Vatana da bayrağa da sahip çıkacaklar

Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Geleneksel 23 Nisan Çocuk Şenlikleri Kapalı Pazar Yeri önünde gerçekleştirildi. Yoğun katılımın yaşandığı şenlikte minikler doyasıya eğlenirken, Makedonya, Arnavutluk ve Bulgaristan'dan gelen misafir öğrenciler de yöresel oyunlarını sergilediler

Vatana da bayrağa da sahip çıkacaklar
25 Nisan 2016 Pazartesi 16:29

 3.’SÜ DÜZENLENDİ

Makedonya, Arnavutluk ve Bulgaristan’dan da misafir öğrencilerin katıldığı Çerkezköy Belediyesi Geleneksel 3. Çocuk Şenlikleri Çerkezköy Belediye Hizmet Binası önünden şenlik alanına yapılan kortej yürüyüşü ile başladı. Kortejin Şenlik Alanı’na ulaşmasının ardından saygı duruşu yapıldı ve akabinde İstiklal Marşı okundu. 

"BU YIL SİZLERİ DE ARAMIZA KATTIK" 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, şenliğe katılan tüm konuklara ve misafir ülke çocuklarına "Hoş geldiniz" diyerek "Tarihte uzun yıllar bir arada yaşamış toplumların parçaları olarak kardeşlik ve barış duyguları ile beraber olmaktan mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu yıl Çerkezköy Belediyesi olarak 3.’sünü düzenlediğimiz Çocuk Şenliğimizde bu yıl sizleri de aramıza kattık." dedi. 

"BU BULUŞMA ÇOK ANLAMLI BİR GÜNDE" 

“Komşuluk ilişkimizden ziyade akrabalarımızla beraberiz” diyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Çocuklarımız ülkemizin teminatı geleceğimizin umutları. Çocuklarımızı kardeşlik ve barış duyguları ile buluşturuyoruz bugün. Ve bu buluşmayı öylesine anlamlı bir günde yapıyoruz ki; hepimiz için gurur bugün, bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” ifadelerini kullandı. 

MUSTAFAKEMAL ATATÜRK VURGUSU 

“Bu tarih yani 23 Nisan 1920, tarihin bir devrinin kapandığı ve yepyeni bir sayfanın açıldığı tarih.” diyerek konuşmasını sürdüren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Uzun yıllar boyunca cepheden cepheye bu toprakların 4 bir yanında milleti için mücadele etmiş, ‘Yurtta barış dünyada barış’ diyerek, ‘Gerekmedikçe savaş cinayettir’ diyerek kazıya kazıya elde edilen bağımsızlık ve hürriyet mücadelesinden sonra padişah tahtına oturmak yerine o tahtı kaldırıp, egemenliği padişahtan alıp halkına veren; sonra bu günün bir milletin geleceği olduğu doğru anlaşılsın diye aynı günü çocuklara yani bu milletin geleceğine teslim eden Selanik doğumlu mavi gözlü bir asker, bir devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk.  

VATANA DA BAYRAĞA DA SONUNA KADAR SAHİP ÇIKACAKLAR 

Adını her duyduğumuzda büyük bir saygı, büyük bir sevgi ile minnet ve şükran duyguları ile gururlanıyoruz. Ne mutlu bize ki senin gibi bir Atamız var. Atam hiç merak etme; Senin çocukların bu vatana da, bayrağına da sonuna kadar sahip çıkacaklar. 23 Nisan Çocuk Şenliklerimize katılan tüm öğrencilerimize ve çocuklarımıza tekrar teşekkür ediyorum. Bugün sizin gününüz dilediğiniz gibi eğlenin. Sevgi ve saygılarımla hepinizi kucaklıyorum“ dedi. 

KAYMAKAM KUBİLAY KONUŞMA YAPTI 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşmasının ardından Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da kısa bir konuşma yaparak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği kutlamalarda ve Çerkezköy Belediyesi’nin düzenlediği 3. Çocuk Şenliği’nde emeği geçen ve katkısı bulunan herkese teşekkür etti. 

"BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN" 

"Dünyadaki tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çocuklara armağan eden Gazi Mustafa kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları ile şehit ve gazilerimizi minnet ve şükran ile anıyorum." diyen Kaymakam Kubilay, sözlerini “Bayramınız kutlu olsun.” diyerek tamamladı. 

MİSAFİR ÖĞRENCİLER BÜYÜLEDİ 

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın konuşmasının ardından şenliklere Arnavutluk, Makedonya ve Bulgaristan’dan katılan öğrenciler gösterilerini sahneledi. Gösterilerin sahnelenmesinin ardından Makedonya, Bulgaristan ve Arnavutluk’tan gelen öğrencilerinin temsilcilerine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından plaket takdim edildi. 

ÇERKEZKÖY’DEKİ OKULLARIN GÖSTERİLERİ AYAKTA ALKIŞLANDI 

Misafir ülke çocuklarının gösterilerinin ardından Çerkezköy Belediyesi İzcilik Kulübü öğrencileri, Özel Gülerçin Ortaokulu öğrencileri, Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu öğrencileri, Nurullah narin Ortaokulu öğrencileri, Fevzipaşa İlkokulu öğrencileri, Özel Ceylin Anaokulu öğrencileri gösterilerini sahneledi. 

GÖSTERİLER HEYECAN İLE İZLENDİ 

Ardından İlizyonist Salih, Çıta Şov ve Vantrolog gösterisi ile 3. Çocuk Şenliği sona ererken, Çocuk Şenliği nedeni ile şenlik alanında kurulan oyun gruplarında çocuklar doyasıya eğlenirken, birbirinden ilginç sanat atölyelerini de keyif ile gezdiler. Ayrıca şenlik alanında, çocuklara ücretsiz ikramlarda bulunulurken, Çerkezköylü çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu doyasıya yaşadılar. 

YOĞUN KATILIM YAŞANDI

Çerkezköy Belediyesi Çocuk Şenliği’ne Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Merkez Komutanı Piyade Binbaşı Fuat Dönmez, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ve yönetimi,Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe,  MHP İlçe Başkanı Koray Önsel,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Belediye Meclis Üyeleri, vatandaşlar ve çocuklar katıldı.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.