Üstgeçitlerin yapılmasına engel olan ne?

Tugay Kavşağı ve Kızılpınar Mahallesi’nin girişine Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan üstgeçitler, ortada bir problem olmamasına rağmen geciktiriliyor. Konuyla ilgili görüştüğümüz Belediye yetkilileri, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün hava şartlarının düzelmesiyle birlikte üstgeçit yapım çalışmalarına başlayacaklarını belirttiğini fakat çalışmaların hala sebepsiz yere başlatılmadığını ifade ettiler

Üstgeçitlerin yapılmasına engel olan ne?
22 Mart 2017 Çarşamba 17:23

TUGAY KAVŞAĞI VE KIZILPINAR MAHALLESİ’NE ÜSTGEÇİT YAPACAKLARDI
Tugay Kavşağı ve Kızılpınar Mahallesi girişinin üstgeçide olan ihtiyacı Çerkezköy halkı tarafından bilinen bir gerçek. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi’nin Karayolları Genel Müdürlüğü ile yaptıkları görüşmeler neticesinde, her iki bölgeye de yaya üstgeçidi yapılmasının gerekliliği konusunda fikir birliğine varılmış; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü bu bölgelere üstgeçit yapılacağını bildirmişti.
HAVA ŞARTLARI DÜZELİNCE ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAKTI
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi yetkililerinden alınan bilgilere göre, Karayolları Genel Müdürlüğü bu iki belediyeden de gerekli hazırlıkları yapmalarını istedi. Hava şartlarının olumlu kıvama gelmesinin ardından Tugay Kavşağı ve Kızılıpınar Mahallesi’nin girişine üstgeçit yapacağını belirten Karayolları Genel Müdürlüğü; görüşmelerin ardından uzun bir süre geçmesine ve hava şartlarının düzelmesine rağmen hala üstgeçit çalışmalarına başlayamadı.
VATANDAŞLAR TEPKİLİ
Belediye yetkililerine, sinyalizasyonla ilgili çözüme kavuşturulamayan sorunların olduğunu kaydeden Karayolları Genel Müdürlüğü yetkililerinin üstgeçitlerin yapımını sebepsiz yere ertelemesi Çerkezköylü vatandaşların tepkilerine neden oluyor.
VİYADÜK GEREKLİ
Çerkezköy halkının tek tepkisi yapımı geciktirilen üstgeçitlerle sınırlı kalmadı. Özellikle Tugay Kavşağı’nın bulunduğu kısma motorlu taşıtlar için viyadük de yapılmasının gerektiğini kaydeden vatandaşlar, bölgenin trafik sorunu çözümünün ve yaya güvenliğinin ancak o şekilde sağlanabileceğini ifade etti.
ÜSTGEÇİTTE BİLE BU SORUNLAR YAŞANIYOR
Basit bir üstgeçidin bile yılan hikayesine dönmesini eleştiren vatandaşlar, “Bölgeye yapılması gereken şey aslında viyadük. Çok basit bir üstgeçidin yapımı bile bu kadar geciktiriliyor. Viyadük yapılmaya kalkılsa hangi gerekçelerle işlerin yavaşlatılacağını anlamak mümkün değil.” açıklamalarında bulundu.
SİNYALİZASYON ÜSTGEÇİDE ENGEL DEĞİL
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi yetkililerinden edinilen bilgilere göre, sinyalizasyonun üstgeçit yapımına engel olmadığı öğrenilirken; Tugay Kavşağı ve Kızılpınar Mahallesi’nin girişine Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanıp çalışmalarına hala başlanmayan üstgeçitlerin neden geciktiği ise gizemini koruyor.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ysmin - 7 yıl önce
Yaya geçidi yetmez.
B.Çavuşlu sapağı gibi