Üst geçidin asansörü takılmadı

Çerkezköy Tren Gar'ında yaklaşık bir buçuk yıl önce başlayan üst geçit ve çevre düzenleme çalışmaları kısmi olarak tamamlanarak hizmete açılırken, yapılan üst geçidin asansörlerinin henüz konulmaması nedeni ile özellikle yaşlı ve engelli vatandaşlar sıkıntı çekiyor

Üst geçidin asansörü takılmadı
17 Temmuz 2014 Perşembe 07:54

Çerkezköy Tren Garı’nda tren seferlerinin yapılamamasına rağmen yapılan üst geçit özellikle İstasyon Mahallesi ile Fatih Mahallesi arasındaki yaya ulaşımını birbirine bağlıyor. Yayaların tercih ettiği üst geçit yenilenen mimarisi ve modern görünümü ile vatandaşların takdirini toplarken,üst geçit projesinde yer alan engelli asansörünün montajının yapılmaması nedeni ile engelli ve yaşlılar yeni üst geçidi kullanırken büyük sıkıntı çekiyorlar.
ÜST GEÇİDİN TEK EKSİĞİ ASANSÖR
Üst geçitle birlikte tren garında çevre düzenlemeleri de tamamlanırken, yapılan çalışmalar kapsamında 12 bin metrekare kaldırım düzenlemesi yapıldığını ifade eden yetkililer, "Kaldırımlar özel andezit taşı ile kaplanırken, engelliler içinde bin 500 metre engelli yürüyüş alanı oluşturuldu. Yaya alt geçidi de modern bir hale getirilerek hem yeni bir tuvalet yapıldı. Çalışmalar kapsamında ayrıca engelliler için rampa yapılarak engelli lifti denilen aparat ile engellilerin alt geçidi rahat bir şekilde kullanma imkanı sunulmuş oldu" denildi.
ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI
Çerkezköy Tren Garı’nda bulunan binaların da aslına uygun olarak restore edildiğini söyleyen yetkiler “Altyapı ve çevre düzenleme çalışmaları kapsamında çöken kanalizasyon hattını yenileyerek modern bir şekilde yapıldı. Tarihi Çerkezköy Tren Garı’nda bulunan binalar aslına uygun olarak yeniden restore edildi ve yeni bir tek katlı lojman yapıldı. Çalışmalar kapsamında yeşil alan ve çevre düzenleme çalışması da gerçekleştirildi. Tren Garı içerisinde bulunan ve Atatürk Büstü’nün olduğu alanı yeniden düzenlenerek burası modern bir hale getirildi " açıklamasında bulundular.
ASANSÖR SİSTEMİ KISA BİR SÜRE İÇİNDE TAMAMLANACAK
Üst geçit hakkında da bilgi veren yetkililer, "Üst geçit ile ilgili çalışmalar kapsamında yapılan etütlerde ana gövde sağlam çıktı. Ana gövde dışında üst geçit tamamen yenilendi. Üst geçidin üzeri tamamen modern şekilde kapatılırken, aşağı düşme tehlikesi olmaması adına da üst geçidin yanları özel camlarla kapatıldı. Kısa bir süre içinde yapılacak olan asansör sistemi sayesinde de engelli vatandaşlarımız üst geçidi rahat bir şekilde kullanabilecekler" ifadelerine yer verildi.
Yeni yapılan ve dışı cam ile kaplanan üst geçidin bazı noktalarına spreyler ile slogan vs. de yazıldığı gözlemlenirken, vatandaşlardan ve gençlerden kamu malına karşı daha duyarlı olunması istendi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.