Umudun mevsimi yoktur

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Atilla Can, ebru sanatının UNESCO Dünya Kültürel Miras Listesi’ne girmesinin birinci yıl dönümünde açıklamalar yaptı. Aynı zamanda ebru sanatçısı olan Can, “Tam bir yıl önce bugün Paris'te, hazan mevsiminde çınar ağaçları yaprak dökerken, umudumuzu yitirmeden, dimdik ayakta kalarak ülkemiz adına başarı kazandık.” ifadelerini kullandı

Umudun mevsimi yoktur
30 Kasım 2015 Pazartesi 08:26

EBRU SANATI UNESCO PARİS TARAFINDAN KORUMA ALTINA ALINMIŞTIR

Aynı zamanda ebru sanatçısı olan Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Atilla Can, ebru sanatının UNESCO Dünya kültürel miras listesine girerek UNESCO Paris tarafından koruma altına alındığını hatırlatarak, “Türkiye'den kabul görmüş tek sanat olarak da tarihe altın harflerle yazıldı. Yaklaşık 5 yılı aşan mücadelemde, bana inanan, bana destek olan güzel gönüllere teşekkür ederim. Başta, Kültür Bakanımıza ve personeline, Unesco Paris Büyükelçimize, Unesco Milli Komisyonu Başkanımıza, Sanatçı dostlarıma, katkısı olan herkese sonsuz teşekkür ederim. İnanın, umudun mevsimi yoktur ve eninde sonunda kazananlar, kazanacaklarına inananlardır.” diye konuştu.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.