Vatandaş çözüm istiyor

Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde yaşanan doktor sıkıntısına hala bir çözüm bulunmazken, hastaneye tedavi olmak için gelen birçok kişi tetkik ve tedavisini yaptıramadan ya evine, ya da özel hastanelere gitmek zorunda kalmaya devam ediyor.

Vatandaş çözüm istiyor
22 Ağustos 2007 Çarşamba 08:53

DOKTOR YOK
MUAYENE YOK
AMELİYAT YOK

Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde doktor yetersizliği nedeni ile poliklinik sayısı son 2 ayda yarıyarıya düşerken, ameliyat sayısı da yok denecek kadar azaldı. Daha önce günde 8-10 ameliyatın yapıldığı Devlet Hastanesi'nde son 2 ayda günde 1 veya iki ameliyat yapılırken, normal zamanlarda yer bulunmayan Cerrahi Servisi'nde kalan hasta sayısı ise bir elin parmaklarını geçmiyor.

HERKES ŞOKTA

Son 2 aydır yaşanan doktor sıkıntısı nedeni ile Devlet Hastanesi'ne muayene ve sağlık hizmeti almak için gelen vatandaşların birçoğu muayene olacak doktor bulamamaktan şikayetçi olurken, yaşanan doktor sıkıntısının giderilmemesi Hastane Yönetimi'nin de elini kolunu bağlıyor.

VATANDAŞIN SABRI KALMADI

Özellikle Ortepedi, Genel Cerrah ve Kadın Doğum Servisleri'nde sıkıntı üst düzeye çıkarken, Nöroloji, Beyin Cerrahi Servisleri'nde de yoğunluk yaşanması vatandaşı isyan etme noktasına getirdi.

HER YERDE VAR ÇERKEZKÖY'DE YOK

Hastaneye tedavi olmak için gelen birçok vatandaş, "Şuanda sizi muayene edecek doktorumuz yok" sözüne isyan ederek, "Çerkezköy gibi büyük bir ilçede doktor sıkıntısının yaşanmasına bir anlam veremiyoruz. Burada yaşayan vatandaşların nerede ise tamamı işçe. Bu vatandaşların sağlık hizmeti alacakları tek yer ise Devlet Hastanesi fakat burada da doktor yok.

SAĞLIK ÖTELENEMEZ!!!!

Muayene olmaya geliyoruz, doktor yok deniliyor. Ne yapalım şimdi biz, gidip özel bir hastanede muayene olmaya, tetkik ve tedavi yaptırmaya kalksak 1 aylık maaşımız gidecek. Zaten aldığımız maaş ile zor geçiniyoruz, bir de özel hastaneye nasıl gidelim? Biran önce Devlet Hastanesi'nin doktor kadrosuna takviye yapılması lazım. Kimse bizden sağlık hizmeti alma hakkımızı ötelememizi istemesin" dediler.

VATANDAŞI PERİŞAN

Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde son 4 aydır peşi sıra yaşanan istifalar en çok tedavi olmak için Hastane'ye gelen masum vatandaşları etkilerken, hastaneye sağlık hizmeti alabilmek için giden vatandaşlar, doktor yokluğundan dolayı sağlık hizmeti almakta büyük sıkıntılar ile karşılaşıyorlar ve isyan ediyorlar.

Doktor yokluğu nedeni ile tedavi olamadıklarını belirten vatandaşlar, "Böyle bir saçmalık ve anlayış olamaz. Trakya'nın göbeğindeki bir hastanede doktor sıkıntısı yaşanmasını birileri çıkıp bize anlatsın lütfen. Tekirdağ'da, çorlu'da sıkıntı yaşanmıyor ama Çerkezköy'de doktor sıkıntısı üst düzeyde hissediliyor. Vatandaşların en temel haklarından biri olan sağlık hizmeti alma hakkını kimsenin ötelemeye, sallamaya hakkı yok" dediler.

3 TANE DOKTOR DAHA AYRILIYOR

Son 4 ayda 10'a yakın doktorun Hastane'den ayrılması ile sarsılan Devlet Hastanesi'ne İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı hala doktor ataması yapmazken, 3 doktorun daha Devlet Hastanesi'nden istifa ederek, özel hastanelerde çalışacağı öğrenildi. Bu sayının önümüzdeki günlerde daha da artmasından endişe ediliyor.

TEK HASTAYA DÜŞTÜ!

Doktor yetersizliği nedeni ile sağlık hizmeti almak için gelen birçok vatandaş tekrar evlerinin yolunu tutarken, Genel Cerrah sayısının 1'e düşmesi nedeni ile ameliyatlar da durma noktasına geldi. Önceki gün Hastane'nin Cerrahi Servisi'nde sadece 1 tane hasta yatıyordu. Bundan 3-4 ay önce 2 binin üzerinde poliklinik hizmetinin verildiği hastanede bu sayıda yarı yarıya azaldı. Genel Cerrahi, Ortepedi, Kadın Doğum Servisleri doktor sıkıntısı üst düzeyde yaşanırken, Nöroloji, Beyin Cerrahi servislerinde de sıkıntı kendini gösteriyor. Birçok branşta olması gereken doktor sayısının çok az altında doktor ile hizmet veren Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde mevcut doktorlarda gelen talebi karşılamada sıkıntı yaşarken, Hastane Yönetimi'nin de eli kolu bağlanmış durumda.

KİMLER AYRILDI?

Devlet Hastanesi'nden son 3 ay içerisinde Nöroloji Uzmanı Dr. Levent Kor, KBB Uzmanı Dr. Kamil Yüceer, Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayhan Akbıyık, Üroloji Uzmanı Dr. İlkay Kırkağaç, Kadın Hastalıkları Uzmanı Dr. Nevzat Koç, Ortepedi Uzmanı Dr. Recep Çalışkan, Genel Cerrah Dr. Ayhan Arslan ile Ortepedi Uzmanı Abdurahman Çiftçi, Genel Cerrah Dr. Erkan Akalın ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Başkent Hastaneden ayrıldı. 3 tane doktorunda önümüzdeki günlerde ayrılacağı öğrenildi.

Hastane'de yaşanan doktor sıkıntısı ile ilgili Tekirdağ'ın AK Partili Milletvekilleri T. Ziyaeddin Akbulut ve Necip Taylan'ın devreye girdiği ve konuyu Bakanlık yetkililerine ilettikleri öğrenilirken, geçtiğimiz hafta GAZETEMİZDE çıkan haberlerin de Sağlık Bakanlığı yetkililerine iletildiği öğrenildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.