Varol kitabını Akay’a hediye etti

Bölgemizin siyasi hayatında ismini duyuran Hayri Varol, ‘Tanınmamış Kişi’ adlı eserini Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a hediye etti.

Varol kitabını Akay’a hediye etti
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
10 Mart 2020 Salı 11:20


Ağırlıklı olarak anılarını anlattığını belirten Yazar Hayri Varol, “Kitapta anılarım ağırlıkta. Ama eminim ki okuyucular kitabı okuduklarında kendi geçmişlerinden de bir şeyler bulacaklar. Hemen hemen ortak anılar. Bizim çocukluğumuz ya da delikanlılığa adım attığımız dönemdeki arkadaşlarım da kitapta kendilerinden bir şeyler bulacaklar” dedi.
Kitabın kısa hikayelerden oluştuğunu söyleyen Hayri Varol, “Geçmişten bugüne kadar biriktirdiklerimi kitap haline getirerek iz bırakmak adına bir başlangıç yaptım. Yazılarımda yer ve mekanları belirttim. Olayın içerisindeki kişilerin isimlerine de yer vererek kişileri anmaya çalıştım. Yakın çevremde yaşam ortaklığımız olan kişiler bu kitapta belki kendilerini de görecekler” dedi.
YAZMAYI ÇOK SEVİYORUM
Küçük yaşlardan beri yazmayı çok sevdiğini söyleyen Yazar Hayri Varol, “Yazmaya yeteneğimin olduğunu düşünüyorum. Bunu değerlendirmek istiyorum. Hepimiz faniyiz. Geride bir şeyler bırakabilmek önemli. Arkamızda bir eser bırakmış olacağız. Bunun için bile yazmaya değer” dedi.
DURU BİR TÜRKÇE
Yazılarını yazarken dile de çok dikkat ettiğini belirten Yazar Hayri Varol “Süslü cümleler ortaya koymak derdinde değilim. Herkesin anlayabileceği şekilde yazmaya, duru bir Türkçe kullanmaya gayret ettim” dedi. Esas hayalinin roman yazmak olduğunu söyleyen yazar Varol, “Bu konuda projelerim, beklettiğim romanlarım da var” diye konuştu.
YAZAR VAROL’U KUTLADI
Yazar Hayri Varol’a ziyareti için teşekkür eden Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Bölgemizin bilinen isimlerinden biri olan Hayri Varol’u ilk kitabını çıkardığı için kutluyorum. Kitabı büyük bir merak ve heyecan içerisinde okuyacağım. Umarım bu ilk kitabının ardından yeni eserlerle bizleri buluşturur. Kendisini tekrar tebrik ediyor ve başarılar diliyorum” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.