Ülger: Partimize henüz resmi bir başvuru gelmiş değil

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı’nın 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla Çerkezköy’de görev yapan basın emekçileri için Etbeyi Izgara Restaurant’ta düzenlediği akşam yemeğinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ülger, partinin ilçe kongresi hakkında açıklamalarda bulundu

Ülger: Partimize henüz resmi bir başvuru gelmiş değil
27 Temmuz 2015 Pazartesi 08:44

 KONGRE SÜRECİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR YAPILDI

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Ülger, CHP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, CHP Çerkezköy Gençlik Kolları Tansu Altınel ve Çerkezköy’de görev yapan basın emekçilerinin katıldığı akşam yemeğinde basın mensuplarının soruları yanıtlanırken CHP Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Ülger yaklaşan kongre, parti içindeki kutuplaşma söylemleri; CHP Çerkezköy Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel ise Gençlik Kolları Kongresi hakkında açıklamalarda bulundu.

10 MAHALLEDE 246 DELEGE SEÇİMİ YAPILACAK

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Kongre süreci hakkında bilgilendirme yapan CHP Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin ülger,“Kongre resmi süreci 20 Haziran itibarı ile zaten başlamıştı. 20 Temmuz itibarı ile de güncellemeler falan sonuçlandı. Üye listeleri herhalde bugün – yarın elimize ulaşır. 28 Temmuz Salı günü saat 10.00’da listeyi askıya çıkaracağız ve 3 Ağustos günü de saat 18.00 itibarı ile listeleri askından indireceğiz. Tahmin ettiğimiz rakam 3 bin 352 kişi oy kullanabilecek gibi görünüyor. Oy oranlarımıza baktığımızda eğer yanılmıyorsak mahallelerde 246 delege seçimi yapacağız. 10 mahallede 246 delegeyle seçim yapacağız. Bu delege seçimi de İlçe Yönetim Kurulu’nun yapacağı toplantılarda belli olacak. Hangi mahallede hangi gün yapılacak, toplu mu yapılacak, 2 mahalle bir akşamda mı yapılacak? Buna Yönetim Kurulumuz karar verecek. 15 Ağustos ile 6 Eylül arasında 10 mahallede delege seçimi yapacağız. Zaten 28 Eylül’le 25 Ekim arasında da bütün 11 ilçenin kongreleri olacak. Ondan sonra da il kongresi yapılacak.” diye konuştu.

“BEN BİR KUTUPLAŞMA GÖRMÜYORUM”

Bir basın mensubunun “Parti içinde kutuplaşma olduğu Çerkezköy halkınca sık sık konuşulan bir konu. Sizin bu konudaki bilgi ve görüşleriniz nelerdir?” sorusuna cevap veren CHP Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Ülger, “Ben içeride bir kutuplaşmanın olduğunu görmüyorum. Kutuplaşma olduğunu herkes söylüyor ama bence öyle bir şey yok. Sonuçta her partide olduğu gibi bizde de seçim zamanı tartışmaları oluyor. Ama şu an öyle bir şey gözükmüyor. Önümüzde delege seçimi ve kongre var. Kutuplaşma olur mu olmaz mı bilmiyorum. Genel Seçimde bir kutuplaşma olduğunu görmedik, yaşamadık. Belediye Başkanımız Milletvekillerimizle beraber sahada çalıştı. Vekillerimiz, Başkanımız, Meclis Üyelerimiz ve Örgütümüzle beraber hep ortak hareket ettik. Her partide olduğu gibi zaman zaman böyle şeyler oluyor. Bizde de oluyor ama ben kutuplaşmanın falan bu saatten sonra devam edeceğini düşünmüyorum. İnşallah devam etmez, edeceğini de zannetmiyorum.” ifadelerini kullandı.

ADAYLAR, DELEGE SEÇİMLERİ BAŞLAYINCA ORTAYA ÇIKIYOR

Etrafta konuşulan adayların olduğunu fakat İlçe Yönetimi’ne resmi veya gayri resmi bir bilginin ya da başvurunun bulunmadığını belirten Hüseyin Ülger, “Seçim sürecinin başlamış olmasına rağmen Partimize henüz resmi bir başvuru gelmiş değil. İlçe Yönetimimize ‘Ben adayım, beni destekleyin’ diyen biri de yok. Ancak, üyelerimiz bazında konuşulan bazı isimler var biliyorsunuz ki. Üyeleri bazında çalışanlar vardır ama benim bildiğim kadarıyla resmi bir başvuru yok. Zaten Delege Seçimleri başlayınca adaylar ortaya çıkmaya başlıyor.” ifadelerini kullandı.

“BİR EKİBİMİZ VAR”

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel, yaklaşan İlçe Gençlik Kolları kongresi hakkında sorulan soruları yanıtlarken, aday olup olmayacağının ekibiyle yapacağı görüşmelerin ardından belli olacağını belirterek “Bir ekibimiz var. Onlarla konuşmadan, fikirlerini almadan, ne yapacağımızı değerlendirmeden bir karara varmak bence doğru değil. Süreç neyi gösterecek bir bakalım, ona göre kararımızı vereceğiz. Aday olmuşsak süreci başlatacağız. Aday olmadıysak da İlçe Yönetimi gibi bir üst kademeye geçmeye çalışacağım. Önümüzdeki günlerde Gençlik Kolları ekibimizle bir araya gelerek hem geçmişe yönelik durum değerlendirmesi hem de geleceğe dair planlarımızı yapacağız. Yapılacak bu görüşmelerin ardından aday olup olmayacağımı açıklayacağım.” dedi.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.