Vali Yıldırım proje ve okulları inceledi

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Çerkezköy’e geldi. Arçelik fabrikasındaki programa katılan Vali Yıldırım, Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde Çerkezköy’de Valilik ve Henateks arasında yapılacak olan beş derslikli ortaokulun protokolünü imzaladı. ÇOSB Endüstri Meslek Lisesini ve ÇOSB tarafından yaptırılan 32 derslikli ortaokulu da gezen Yıldırım, okullar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Vali Yıldırım proje ve okulları inceledi
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
29 Ağustos 2019 Perşembe 13:20

PROJEYİ YERİNDE İNCELEDİ
Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban,Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, protokol üyeleri sabah saatlerinde Arçelik fabrikasına geçerek Arçelik ve İŞKUR’un yaptığı işitme engellilerin istihdam garantili projesini yerinde inceledi. Programda Arçelik yetkilileri yaptıkları açıklamada “Bölgede iki ana faaliyette olmak üzere üretim yapmaktayız. Bunlar, Arçelik Kurutucu İşletmesi ve 10 Ekim 2018'de İstanbul'dan bölgemize taşınan Arçelik Elektronik İşletmesi'dir. Ayrıca grubumuz içerisinde faaliyet gösteren "Wat Motor Sanayi ve Ticaret A.Ş. unvanlı firma da bölgemizde bulunuyor. Wat Motor Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Temmuz 2019 çizelgesine göre 471 normal 13 engelli olmak üzere toplam 480 çalışanı bulunmaktadır. Gerek işgücü istemleri alarak gerekse de aktif işgücü programları çerçevesinde Arçelik Kurutucu İşletmesi ile 'Temel İmalat Montaj Elemanı' mesleğinde Arçelik depo bölümü ile de 'Ambar-Depo Görevlisi' mesleğinde İşbaşı Eğitim Programları düzenliyoruz” dedi.
41 İŞİTME ENGELLİ PROJEDEN YARARLANACAK
Projenin Arçelik tarafından sunulduğunu kaydeden İŞKUR yetkilileri, “Projenin hedef kitlesi, engelli vatandaşlardır.  İşletmede çalışan 36 işitme engelli ve proje kapsamında taahhüt edilen 5 işitme engelli istihdam edilecek ve toplamda 41 engellinin projeden faydalanması amaçlanıyor. Proje ile amaçlanan ise, ilk aşamada engelli çalışanların diğer personellerle yaşadığı iletişim eksikliğinin giderilerek hatalı üretimlerin önüne geçilmesinin sağlanmasıdır. İkinci aşamada ise hem üretimin hızlı ve doğru şekilde ilerlemesi için hem de işitme engelli çalışanların işletme içerisinde daha fazla sosyalleşmesinin sağlanması amacıyla işaret dili eğitimleri organize etmeyi planlıyoruz. Böylelikle işitme engelli çalışanlar için kendilerini daha mutlu hissedecekleri bir ortam sağlanacak. Proje, 30 Aralık 2018 ve 30 Aralık 2021 tarihleri arasında uygulanacak.  Proje Çerkezköy hizmet merkezimizde yürütülecek. İş ve işlemler ile ilgili bilgilendirmeler ise bizzat İl Müdürlüğümüz tarafından yapılacak. Proje devam ederken 9 işitme engelli vatandaşımız istihdam etti. 28 Şubat'ta Çerkezköy Hizmet Merkezi tarafından demirbaşlar yerinde görüldü ve tutanak altına alındılar. Projemiz başarıyla devam etmekte” diye konuştu.
8 DERSLİKLİ OKULUN PROTOKOLÜ İMZALANDI
Arçelik fabrikasından ayrılan Vali Yıldırım ve protokol üyeleri daha sonra ÇOSB engelli istihdama yönelik ‘ Zeki’ projesinin inşaatını gezerek proje hakkında bilgi aldı. Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de gezen Vali Yıldırım okul hakkında ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve yetkililerden bilgi aldı. ÇOSB’de yenen öğlen yemeğinin ardından ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler’in sahibi olduğu Henateks Boya tarafından Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu bahçesine yapılacak olan 8 derslikli ortaokulun protokolü Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ve ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler tarafından imzalandı.Protokol töreninde konuşan Vali Yıldırım, eğitime katkılarından ötürü Eyüp Sözdinler’e ve ÇOSB yönetimine teşekkür etti.  Protokolün hayırlı olması temennisinde bulunan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler “ Yönetim Kurulu Başkanı olduğum Henateks Boya olarak Çerkezköy’e bir okul daha kazandıracağız. Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu bahçesine yapılacak olan Henatesk Ortaokulu, 8 derslikli ve tamamen çelik konstrüksiyon sistemi ile yapılacak. Okulun Eylül ayında tamamlanması bekleniyor” ifadelerinde bulundu.
32 DERSLİKLİ OKULU İNCELEDİ
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde bulunan ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevini de gezen Vali Yıldırım ardından Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi tarafından yaptırılan ve 2019-2020 eğitim ve öğretim yılına yetişen 32 derslikli ortaokulunda incelemelerde bulundu. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ın makamında protokol üyeleriyle bir araya gelen Vali Yıldırım yapılan toplantının ardından Çerkezköy’den ayrıldı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.