Ülke tek parti, tek adam rejimine sürüklenmek isteniyor

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, seçim ittifakı düzenlemesinin meclisten geçirilmesiyle ilgili yazılı bir basın açıklaması yayımladı. Düzenlemeyi ‘şer ittifakı’ olarak nitelendiren CHP’li Yüceer, “MHP ve Başkanlık için her yolu mubah sayan AKP el ele vererek ülkemizi ‘tek parti, tek adam rejimi’ne sürüklemek istemektedir” dedi.

Ülke tek parti, tek adam rejimine sürüklenmek isteniyor
19 Mart 2018 Pazartesi 14:24

ANAYASAYA AYKIRI İTTİFAK DÜZENLEMESİ
Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, yapmış olduğu açıklamda şu ifadelere yer verdi: “Siyam ikizi gibi hareket eden iktidar partisi AKP ve MHP, temsilde adaleti ve seçim güvenliğini yok sayan, mühürsüz oylara yasal kılıf hazırlayan Anayasa’ya aykırı ‘ittifak’ düzenlemesini gece yarısı operasyonuyla Meclis’ten geçirmiştir.
DEMOKRASİ ADINA UTANÇ VERİCİ BİR GÜN
Demokrasinin ruhuna aykırı bir anlayışla kanunsuzlukları halktan kaçıran, tasarının görüşülmesi için TBMM TV’nin yayın yapmadığı günü seçen iki partinin bir gecede ‘şer ittifakını’ düzenleyen yasayı Meclis’ten geçirmesi, demokrasi adına utanç verici bir gün olarak tarihteki yerini alacaktır.
GÖZÜ DÖNEN İKİ PARTİ
Milletin hakkını koruyan muhalefete saldıracak kadar gözü dönen iki partinin korku, kaygı ve hezeyanları üzerine, seçimin özgür ve adil bir ortamda yapılmasını engellemek için hazırlanan bu garabetle, suiistimale ve istismara açık olan ‘seçim sistemi’  katmerleştirilmektedir.
İKTİDARIN PAYANDASI MHP
Baraj kâbusundan kurtulmak için bu hukuksuzluğa ortak olan iktidarın payandası MHP ve Başkanlık için her yolu mubah sayan AKP el ele vererek ülkemizi ‘tek parti, tek adam rejimi’ne sürüklemek istemektedir.
EŞİT YARIŞ İMKANINI ORTADAN KALDIRMAKTADIR
‘Cumhur ittifakı’ yani ‘halk ittifakı’ adı altında koalisyon kuran iki partinin kişiye özel, partiye özel olarak ortaklaştığı bu tasarı ile temsilde adalet ve eşit yarış imkanını ortadan kalkmaktadır.
İRADE GEÇERSİZ KILINMAK İSTENİYOR
Bu tasarı ile ittifak adı altında oy hırsızlığının zemini hazırlanmakta, milyonlarca yurttaşın iradesi geçersiz kılınmak istenmektedir.”
GEÇMİŞTEKİ BİR SUÇA DÖNÜK AKLAMA
Geleceğe ilişkin gibi görünen ama esas olarak, ‘geçmişteki bir suça dönük aklama’ niteliğindeki düzenlemeyle referandumda yaşanan mühürsüz zarf ve mühürsüz oy pusulası rezaleti yasallaştırılmaktadır.
ŞAİBELİ REFERANDUMU VİCDANLARDA MEŞRULAŞTIRAMAYACAKLARDIR
Ancak bir gece yarısı düzenlemesi ile hukuki kılıf hazırladıkları şaibeli referandumu vicdanlarda ‘meşrulaştıramayacaklardır.’
REZALET!
Tarih bu rezaleti bu ülkeye yaşatanları da, bu rezalete onay verenleri de yazacaktır.
AKP SEÇİMİ KAZANMAK İÇİN HER YOLU DENEYECEKTİR
Anlaşıldı ki mühürsüz referandumda zar zor ‘evet’ çıkartan AKP, seçimi kazanmak için yasa-anayasa ihlali kaygısı duymadan her imkânı ve her yolu deneyecektir.
ÖNCE SANDIKTA SONRA HUKUK ÖNÜNDE HESAPLAŞILACAK
CHP, demokrasiye ihanet edenlerle önce sandıkta daha sonra da hukuk önünde hesaplaşacaktır.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.