Umutsuzluğumuz katlanarak artmaktadır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, Atatürk Hava Limanı’na geçtiğimiz gün yapılan terör saldırısı ile ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi. CHP’li kadınlar siyah kıyafetler giyerek yaslarını ifade ettiler. Açıklamayı CHP’li kadınlar adına gerçekleştiren Alaca, “İzlenen yanlış politikalar ve sözde istikrar projesi ile gün be gün kaosa sürüklenilmektedir ve umutsuzluğumuz katlanarak artmaktadır.” dedi

Umutsuzluğumuz katlanarak artmaktadır
30 Haziran 2016 Perşembe 16:36

“YİNE İÇİMİZ KAN AĞLIYOR”
 
CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda gerçekleşen açıklamaya CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca ve CHP’li kadınlar katıldı. “Bayrama sayılı günler kala yaşadığımız terör saldırıları, duyduğumuz şehit haberleri ile yine içimiz kan ağlıyor.” diyen Alaca, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına da baş sağlığı diledi.
 
“TERÖR TÜRKİYE’NİN KANAYAN EN BÜYÜK YARASIDIR”
 
Atatürk Hava Limanı’nda yaşanan terör saldırısının sonrasındaki gelişmeler ve takınılan tutumun umutsuzluklarını kat be kat be kat arttırdığını dile getiren Alaca, “Terör Türkiye’nin kanayan en büyük yarasıdır. Bu saldırılarda kaybettiğimiz vatandaşlarımız, askerlerimiz ve polislerimiz küçümsenecek bir sayı değil; bizim anamız, babamız, kardeşimiz, evladımızdır. Akşam evine dönemeyen her babanın, ‘annem cennette mi?’ diye sorulan her ananın, babasının kollarında kefenle toprağa verilen her evladın vebali bu yanlış tutumun, duruşun üstündedir.” ifadelerini kullandı.
 
“HALKLA ALAY EDİLMİŞTİR”
 
Saldırının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve iktidar partisi kaynaklı yapılan açıklamaları eleştiren Alaca, “Acılar ve kayıplar sanki bir olağanlık çerçevesinde, halka enjekte edilip hayali bir refah çerçevesi oluşturulmaktadır. ‘Yaşanan facia her yerde olabilirdi’ denecek kadar küçümsenmiş, ‘abartmayın’ denerek de sanki halkla alay edilmiştir.” dedi.
 
HÜKÜMETİN POLİTİKALARINI ELEŞTİRDİ
 
Türkiye’nin terörün kötü yüzünü sadece Atatürk Hava Limanı saldırısıyla görmediğine dikkat çeken Alaca, “Terörün hazmedilecek hiçbir yüzü olamaz. İzlenen yanlış politikalar ve sözde istikrar projesi ile gün be gün kaosa sürüklenilmektedir ve umutsuzluğumuz katlanarak artmaktadır.” diye konuştu.
 
SUUDİ KRALI’NIN ÖLÜMÜNE DİKKAT ÇEKTİ
 
Suudi Kralı’nın ölümü ile ilan edilen 1 günlük Milli yası bu Türk milletinin unutmadığını da dile getiren Alaca, “Bugün ülkemizde yaşanan terör saldırısı ertesinde de 1 günlük Milli yas ilan edilmiştir.” dedi.
 
“YAPILMASI GEREKEN İKTİDARA ELEŞTİRİYİ ENGELLEMEK DEĞİLDİR”
 
Böylesine acı bir günde siyasi kimlikleriyle değil; bir ana, evlat, kardeş ve bacı olarak bu açıklamayı yaptıklarını ifade eden Alaca, “Yapılması gereken haber yasağı getirilerek, sosyal ağlara erişimi engelleyerek iktidara eleştiriyi engellemek değil; terörü engellemek, şehit haberlerini bitirmektir. Yapmanız gereken anaların, babaların, evlatların, kardeşlerin gözyaşlarını dindirmektir.” şeklinde konuştu.
 
“BAYRAMIN KUTLU OLSUN TÜRKİYE”
 
Alaca konuşmalarını, “Atatürk Hava Limanı’na yapılan saldırıda yarım kalmış kavuşmalar ve bitmeyen hasretlerle Bayramın Kutlu Olsun Türkiye.” ifadeleriyle sonlandırdı.
 
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sedat - 8 yıl önce
evde oturup umutsuz olmaya devam edin veya chp binasına gidip orada toplantı yapıp umutsuz olun farketmez. hepinizin maaşı var. benim yok ama sizin gibi karamsar değilim.