Bu yüzden mevzuatı öğrenmek zaman alabilir. Biz, Kadir Başkan’a bu konuda saygı duyuyoruz ama saygı duymak yetmiyor, bu işi çözmesi gerekiyor. Benim sözüm Vahap Başkan’a değil, UKOME’ye. UKOME’deki arkadaşlar güzergahı değiştirdiler. Vatandaşlar, Öztrak Caddesi’nde ulaşmak istedikleri herhangi bir yere ulaşamıyor. Ulaştırmayla ilgili kararları Büyükşehir Belediyesi ve UKOME alıyor. Burada Çerkezköy Belediyesi’nin aldığı bir karar yok. Burada yanlış alınmış bir karar var ve bu kararı hep birlikte bertaraf etmemiz gerekiyor.’’
BİZ TAŞIMACILARIN YANINDAYIZ
Mandalı’nın açıklamasına destek veren Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban ise; ‘‘İrfan Başkan’ın söylediklerine tamamen katılıyorum. Bu, kazanılmış bir haktır. İnsanların kazanılmış hakları gasp edilemez. Çerkezköy Belediyesi’nin almış olduğu karar onları aşan bir karar. Oysa bu karar Saray’ın ve Kapaklı’nın taşımacılarını, vatandaşları da ilgilendiren bir karar. Biz bu konuda haklı taleplerini dile getiren taşımacıların yanındayız ve bu karar karşıyız. Biz tek yön uygulamasına değil, UKOME’nin aldığı karara karşıyız. Bu karar mağduriyetler doğuruyor.’’ diye konuştu.
YALAN YANLIŞ BİLGİ VE İFADELER
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban’ın konu ile ilgili açıklamalarının ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden bir paylaşımda bulunarak yapılan açıklamaların yalan yanlış bilgi ve ifadelerle dolu olduğunu belirtti. Akay, paylaşımında; ‘‘Çerkezköy ilçesi sınırlarında Kapaklı ve Saray Belediye Başkanları öncülüğünde yapılan açıklamalar kamuoyunu yanıltıcı yalan yanlış bilgi ve ifadelerle doludur. 3 yıldır kendi ilçelerindeki ulaşım mağduriyetlerine ses çıkarmayıp Çerkezköy'de şov yapanlara cevabımı 21 Ağustos 2017 saat 14.00'da ki basın toplantısında cevap vereceğim.’’ ifadelerini kullandı.
GAYET DE KULLANIYORLAR
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban'ın yaptığı basın açıklaması esnasında, SS 41 Nolu Kapaklı Taşıyıcılar Kooperatifi'ne bağlı araçların (Sarı Minibüsler) Atatürk Caddesi'ni kullandığı ise dikkatlerden kaçmadı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ukome mukome yok.. - 7 yıl önce
Ukome ile alakası yok bence. Ukomeyi protesto eden gider tekirdağda yapar, adamlar gelmiş Çerkezköy belediye sınırları içinde protesto yapmış sonra yandaş elemanlar çıkıp sosyal medyadan ve gazete yorumlarından Çerkezköy belediyesine laflar etmişler. Hani sorun ukomeydi? Çerkezköy belediyesi ne alaka? 3-5 kendini bilmez dolmuşçu yılardır ekmek yedikleri çerkezköyü gidip mandalıya gazlamışlar olay o, ukome mukome yok ukomeyi çok düşünüyorlarsa hergün kaza olan yıldızkent kavşağını kapaklının pis trafiğini sarayın pis trafiğini düşünsünler belediye başkanları.