Üyeler yeniden Mustafa As dedi

17 Ocak’ta yapılması planlanan fakat çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen Olağan Genel Kurulu çoğunluk aranmaksızın 23 Ocak pazar günü yapılan, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın yapılan kongresinde Mustafa As yeniden başkan seçildi.

Üyeler yeniden Mustafa As dedi
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
24 Ocak 2022 Pazartesi 11:59

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan kongreye, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve oda üyeleri katıldı.

Kongrede divan başkanlığına Saray Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Özen seçilirken, divan başkan vekilliğine Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı, katip üyeliklere ise Ömer Göktaş, Mehmet Ali Eygün ve Ali Tektaş seçildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından gündem maddeleri tek tek görüşülerek oylandı.

 Olağan Genel Kurulda kısa bir konuşma yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Görev süremiz içinde şoför esnafının bölgedeki haklarını koruma mücadelesi veren bir kardeşinizim. Bu anlamda Çerkezköy ve Kapaklı, bir elmanın 2 yarısı gibidir. 2 ilçe esnafını burada bir arada görüyor olmaktan, bu kongrede sizlerle beraber olmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

Şoför esnafının son 2 yıldır pandemi ve ekonomik şartlarla mücadele ettiğine dikkat çeken Akay, “Elimizden geldiği ölçüde destek olmaya çalıştık. Hem Çerkezköy Belediye Başkanı sıfatıyla, hem Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi sıfatıyla, hem de bir UKOME üyesi sıfatıyla bu mücadeleyi sizlerle birlikte veriyorum. T, S, J ve M plaka esnafının sıkıntılarını, sorunlarını her zaman dile getiriyorum. S plakanın Çerkezköy ve Kapaklı gibi önemli 2 büyük ilçede bölgesellik kararını uygulamaya geçiren, bu anlamda 2016 yılından beri buranın hakkını, hukukunu koruyan kararın altına imza atmıştık. Bize inanın, güvenin, bu kararın uygulanmasının devam etme mücadelesini Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nde verdik, vermeye de devam edeceğiz” dedi.

KAZANAN ÇERKEZKÖY VE KAPAKLI ESNAFI OLSUN

Çerkezköy’de T plakalarla ilgili verilen mücadelenin de devam ettiğini sözlerine ekleyen Akay, “Büyükşehir Belediye Meclis kararına rağmen 2 kez UKOME kararlarıyla bu hakların reddedildiği bir karar ortaya çıktı. Ancak bu mücadelemiz bitmeyecek. 2014 yılında Tekirdağ’ın 10 ilçesinde taksi plakaları güncellendi. Çerkezköy’ün 17 durağındaki tüm taksiciler adına bir şekilde güncelleme mücadelesini vereceğiz. Bu haklı mücadeleyi kazanacağımızdan da kimsenin şüphesi olmasın. 4 yıldır bu mücadeleyi Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanım ile birlikte verdim. Ona da katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. 2 aday ağabeyime de başarılar diliyorum. İnşallah kazanan Çerkezköy esnafı olur, inşallah kazanan Kapaklı esnafı olur” diye konuştu.

AS GÜVEN TAZELEDİ

Akay’ın ardından Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Olağan Genel Kurulu, dilek ve temenniler kısmında adaylara söz verilmesi ile devam etti. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ve konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Seçimlerde geçerli 914 oyun 470’ini alan Mustafa As yeniden Oda Başkanlığına seçildi. Mustafa As başkanlığındaki yeni yönetimde Hakan Fıçıcı, Hacı Ali Rişvan, Fikret Güven, Mustafa Filiz, Hüsamettin Keskin, Taylan Taşdemir, Suat Kurban, denetim kurulunda ise Fatih Üzel, Ümit Şener, Yılmaz Cürebal yer aldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.