Uzunhacı'nın Başpehlivanı Enver Mazioğlu

Çerkezköy'ün yağlı güreş pehlivanları gittikleri heryerde aldıkları başarılar ile göğsümüzü kabartmaya devam ederken kaybolmaya yüz tutmuş eski bir geleneği de geçtiğimiz haftasonu Uzunhacı Köyü'nde yaşattılar.

Uzunhacı'nın Başpehlivanı Enver Mazioğlu
25 Ağustos 2007 Cumartesi 08:29

DÜĞÜNE AYRI BİR RENK KATTIK

Uzunhacı köyünde Zeynep - Zekeriya Dönmez'in oğlu Koray Dönmez'in sünnet düğününde er meydanına çıkan güreşçilerimiz burada kendi aralarında yağlı güreş düzenlediler. Bütün köyün ilgi ve merakla izlediği bu değişik düğüne ayrı bir renk katarken, güreşçilerimiz izleyicilerden bol bol alkış aldılar.

Eski Saray düğünlerini aratmayan görüntülerin yaşandığı düğün turnuvasında aynı zamanda ciddi bir idman yaptıklarını belirten güreşçilerimizin antrenörü Şenol Sarı, "Halkın önünde hem güreşmiş, hem de ciddi bir idman yapmış olduk. Aynı zamanda da küçük kardeşimizin sünnet düğününün çok farklı bir düğün töreni olmasını sağladık. Düğünden önce böyle değişikbir teklif aldık ve kıramadık. Bizim için de güzel bir değişiklik oldu. Stressiz ve kontrollü olarak güreş yapma konusunda daha bir tecrübe kazandığımıza inanıyorum" dedi.

500 NÜFUSLU KÖYDE 1.000 KİŞİ GÜREŞÇİLERİ İZLEDİ

500 nüfuslu Uzunhacı köyünde 1.000 kişinin izlediği ve kıran kırana geçen güreşlerde 8 pehlivanımız güreşti.

Başpehlivanın Enver Mazioğlu olduğu güreşlerde, Başaltında Gökhan Avcı ve Büyük Ortada Kamil Apak birinci olarak, düğün sahibinden ödül kazandılar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.