UMEM Projesi ile 45 kişi istihdam edildi

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri’10 Projesi dahilinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, “UMEM Beceri ’10 Projesinin Çerkezköy’de uygulamaya konulduğu günden bu yana açılan kurslarda toplam 224 kursiyer eğitime alınmış olup, tamamlanan kursları başarıyla bitiren 58 kursiyerimiz belge almaya hak kazanmış, 45 kursiyerimiz de gerek iş başı eğitim aldıkları işletmelerde gerekse de bölgemizdeki diğer sanayi kuruluşlarında istihdam edilmiştir” şeklinde konuştu.

UMEM Projesi ile 45 kişi istihdam edildi
06 Temmuz 2011 Çarşamba 00:00

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever işsizlik ve mesleksizlik sorununu ortadan kaldırmak için uygulamaya konulan UMEM Beceri’10 Projesi kapsamında Çerkezköy’de yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. UMEM Beceri’10 Projesi kapsamında 224 kursiyerin eğitime alındığını belirten Tever, Bu kursiyerlerimizden 45’i gerek iş başı eğitim aldıkları işletmelerde gerekse de bölgemizdeki diğer sanayi kuruluşlarında istihdam edilmiştir” dedi.
PROJE ÇALIŞMLARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
UMEM Beceri’10 Projesi’nin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB), TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi(ETÜ) arasında imzalanan protokol kapsamında uygulanmaya başlandığını hatırlatan Tever, (UMEM) Beceri’10 Projesi çalışmalarının Çerkezköy’de tüm hızıyla devam etmekte olduğunu söyledi.
TEMEL HEDEF İŞSİZLİK VE MESLEKSİZLİĞE ÇÖZÜM BULMAK
UMEM Beceri’10 Projesinin iş dünyasının ihtiyaçları doğrultusunda, mesleki eğitimler yoluyla beceri kazandırma ve iş edindirme seferberliği ile ülkemizin işsizlik ve mesleksizlik sorununa çözüm bulmak amacıyla uygulamaya konulduğunu belirten Tever, “UMEM Beceri 10 Projesi ilk aşamada Tekirdağ ilimizin de pilot bölge olarak seçilen 19 ilde uygulanmaya başlamıştır. İlçemiz pilot uygulamanın gerçekleştirildiği 3 ilçeden biridir. Tekirdağ İl Kurs Yönetimi’nin koordinatörlüğünde Çerkezköy İş-Kur Şube Müdürlüğü, Odamız ve proje okulumuz Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin işbirliğinde ilçemizde Şubat 2011 döneminden bugüne 16 tane kurs açılmış olup, 8 yeni kursun açılması kapsamında ön çalışmalara devam edilmektedir” dedi.
58 KURSİYER BELGE ALDI, 45 KURSİYER İŞE BAŞLADI
Projenin uygulamaya konulduğu günden bu yana açılan kurslarda toplam 224 kursiyerin eğitime alındığının altını çizen Tever, “Bu kişilerden tamamlanan kursları başarıyla bitiren 58 kursiyerimiz belge almaya hak kazanmış, 45 kursiyerimiz de gerek iş başı eğitim aldıkları işletmelerde gerekse de bölgemizdeki diğer sanayi kuruluşlarında istihdam edilmiştir. Bu kursiyerlerimizin dışında kalan 129 kursiyerimizde hâlihazırda teorik ve iş başı eğitimlerine devam etmektedir” dedi.
PROJE KAPSAMINDA TEKİRDAĞ 1. SIRADA
Proje açısından Tekirdağ Kurs Yönetimi’nin oldukça önemli başarılara imza attığını söyleyen Tever, “Beceri 10 Projesi kapsamında açılan kurs ve eğitimden geçirilen kursiyer bağlamında ilimiz şuan Türkiye birincisi durumundadır. Bu başarılı çalışmalara Haziran ayında Çalışma Bakanımız Sn. Ömer Dinçer tarafından da takdir edilmiş ve proje başladığı günden beri destek veren kuruluşlarımıza Bakanımızca onur plaketi verilmiştir. Hatta şuan TRT’de gösterilmekte olan proje tanıtım filminin de bölgemizde çekilmiş olması, icra kurulunun bölgemize gösterdiği önemin bir diğer göstergesidir.
Ayrıca odamızın da üyesi bulunduğu Tekirdağ Kurs Yönetimi’nin proje icra kuruluna sunduğu öneriler, tüm Türkiye genelinde yapılan uygulamalara örnek teşkil etmektedir” şeklinde konuştu.
TEVER’DEN İŞSİZLERE ÇAĞRI
Son olarak işsiz kalmış Çerkezköylülere seslenen Tever, “Çerkezköylü işsiz gençlerimizi ülkemizin en önemli sorunlarında biri olan nitelikli işgücü ve işsizlik sorununa büyük ölçüde çözüm olmasını beklediğimiz proje kapsamında eğitim almak üzere Odamıza, İş-Kur Şube Müdürlüğümüze ve proje okulumuza başvurmayı bekliyoruz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.