Vali Yerlikaya’dan 23 Nisan mesajı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolaylısı ile bir kutlama mesajı yayınlayan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması; milli mücadelemizin zaferle sonuçlanması, millet egemenliğine dayanan yeni bir devletin kurulması ve Cumhuriyetin ilanı sürecinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gerçekleştirdiği en önemli adımlardan biridir” açıklamasını yaptı

Vali Yerlikaya’dan 23 Nisan mesajı
24 Nisan 2014 Perşembe 07:24

“Milletin kayıtsız şartsız egemenliğini temsil eden TBMM, açıldığı tarihten itibaren demokrasimizin temel organı ve teminatı olmuştur” diyen Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya,
“Bu yönüyle TBMM'nin açılması aynı zamanda demokrasi tarihimizin de en önemli kilometre taşını teşkil etmektedir” ifadelerini kullandıktan sonra şunları söyledi:
ÇOCUKLARA ARMAĞAN EDİLEN TEK BAYRAM
Bu günü önemli kılan bir diğer özellik de ‘Çocuk Bayramı’ olmasıdır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olması bakımından da ayrıca önemlidir.
BUGÜNÜN ÇOCUKLARI YARIN ÜLKENİN KADERİNİ ŞEKİLLENDİRECEK
Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; bu gün vesilesi ile gelecek nesillere karşı sevgi ve güveninin bir göstergesi olarak, çocuklarımıza demokratik, laik ve çağdaş Cumhuriyete sahip çıkma görevini vermiştir. Bugünün çocukları, sevgili yavrularımız gün gelecek ülkemizin sanatçıları, sporcuları, yöneticileri, iş adamları, siyasetçileri, devlet adamları olacaklar, yine ülkemizin kaderinin şekillenmesinde önemli rol oynayacaklar.
ATALARININ İZİNDEN GİDECEKLER
Bizler, en önemli servetimiz ve umut kaynağımız, geleceğimizin teminatı, yarınlarımız olarak gördüğümüz çocuklarımızın, atalarının izinden giderek, ülkenin huzuru, refahı ve gelişmesi için, günü geldiğinde üzerlerine düşen sorumlulukları daima yerine getireceği inancındayız.
SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUZ
Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Kurtuluş  Savaşımızın tüm kahramanlarını, Birinci Meclisimizin üyelerini ve ebediyete intikal etmiş milletvekillerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.
ÇOCUKLARA SEVGİLERİNİ SUNDU
TBMM’nin açılışının 94. yılı vesilesiyle bütün dünya çocukları ile birlikte kutlanan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve tüm dünya çocuklarını sevgiyle selamlıyorum.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.