Ülkü Ocaklarından PKK heykeline tepki

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde dikilen PKK heykeliyle ilgili olarak basın açıklaması yapan Çerkezköy Ülkü Ocakları ikinci Başkanı Yavuz Kemal Yazar, “Türk devletinin gücü git gide azalırken, PKK’nın faaliyetleri ise günden güne artmaktadır. Böyle giderse önümüzdeki günlerde çok daha vahim gelişmelerin yaşanabileceği anlaşılmaktadır. Yaşanan bu süreç içerisinde son kale Ülkücü Hareket kalmıştır. Siyasi tabloya bakacak olursak Meclis’te ve toplum genelinde bölücü odaklar bir tarafta vatanperverler diğer taraftadır. Buradan hükümeti yaşanan olaylar karşısında dik durmaya girdikleri ihanet yolundan bir an önce vazgeçmeye çağırıyoruz” dedi.

Ülkü Ocaklarından PKK heykeline tepki
19 Ağustos 2014 Salı 07:04

 
PKK ETKİNLİKLERİNİ OLMADIĞI KADAR ARTIRDI
Çerkezköy Ülkü Ocakları ikinci Başkanı Yavuz Kemal Yazar, Diyarbakır Lice’de dikilen PKK heykeliyle ilgili olarak  yaptığı yazılı açıklamada, “PKK terör örgütü 15 Ağustos 1984’te Eruh ve Şemdinli’yi basıp 1 askerimizin şehit edilerek silahlı terör olayları başlamıştır. Bu olayların 30. Yıldönümünde PKK’lı teröristlerin gömüldüğü Diyarbakır Lice deki sözde Şehitlikte tören düzenlenmiştir. Eruh ve Şemdinli baskınlarını yapan PKK’lı terörist  Mahsum Korkmaz canisinin heykelinin açılışı da bu tören sırasında yapılmıştır. Güvenlik güçleri ne olay yerinde ne de uyarıda bulunmuştur.
Hükümetin terör örgütü PKK ve onun elebaşıyla; Çözüm, Milli Birlik Projesi, Kürt Açılımı gibi farklı isimlerle, doğrudan veya dolaylı şekilde yürüttüğü görüşmeler sonucu eli güçlenen ve kendine rahat manevra alanları yaratabilen PKK terör örgütü bu süreçte bölgedeki etkinliğini hiç olmadığı kadar artırmıştır” diye konuştu.
İKTİDAR BÖLÜCÜLERLE AYNI YOLDAN YÜRÜMEKTEDİR
Yavuz açıklamasının devamında ise, “Siyasi iktidarın bölücülerle yürüttüğü müzakerenin terörü durdurmadığı gibi teröristlerin daha da şımarttığı son hadiselerden herkesin malûmu olmuştur.
Buradan yüce Türk Milletine seslenmek istiyoruz; Yıllarca milli ve dini duygularınızı istismar ederek sizden oy alan siyasi iktidar din ve devlet düşmanı bölücülerle aynı yolun yolcusu olarak yürümektedir. AKP hükümeti, iktidar süreci boyunca milli olan ne varsa ortadan kaldırmış, Türklüğü suç unsuru, zararlı cemiyet gibi göstermeye çalışmış, Türk bayrağını tahrik unsuru olarak adlandırmış, yıllardır terörü besleyen Barzani’ye kucak açıp şehitlerin kemiklerini, milletimizin vicdanını sızlatmış, 30 bin kişinin katilini barış güvercini ilan etmiş, PKK’yı terör örgütü seviyesinden çözümün bir parçası haline getirmiş, T.C ve andımızın baş düşmanı kesilmiş, taviz üstüne taviz vererek ülkenin milli bütünlüğüne darbe vurmuş, Seyit Rıza ve Şeyh Sait gibi bölücü terörün ilk katillerinden özür dilemiş, yer adlarının iadesi ile bölgeden Türklüğü silip bölgeyi Kürtleştirmiş, Oslo görüşmeleri ve çözülme süreci ile birlikte eli kanlı katillere her istediğini vermiş ve son olarak da şehit kanlarıyla boyanmış olan al bayrağımızın gönderden indirilmesine sessiz kalarak bölgeyi PKK terörüne bıraktığını bir kez daha ispat etmiştir” dedi.
HÜKÜMETİ DİMDİK DURMAYA DAVET ETTİLER
Bölgede Türk Devleti’nin etkisinin gitgide azalırken, PKK faaliyetlerinin ise her geçen gün yoğunluk kazanarak arttığını sözlerine ekleyen Yavuz, “Böyle giderse önümüzdeki günlerde çok daha vahim gelişmelerin yaşanabileceği anlaşılmaktadır. Yaşanan bu süreç içerisinde son kale Ülkücü Hareket kalmıştır. Siyasi tabloya bakacak olursak Meclis’te ve toplum genelinde bölücü odaklar bir tarafta vatanperverler diğer taraftadır. Buradan hükümeti yaşanan olaylar karşısında dik durmaya girdikleri ihanet yolundan bir an önce vazgeçmeye çağırıyoruz. Türk Milliyetçileri olarak atılacak olan adımların tarafımızca takip edildiğini, milli birlik ve kardeşliğimizin bozulmasına karşı atılacak her adımın da karşısında olacağımızı kamuoyuna beyan ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
serkan - 10 yıl önce
ülkücü türkücü kardeşleri̇m demi̇rtaş corluya geldi̇ği̇nde nerdeydi̇ni̇z
Avatar
Ülkücü - 10 yıl önce @serkan
serkan demirtaşın çorluya gelmesi onuruna dokandıysa ve o kadar delikanlıydın sen neden gitmedin. neden her şeyi ülkücülerden bekliyorsunuz..sizin ki aynı komşu çü...k..yle gerdeğe girmeye benziyor..
Avatar
vatandaş - 10 yıl önce
şahsen ülkücülerden beklentim falan yok. yapacakları en fazla kınamak kına yakmak seçimlerde de gidip tayyipe oy vermek. 12 senedir ülkenin güneydoğusuna pkk devlet gibi yerleşiyor sesi çıkmayan ülkücüler şimdi çıkıp bağırsa ne olur? bugün heykel dikerler yarın anıtmezar açarlar.
Avatar
Vatandaş - 10 yıl önce @vatandaş
son yorumumda da dediğim gibi, ülkenin güneydoğusundaki okulları yaktılar, kürtçe okullar açtılar. hani ülkücü arkadaşlar? tepki göstermek için dürtükleme mi bekliyorlar? binlerce ülkücü şehidin kemikleri sızlıyordur.