Ünlü editör yarın ÇTSO’da

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın başarıyla sürdürdüğü eğitim ve seminer toplantılarına bir yenisi daha eklendi. Yarın saat 13.30'da, CNN Spor Editörü Emre Tilev’in sunumuyla katılımcılara ‘6 Şapkalı Düşünme Tekniği’ konulu seminer aktarılacak. Seminer ile bireylerin monoton düşünme alışkanlıklarından kurtulup olaylara ve konulara farklı açılardan ve düşüncelerden yaklaşarak pozitif ve üretken bir yaklaşıma ulaşabilmesi hedefleniyor

Ünlü editör yarın ÇTSO’da
27 Aralık 2016 Salı 16:15

6 ŞAPKALI DÜŞÜNME TEKNİĞİ NEDİR?
 
Bu teknik esasında Edward De Bono'nun 1985'te yayınlanan kitabından doğmuştur. Altı Şapkalı Düşünme Tekniği’nde yazar De Bono, insanların birkaç farklı şekil ve yaklaşımla kavrama ve düşünme eylemini gerçekleştirebildiğini incelemiştir. İnsanların düşünme alışkanlıkları ile kendilerini kısıtladıklarını, bunun sonucu olarak da bir ya da iki yaklaşım üzerine düşündüklerini oysa eğer kendini denetleyebilirse bireyin altı farklı yöntemi öğrenip kullanarak gerek toplantılarda gerek takım çalışmalarında ve gerekse karar vermede çok daha üretken ve çok daha olumlu ve pozitif yaklaşımlar sunabileceği anlatılmaktadır.
 
BİR TANIŞMA TEKNİĞİ
 
Bu yöntem aslında iyi bir tartışma tekniği olması sebebiyle iş dünyasından eğitime gelmiş bir tekniktir. Altı şapkalı düşünme tekniği düşünceyi öğretmede, olay ve sorunların birçok yönünü görebilme ve gösterebilmede, bilişsel alanlar ve üstü kazanımlarının gerçekleştirilmesinde yararlı olabilmektedir.
Bu tekniğin kişilere sistematik düşünmeyi, farklı düşünebilmeyi, doğru karar verebilmeyi öğretmesi amaçlanmakta ve eğer bireyler düşünce sistemlerini bu altı değişik şapka altında toplayabilirlerse takım çalışmalarında ve konuları değerlendirmede daha olumlu ve başarılı sonuçlara ulaşabilme şansını yakalayabilecekleri öngörülmektedir.
 
ALTI ŞAPKA TEKNİĞİNDE RENKLER
 
Beyaz Şapka, durumlara ve olaylara tarafsız ve objektif bir biçimde bakabilmeyi ve bilgiyi merkeze alabilmeyi; Kırmızı Şapka, duygusallığı ve beraberinde de karar vermede düşünce ve sezgilerin önemini; Siyah Şapka, renk olarak karamsarlığı sembolize ederek olaylara olumsuz ve eleştirel bir bakış açısını ve genelde olumsuzluğu; Sarı şapka, güneşin rengini sembolize ettiğinden sıcaklığı ve pozitif enerjiyi böylece de durumları ve olayları olumlu yönden değerlendirmeye odaklanmayı; Yeşil Şapka, doğanın rengini sembolize ettiğinden üreticiliği ve yaratıcılığı ve olaylara farklı ve yeni çözüm yolları düşünmeyi ve bulabilmeyi; Mavi şapka ise gökyüzünü sembolize ettiğinden olaylara ve fikirlere tepeden bakabilmeyi ve tüm yönleriyle geniş açıdan ve soğukkanlı olarak değerlendirmeyi ve analiz edebilmeyi hedeflemektedir. Bu altı farklı şapka düşünce sistemi farklı düşünebilmeyi ve doğru karar verebilmeyi amaçlayan bir teknik olup bu sayede bireylerin olaylara at gözlüğüyle bakmasının önlenmesi amaçlanmakta.
 
EMRE TİLEV KİMDİR?
 
Çerkezköy TSO’da yarın ‘6 Şapkalı Düşünme Tekniği’ konulu semineri sunacak olan Emre Tilev
16 Nisan 1971, Ankara doğumlu. Kanal D televizyonu spor spikeri ve editörü, gıda mühendisi, eğitmeni. Radyo ve yerel kanallarda çalışmasının ardından 1994 yılında Show TV'de çalışmaya başladı. 2001-2004 yılları arasında Cine5 spor müdürlüğü yaptı. Supersport TV'de İngiltere, İtalya, Portekiz ve İspanya maçlarını anlattı. Show Radyo'da 11 yılın ardından Radyo D'de anlattığı maçlar ve yaptığı haberler ile Türkiye'nin en iyi radyo maç spikeri seçildi ve Marmara Üniversitesi'nce en iyi spiker ve görsel haber kategorisinde derecelere girdi. Cumhuriyet, Yeniçağ, Fotomaç ve Sabah gazetelerinde yazdı. Kanal D'de spor editörü olarak çalışmaktadır. İstanbul Arel Üniversitesi'nde de öğretim görevlisi
olarak bulunmaktadır. 2007 yılında yüksek lisans (MBA-Arel Ünv) gerçekleştirdi. A+ ile mezun oldu
ve hemen Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri ve Yönetiminde Prof. Dr. Turgay Biçer yanında
Doktora öğrencisi oldu. 2012 yılından beri aynı yerde öğrenimini Mentörlük- NLP-Spor Yönetimi ve
Organizasyon ve Yönetim dallarında sürdürmektedir. 2007-2009-2011 yıllarında NLP çalışmaları üzerine sertifika programlarına dahil olmuştur. Ayrıca CNNTÜRK spor servisinde editör-spiker olarak görev yapmaktadır. Her kategoride sunuculuk ve NLP-İletişim becerileri-Konuşma ve Gelişimi-Yönetimde Liderlik-Yönetici ve İletişim-Liderlik Yolu Swot Analizi ile kendini tanıma-Sunum teknikleri ve yapılanması-Sunuculuk- Etik Değerler ve Sorumluluk-Eleştirel düşünme ve Yaratıcılık modalleri-İnovasyon -Radyon programcılığı-Televizyon yayıncılığı ve programcılığı-Spikerlik-Maç anlatım becerileri geliştirme ve maç spikeri olma-Hayatı tanıma, anlama ve değerlendirme, Birebir çalışarak iletişimi geliştirme konularında Türkiye'nin en ünlü markaları ve firmalarına aynı zamanda CEO'larına destek vermekte, dersler ve zamanı kaliteli paylaşarak katma değer yaratmaya çalışmaktadır.
 
Haber: Uğur Kılıç
 
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.