Uyuşturucu ile mücadele kurulu toplantısı yapıldı

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay başkanlığında oluşturulan İlçe Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu Kaymakamlık Toplantı Salonunda toplandı

Uyuşturucu ile mücadele kurulu toplantısı yapıldı
08 Ekim 2015 Perşembe 19:03

 Düzenlenen toplantıya Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın yanı sıra, Cumhuriyet Savcısı Ziya Öztürk, Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Göksel Söylemez, Merkez Komutanı P. Bnbş. Fuat Dönmez, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Necati Karaoğlu, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Gençlik Hiz. Ve Spor Müdürü Metin Aysal, İlçe Gıda Tarım ve Hay. Müdürü İsa Altay, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, ÇEMYO temsilcisi Taha AslanIı, Gümrük Müdürü Lütfü Tayfur, İnfaz Koruma Memuru Mehmet Yıldız, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nuray Koç katıldı.

TEDBİRLERİNİN ALINMASINA DİKKAT ÇEKTİ

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay toplantıda yaptığı açılış konuşmasında, toplumun huzur ve güvenliğini derinden sarsan uyuşturucu madde kullanımının önlenebilmesi için, İlçedeki tüm kurum ve kuruluşlarının işbirliği yaparak gerekli tedbirleri almalarının önemine dikkat çekti. Kaymakam Kubilay, başta gençler olmak üzere bütün vatandaşların farkındalıklarının artırılması, bu konuda eğitim ve önleme faaliyetlerine önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

GENÇLERİN GELECEĞİ İÇİN ÖNEMLİ

Kaymakam Metin Kubilay, Çerkezköy İlçesinin çok hızlı bir şekilde göç aldığını tabiri caizse her yıl ortalama bir ilçe nüfusu kadar nüfusun arttığını hatırlatarak, bu nedenle özellikle gençlerin geleceğinin zehirlenmemesi için yapılacak çalışmaların çok önemli olduğunun altını çizdi.

FAALİYETLER GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantıda katılımcıların düşünce ve önerilerini Kurula sunarak katkıda bulunmalarından sonra yapılacak iş ve işlemler ile yürütülecek faaliyetler görüşülerek karara bağlandı

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE ZORUNLU

Kaymakam Metin Kubilay toplantıyı sona erdirmeden yaptığı açıklamada da, uyuşturucu madde kullanımının, toplumun ve bireylerin sağlığını ve güvenliğini tehdit eden psikolojik, sosyal vb. çok boyutlu ve önemli bir sorun olduğunu tekrar hatırlattı. Kubilay, gençler başta olmak üzere tüm vatandaşların geleceğini tehdit eden bu halk sağlığı problemi ile mücadelenin tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının işbirliği ve koordinasyon içerisinde sürdürülmesinin zorunlu olduğunu bir kez daha vurgulayarak toplantıyı sonlandırdı.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.