Vatandaş  ek tren seferi istiyor

Halkalı-Gebze banliyo hattı açılmasıyla birlikte Çerkezköy ve Kapaklılı vatandaşlar Çerkezköy-Halkalı arasında yeni tren seferlerinin başlamasını istiyorlar.

Vatandaş  ek tren seferi istiyor
14 Mart 2019 Perşembe 13:35

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk sefere katıldığı açılışın ardından İstanbul'un tam 10 ilçesi bu hattı doğrudan kullanma imkanına sahip olacak. Marmaray ile birlikte 43 istasyondan oluşan bu hat deniz hatlarımıza olan entegrasyonu ile de İstanbul trafiğinde önemli bir rahatlamaya yol açacak. Çerkezköy’den trene binen bir yolcular böylelikle Gebze’ye kadar ulaşım sağlayabilecekken vatandaşlar  ise sabah erken saatte Çerkezköy’den hareket edip, akşam geç saatlerde de Çerkezköy’e ulaşacak ek sefer düzenlenmesini talep ediyor.
GÜNDE 1 MİLYONDAN FAZLA YOLCU TAŞINACAK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gebze-Halkalı banliyö treninin açılışını yaptı. Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul'un bir ucundan bir ucuna boğazın altından geçen bu hattın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Gebze Halkalı Banliyö Hattı eskiden 185 dakikada kat edilebilen bir mesafe iken şimdi 115 dakikaya inerek İstanbullulara 1 saat 10 dakika kazandıracak. İstanbul'un en işlek ve trafik yoğunluğu en çok olan bu hat tek yönde 75 bin, günde ise 1 milyon 700 bin yolcu taşıyacak. Bir başka ifade ile normalde ancak 100 bin araçla taşınabilecek yolcuyu ulaştıracak” dedi.
10 İLÇE HAT ÜZERİNDE YER ALDI
İstanbul'un tam 10 ilçesinin bu hattı doğrudan kullanma imkanına sahip olacağını ifade eden Erdoğan, “Marmaray ile birlikte 43 istasyondan oluşan bu hat deniz hatlarımıza olan entegrasyonu ile de İstanbul trafiğinde önemli bir rahatlamaya yol açacak. Tarihi yarım adanın yükünde ciddi bir azalma bekliyoruz. Bu hatta çalışacak 440 araçtan 300'ünün yani vagonları kastediyorum ülkemizde üretildiler. Buradan bineceksin denizin altından Avrupa'ya eskiden Anadolu yakasında tren hattı Haydarpaşa’ya kadar gidiyordu. Avrupa yakasında Sirkeci, biz Marmaray ile bu iki tren hattını birleştirdik. Yavuz Sultan Selim Köprüsü bünyesinde kuruyoruz. Bunun için adeta sıfırdan yapmışçasına yeniledik, geliştirdik, yeni bir çehreye koyduk” ifadelerini kullandı.
İSTANBUL’A 233 KM’LİK DEMİR AĞ ÖRÜLDÜ
Bu hatla birlikte İstanbul'un 170 kilometre olan raylı sistem uzunluğunu 63 kilometre ilave ile 233 kilometreye ulaşacağını kaydeden Erdoğan, “Bir tarafta iktidar bir tarafta yerel el ele vererek inşallah bu kalkınma hamlesini yürüteceğiz. Londra'dan Pekin'e kadar demir ipek yolunun İstanbul etabını burası oluşturuyor. Yine bu hatla birlikte yüksek hızlı trenlerimiz için artık Pendik son durak olmayacak. Halkalı'ya kadar buradan devam ediyor. Uzun bir hazırlık sürecinin ardından 2009 yılında Marmaray'ı bitirmeyi planladık. Tarihi eserlere gösterdiğimiz hassasiyet sebebiyle maalesef bitmesi 2013 yılına kadar sürdü” şeklinde konuştu.
