Uzmanlar uyarıyor Maske, mesafe ve hijyenden taviz vermeyin

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, kabine toplantısı sonrası 9 gün olarak Kurban Bayramı tatilini açıklaması ile birlikte, bütün yurtta Kovid-19 salgını öncesi gördüğümüz, bir tatil hareketi başladı.

Uzmanlar uyarıyor Maske, mesafe ve hijyenden taviz vermeyin
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
15 Temmuz 2021 Perşembe 11:37

Sağlık Bakanlığının son bir aydır etkin bir şekilde yürüttüğü aşılama çalışmalarına sekte vurması beklenen uzun bayram tatilinin, Kovid-19 salgınında elde edilen kazanımların kaybedilmesine neden olmasından korkuluyor.
Hindistan’da başlayıp dünyayı etkisi altına alan Delta varyantının, bayram sonrası büyük yayılım göstermesinden korkan uzmanlar, vatandaşları maske, mesafe ve hijyen kurallarına sıkı sıkıya riayet etmeleri konusunda uyarıyorlar.
Kısa bir süre önce birçok salgın kısıtlamasının kaldırılmasıyla birlikte, günlük vaka ve ölüm sayısında stabil bir seyir gözlenirken, artan aşılama ile bunun önlenmesi bekleniyordu. Uzmanlar, uzun bayram tatili ve aşılamada oluşacak kesinti; vatandaşların, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaması sonucunda sonraki aylarda beklenmedik sonuçların oluşabileceği uyarısında bulunuyorlar.
Uzmanlar vatandaşları, Kurban Bayramında yapacakları bayramlaşma konusunda da uyarırken, “Kovid-19 salgını bitmiş değil, yaşantımızı buna göre düzenlemeliyiz. Tedbiri elden bırakmamalıyız” diyorlar.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.