Ünlü Foto Muhabiri Abdurrahman Antakyalı’dan ‘Bir Haberi Fotoğraflamak’ Eğitim Semineri

Çorlu Gazeteciler Derneği tarafından 5 Temmuz 2014 Cumartesi günü saat 14:00’de düzenlenecek olan ‘Bir Haberi Fotoğraflamak’ konulu eğitim seminerine konuşmacı olarak Abdurrahman Antakyalı katılacak. Türkiye'de basın fotoğrafçılığı, foto muhabirliği ve bunların editörlüğü denildiğinde akla gelecek ilk isimlerden olan Abdurrahman Antakyalı tecrübelerini Çorlu ve çevresinde görev yapan gazetecilerle paylaşacak.

Ünlü Foto Muhabiri Abdurrahman Antakyalı’dan   ‘Bir Haberi Fotoğraflamak’ Eğitim Semineri
02 Temmuz 2014 Çarşamba 07:26

Çorlu Gazeteciler Derneği Başkanı Levent Silistre “Çorlu Gazeteciler Derneği olarak üyelerimizin gerek mesleki gerekse sosyal faaliyetler alanındaki eğitimleri ile ilgili olarak çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Çorlu Halk Eğitim Merkezi ile iş birliği protokolü imzaladık. Önümüzdeki günlerde üyelerimizin de taleplerini dikkate alarak hem mesleki eğitimlere hem de sosyal etkinliklerin yer aldığı kurslar ve eğitimler düzenleyeceğiz. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaların da verileceği eğitimlerin üyelerimize katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.
BİR HABERİ FOTOĞRAFLAMAK’ EĞİTİM SEMİNERİ
‘Bir haberi fotoğraflamak’ üst başlığı ile düzenlenecek olan seminer ile ilgili olarak bilgiler veren Çorlu Gazeteciler Derneği Başkanı Levent Silistre “Abdurrahman Antakyalı’nın konuşmacı olarak katılacağı seminerde haber fotoğrafçılığını diğer fotoğraf türlerinden ayıran özellikler, gazetecilerin göreve gitmeden önce, görev sırasında ve yayın aşamasında dikkat edeceği noktalar, fotoğraf seçiminde göz önünde bulundurulması gereken kriterler, haber fotoğrafçılığında yaratıcı fotoğraf tekniklerinin kullanımı ve arşivin önemi konularında bilgiler aktararak deneyimlerini paylaşacak” diye konuştu.
GAZETECİLERİ, BASIN YAYIN SEKTÖRÜ ÇALIŞANLARINI
VE FOTOĞRAF MERAKLILARINI BEKLİYORUZ
Abdurrahman Antakyalı’nın konuşmacı olarak katılacağı eğitimini de yararlı olacağına inandığını dile getiren Silistre; “Türkiye'de basın fotoğrafçılığı, foto muhabirliği ve bunların editörlüğü denildiğinde akla gelecek ilk isimlerden olan Abdurrahman Antakyalı tecrübelerini Çorlu ve çevresinde görev yapan gazetecilerle paylaşacak. Meslektaşlarımız için yararlı olacağına inandığımız seminere tüm gazetecileri, basın yayın sektörü çalışanlarını ve fotoğraf meraklılarını bekliyoruz. Yoğun programı ve gündemi arasında davetimizi kırmayarak Çorlu’ya gelecek olan Abdurrahman Antakyalı’ya da şimdiden tüm dernek üyelerimiz ve meslektaşlarım adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Silistre, Abdurrahman Antakyalı’nın konuşmacı olarak katılacağı ‘Bir Haberi Fotoğraflamak’ konulu seminerin 5 Temmuz 2014 Cumartesi günü saat 14:00’de Çorlu Belediyesi 5. Katta bulunan Seminer Salonu’nda gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi.
ABDURRAHMAN ANTAKYALI KİMDİR?
Abdurrahman Antakyalı İskenderun’da doğdu. Gazi Üniversitesi Basın Yayın Y.O Gazetecilik ve Halkla İlişkiler bölümünde üniversite eğitimini tamamladı. Antakyalı, mezun olduğu 1989 yılında Anadolu Ajansı’nın Ankara’daki Genel Müdürlüğü’nde foto muhabirliği stajına başladı ve 1990 yılında kadrolu foto muhabiri oldu. Anadolu Ajansı adına yurtiçi ve yurtdışında savaş, spor, siyaset gibi alanlarda çok sayıda önemli olayı takip etti. İlgi uyandıran uzun soluklu fotoğraf projelerine de imza atan Antakyalı’nın bu çalışmaları arasında amatör rock gruplarını fotoğrafladığı, 2003′ten günümüze devam eden ”Fotogrock” ve Fenerbahçe Ankara Boks Okulu’na yoksul semtlerden kazandırılan çocuk boksörleri işlediği, 2005′ten beri devam eden ”Çocuk Boksörler” yer alıyor. 1999 -2003 yılları arasında Foto Muhabirleri Derneği başkanlığı görevini yürüten Antakyalı, 2003 yılında yayına başlayan basın fotoğrafçılığı portalı fotomuhabiri.com sitesinin de kurucusudur. Gazi Üniversitesi ile Anadolu Üniversitesi’nde Basın Fotoğrafçılığı üzerine dersler veren Abdurrahman Antakyalı, Türkiye’nin pek çok ilinde fotoğraf üzerine seminer, konferans ve söyleşilere katılarak deneyimlerini paylaşıyor. 23 yıl foto muhabiri ve editör olarak çalıştığı Anadolu Ajansı’ndan 2012 yılında ayrılan Antakyalı, halen kısa bir süre sonra yayın hayatına başlayacak olan Türkiye'nin en büyük basın fotoğrafçıları kolektif ajansı olan DEPO PHOTOS'un başkanlık görevini yürütüyor. Abdurrahman Antakyalı'nın basın fotoğrafçılığı alanında pek çok ulusal ve uluslararası ödülü de bulunuyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.