FİYATLAR BELLİ OLDU
Açılışı yapılan Halkalı-Gebze Banliyö Hattı'nda ücretler belli oldu. Buna göre tam bilette en uzun yolculuk 5,70 en kısa yolculuk ise 2,75 olacak. Öğrencide en uzun yolculuk ise 2,75 iken en kısa yolculuk 1,25 olacak. TCDD durak sayılarına göre 6 farklı ücret tipi belirlemesine rağmen vatandaşlar bu sabah ücret iadelerini alamadı ve kısa mesafe için 5.70 TL ücret kesintisi yapıldı. Öğrenciden 1.25 TL yerine 2.70 TL bilet ücreti kesildi. Makineler 'iade ücretiniz yoktur' uyarısını verdi. Yaşanan aksaklık sonrası ise vatandaştan alınan iade ücretleri geri ödenecek.
ÇERKEZKÖY’DEN GEBZE’YE ULAŞIM SAĞLANACAK
Geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yansıyan Edirne-Çerkezköy arası yüksek hızlı tren yapımının ihale edilmesinin ardından batı yakasına hızlı bir şekilde hareket edebilecek Çerkezköy’ün İstanbul ile bağlantı noktası ise Halkalı-Gebze banliyö hattının açılması ile doğrudan kuvvetlendi. Çerkezköy’den trene binen bir yolcu Gebze’ye kadar ulaşım sağlayabilecek. Öte yandan projenin bir diğer ayağını oluşturan Çerkezköy-Halkalı arası yüksek hızlı tren projesi ise Kanal İstanbul projesinin akabinde işleme alınarak Edirne-Çerkezköy-İstanbul arası yüksek hızlı tren ulaşımının sağlanması hedefleniyor.
ÇERKEZKÖYLÜLER MAĞDUR OLUYOR
Uzun süredir seçim propagandası haline gelen Çerkezköy treni yaşanan gelişmelerin ardından halk arasında tekrar gündeme geldi. Birçok siyasinin adeta seçim malzemesi haline getirdiği fakat raylı ulaşım konusunda yüzü bir türlü gülmeyen Çerkezköylülerin İstanbul’a ulaşım için talepleri yankı bulmaya devam ediyor. Kapaklı ve Çerkezköy halkına hizmet sunacak bir ek tren seferi ile İstanbul’a ulaşımın sağlanmasını talep eden vatandaşlar, mevcut trenin hareket ve dönüş saatlerindeki kısıtlı süre dolayısıyla İstanbul’da çok kısa bir süre içerisinde bulunup geri dönmek zorunda kalıyorlar. Kapıkule-Halkalı hattında çalışan tren ile Çerkezköy’den İstanbul’a gitmek isteyen bir yolcu 10.03’te bindiği tren ile 11.30’da Halkalı’da oluyor.Akşam 18.00’da Halkalı’dan kalkan aynı tren 19.30’da Çerkezköy İstasyonuna gelmiş oluyor. 6 buçuk saat içerisinde tüm işlerini halletmek zorunda kalan vatandaşlar ise bu kısıtlı süre dolayısıyla mağdur olduklarını dile getirdi.
HALK, EK TREN SEFERİ İSTİYOR
Kısa sürede tekrar trene binmek zorunda kalan birçok Çerkezköylü yolcu ise bu durumdan dolayı duydukları mağduriyeti ifade ederken Çerkezköy ve Kapaklı halkına hizmet edecek ek sefer uygulaması konusunda hemfikir oldular. Sabah 06.00 07.00 arası Çerkezköy’den hareket edecek trenin Halkalı dönüşünde ise saat 20.00-20.30 saatleri arasında yola çıkacak şekilde bir uygulama isteyen Çerkezköylüler yetkililerden ve siyasilerden somut adımlar atmasını bekliyor. Her seçim dönemi seçim propagandasına dönüştürülen  tren seferleri konusunda halkın bu kaçınılmaz talebine siyasilerin nasıl cevap vereceği merak konusu oldu.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.