Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı. Milletvekili Emre Köprülü, basın açıklamasında "Cumhuriyetin her döneminde, cehalete karşı savaş vermiş, bilgili, özverili, çalışkan öğretmenlerimizin günü kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir
24 Kasım 2014 Pazartesi 08:27

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı.

KUTLAMA MESAJI YAYINLADI

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü yayınladığı basın açıklamasında "İstiklal Savaşımızın önderi, Kurtuluş mücadelesinde ulusumuzun kurtarıcısı ve aydınlanma seferberliğinde Milletine Başöğretmenlik yapan Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik ünvanı verilişinin yıl dönümündeyiz. Aynı zamanda 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutladığımız bugün de; Cumhuriyetimizin cefakar ve fedakar öğretmenlerini de bir kez daha andığımız gündür" ifadelerine yer verdi.

ATATÜRK EN ÖNEMLİ ROLÜ ÖĞRETMENLERE VERDİ

Emre Köprülü, savaştan yeni çıkmış bir milleti ayağa kaldıran, aydınlanması ve çağdaşlaşması konusunda önemli devrimler gerçekleştiren Başöğretmen Atatürk'ün; bu noktada en önemli rolü eğitime ve öğretmenlere verdiğini belirtirken "Cumhuriyet'in kurulmasıyla beraber her fırsatta eğitimin önemine değinen ve bu noktada öğretmenlerin görevine vurgu yapan Atatürk'ün "Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğitimciden yoksun bir ulus henüz ulus olma yeteneğini kazanamamıştır. Bir topluluğun ulus olabilmesi için kesinlikle eğitimcilere, öğretmenlere gereksinimi vardır" gibi sözleri eğitime ve öğretmene biçtiği değerin en önemli göstergeleri olmuştur" dedi.

BİZLERE DE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Emre Köprülü açıklamasının devamında "Günümüzde Öğretmenler Günü kutlamalarının bugün ki koşullarda taşıdığı anlam çok daha acı ancak bir o kadar da tekrar tekrar vurgulanmaya değerdir. Atatürk ilke ve devrimlerini savunan, laik, demokratik eğitim sistemini savunanların yok edilmek, yıldırılmak istendiği ve baskı altına alındığı bir dönemde, sadece öğretmenlere değil, bizlere de büyük görevler düşmektedir" ifadelerini kullandı.

SIKINTILAR HER GEÇEN GÜN DAHA DA ARTMAKTA

24 Kasım Öğretmeler Günü'nün başta öğretmenler olmak üzere herkesin üzerine düşen görevlerini bir kez daha hatırladığı bir gün olduğunu belirten Köprülü "Laik, demokratik, çağdaş ve bilimsel eğitim sistemini yok etmek isteyenlere, tarihi ile hesaplaşma içinde olanlara karşı her daim görevlerinin başında olduklarını hatırlatma günüdür. Öğretmenlerimizin mesleki anlamda yaşadıkları zorluklar, sosyal ve ekonomik anlamda gördükleri sıkıntılar her geçen gün daha da artmakta, onların kendi görev ve sorumluluklarını yapacak ortamı ortadan kaldırmaktadır" dedi.

EN KUTSAL MESLEĞİ İCRA EDİYORLAR

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü açıklamasının sonunda ise şu sözlere yer verdi; "Ancak Türkiye Cumhuriyeti'nin her döneminde, cehalete karşı savaş vermiş, bilgili, özverili, çalışkan, öğretmenlerimiz her zaman görevlerinin ve sorumluluklarının bilincinde olmuştur. Bugün çok zor koşullarda en kutsal mesleği icra eden değerli öğretmenlerimizin her anlamda daha iyi şartlarda görev yapması temennisiyle Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve sevgiyle anıyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum"

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.