Üst mahkeme Oda'yı haklı buldu

Rahmi Yılmaz’ın Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği kesin olarak düştü.

Üst mahkeme Oda'yı haklı buldu
02 Mart 2018 Cuma 09:45

YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARINI ALABİLMİŞTİ
Oda Muemelat Yönetmeliği’nin 25. Maddesinin birinci fıkrası (Özürlü veya özürsüz olarak altı ay içinde yapılan toplantıların yarısından bir fazlasına katılmayan meslek komitesi, meclis, yönetim kurulu ve disiplin kurulu üyeleri ile şube meclisi ve şube yönetim kurulu üyeleri üyelikten çekilmiş sayılır. Altı aylık süre, organ seçimlerinin kesinleştiği tarihten sonraki herhangi bir altı aylık zaman dilimi göz önünde bulundurularak hesaplanır.) gereği Meclis Üyeliği düşen Rahmi Yılmaz, Tekirdağ İdare Mahkemesi’ne başvurmuş ve mahkeme ‘yürütmenin durdurulmasına’ karar vermişti. Bu kararın ardından Rahmi Yılmaz meclis üyeliğine dönme hakkını elde etmişti.
ÜST MAHKEME BU KARARI REDDETTİ
Bu kararın Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na tebliğ edilmesinin ardından üst mahkeme olan İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne itirazda bulunan Oda Yönetimi mahkemenin aldığı kararla haklı çıktı. Rahmi Yılmaz’ın 21 Mart 2017 ile 19 Ekim 2017 tarihleri arasındaki altı toplantının dördüne bu toplantılara kabul edilebilir bir mazereti olmaksızın haberdar olduğu halde katılmadığının görüldüğünü belirten mahkeme, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 27. Maddesinin 2. Fıkrasında öngörülen idari işlemin uygulanması halinde telafisi güç veya imkansız zararların doğması ve idari işlemin açıkça hukuka aykırı olması şartlarının birlikte gerçekleşmediği anlaşıldığından itirazın kabulüne, Tekirdağ İdare Mahkemesi’nin 30 Ocak 2018 tarihli kararının kaldırılmasına, yürütmenin durdurulması isteminin reddine karar verdi.




 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.