Varol; ‘Töhmet altında tutulduğumuzu düşünüyorum’

Kısa bir süre önce yerel bir gazetede çıkan ‘HDP Tekirdağ Adayı bakın kim çıktı’ başlıklı haberin ardından MHP Kapaklı eski İlçe Başkanı sessizliğini bozarak basın toplantısı düzenledi. Varol yaptığı açıklamada, “Söz konusu şahsın bugün ki tercih ettiği partiyle ne o gün ki Belediye Başkanımız ne de o dönemde İlçe Başkanlığımızdan dolayı ne de eylemlerine verdiğimiz destekten dolayı biz töhmet altında tutulup, sanki ortada bizim bir zaafiyetimiz varmış gibi gösterilmesine razı gelemeyiz. Bizleri de sanki bir günahın parçasıymış gibi göstermeye çalışmıştır, bunu ya bilgi eksikliğinden dolayı böyle bir habere geçit vermiştir yada biraz ısmarlama bir haber olmuştur diye düşünmekten de kendimi alamıyorum. Bu açıklamalar ışığında yaptığı sözde haberi bir kez daha değerlendirecektir diye düşünüyorum" dedi

Varol; ‘Töhmet altında tutulduğumuzu düşünüyorum’
20 Nisan 2015 Pazartesi 18:45

 DESTEKLERİMİZ MESELE İÇİNDE KONU EDİLMİŞ

Bir dönem MHP’li Karaağaç Belediyesi’nde sekreterlik görevinde bulunan ve ardından işten çıkarıldığı için Kapaklı Belediyesi önünde eylem yaparak kamuoyu tarafından tanınan Elif Güler, yerel bir gazetede HDP’den Tekirdağ 5.sıra dayı olması ve eylem yaptığı dönemlerde MHP’lilerin kendisine destek verdiği yönünde haber çıkmıştı. Çıkan habere MHP Kapaklı eski İlçe Başkanı Hayri Varol’dan cevap geldi. Varol yaptığı basın açıklamasında, “Geçtiğimiz hafta içerisinde yerel gazetelerimizden birinde yapılan bir haberle geçmiş dönemlerde İlçe Başkanlığı'nı yaptığım MHP hiç alakasız bir şekilde bir başka partinin adayı ile alakalandırılmış, bizim de yapmış olduğumuz bazı ziyaret ve desteklerimiz mesele içerisinde konu edilmiştir” diye konuştu.

BİZİMLE BAĞLANTI KURULMAYA ÇALIŞILMIŞ

Varol konuşmasının devamında, “Önümüz Genel Seçimlerde yer alacak bir partinin bir adayının geçmişte MHP'li Karaağaç Belediyesi'nde çalışıyor olması, sonra Karaağaç'ın Kapaklı'ya dahil edilmesiyle birlikte bir çok işçinin işine son verilmesi, akabinde aynı işçiler tarafından başlatılan eylem içerisinde söz konusu ismin de olmasından yola çıkılarak partimiz ve bizle bağlantı kurulmaya çalışılmıştır. O eylem içerisinde bizim görevde olduğumuz dönemde teşkilatımızın Kadın Kolları Başkan Yardımcılığı yapan bir arkadaşımız ve yine partimizin üyeleri ve delegeleri de vardı. Habere göre sanki eylemi sadece söz konusu isim yapmıştır, tek başınadır ve bizde direk olarak ona desteğe gitmişiz. Öyle bir durum söz konusu değildi” ifadelerini kullandı.

BAHİSTEKİ İSİM TEŞKİLATIMIZDA BULUNMUŞ BİRİ DEĞİLDİR

Bir dönem kendileri ile çalışmış olan arkadaşları için desteğe gittiklerini ifade eden Hayri Varol, “Kaldı ki o isim için de gitmiş olabilirdik, çünkü o bir siyasi değildi ki, o an için bir işçiydi, insandı, hiç bir siyasi kimliğe sahip değildi ve siyasi bir amblem altında orada değildiler. Bahisteki isimde bizim teşkilatımızda bulunmuş biri değildir, dolayısıyla istediği partiden istediği şekilde aday olabilir. Hal böyle olunca da bu durumda bir haber değeri görmemekteyiz. Haber metninde sık sık MHP'li belediye de çalışmış olmasına vurgu yapılıyor. Ne yapsaydı Belediye Başkanı? İşe alımlarda insanları memleketlerine göre ayırıp, memleketlerine göre bir siyasi yapı içerisine mi yerleştirseydi? Memleketlerine göre mi Allah'ın göndermiş olduğu rızkını engelleseydi?” dedi.

İNSAN DİYE NİTELENDİRDİĞİMİZ TOPLULUĞA DESTEK VERDİK

MHP'de böyle bir sınıflandırma ve ayrıştırma olmamıştır diyerek konuşmasını sürdüren Varol, “Belediye Başkanımızda bu ilke üzerinden hareketle iş vermiştir. Söz konusu şahsın bugün ki tercih ettiği partiyle ne o gün ki Belediye Başkanımız ne de o dönemde İlçe Başkanlığımızdan dolayı ne de eylemlerine verdiğimiz destekten dolayı biz töhmet altında tutulup, sanki ortada bizim bir zaafiyetimiz varmış gibi gösterilmesine razı gelemeyiz. Belediye Başkanı bir vatandaşına iş vermiştir, biz de içerisinde çoğunluğunu bizim arkadaşlarımızın oluşturduğu, haklarını arayan önce insan diye nitelendirdiğimiz bir topluluğa destek vermişizdir” açıklamasında bulundu.

SANKİ BİZLERİ BİR GÜNAHIN PARÇASI GİBİ GÖSTERMEYE ÇALIŞMIŞ

Ortada enteresan bir şey olmadığına ve haber değeri taşımadığının altını çizen Varol, son olarak şunları söyledi; “Yayını yapan gazetenin imtiyaz sahibi de değer verdiğimiz bir kardeşimizdir ama maalesef seçimler öncesi partimizi alakasız bir partinin adayıyla yan yana getirmiştir, sonra haklarını arayan bir grubun emeklerini sadece bir kişinin eylemi gibi gösterip diğer arkadaşları yok saymıştır. Bizleri de sanki bir günahın parçasıymış gibi göstermeye çalışmıştır, bunu ya bilgi eksikliğinden dolayı böyle bir habere geçit vermiştir yada biraz ısmarlama bir haber olmuştur diye düşünmekten de kendimi alamıyorum. Bu açıklamalar ışığında yaptığı sözde haberi bir kez daha değerlendirecektir diye düşünüyorum”

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.