Vatandaş konvoylardan şikayetçi

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte düğün mevsimi açılırken, oluşturulan düğün konvoyları vatandaşı da rahatsız ediyor.

Vatandaş konvoylardan şikayetçi
09 Temmuz 2007 Pazartesi 07:53

Oluşturulan araç konvoylarının korna çalarak seyir etmeleri yüzünden, sıcak havalardan iyice bunalan ve balkonlara çıkan veya pencerelerini açan vatandaşlar iyice şikayetçi olmaya başladı.

CAMI AÇIYORUZ KORNA SESLERİ, KAPATIYORUZ HAVA SICAK

Havaların son derece sıcak olmasından dolayı evlerinde camlarını açarak oturduklarını fakat düğün konvoylarındaki araçların kornalarından dolayı tekrar kapatmak zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlar, "Yaz aylarının gelmesiyle birlikte ilçemizde yapılan düğünlerde çoğaldı. Düğün sevinciyle düzenlenen konvoylara bir diyeceğimiz yok.

Fakat bütün araçların korna çalması gerçekten rahatsız edici bir durum. Çevrede hastası olan var, bebeği uyuyan var. Düğün yaparken başkalarını da düşünmek gerekiyor.

Ayrıca aşırı gürültü yapmak insanlara saygısızlıktır. Düğün sahipleri düğüne konvoyuna katılacak araç sürücülerini bu konuda uyarmalı. Zaten hava sıcaklıkları son haddine ulaştı. Biraz hava almak için camı açıyoruz, korna sesleri yüzünden tekrar kapatmak zorunda kalıyoruz.

ESKİDEN ARAÇ SAYISI AZDI, ŞİMDİ ÇOK DAHA FAZLA

Düğün konvoyları artık geleneksel bir hal aldı. Fakat günümüz için sorun olmaya başladı. Yapılan konvoylar gürültü kirliliği ve ses kirliliği ile birlikte trafik sıkışıklığı gibi problem yaratıcı bir unsur haline geldi. Eskiden konvoylar yapılırken araç sayısı azdı fakat şimdi araç sayısı çoğaldı. Bu yüzden artık trafikte de konvoylar sıkıntı yaratıyor. Korna seslerinin haricinde bir de trafik sıkıntısı yaşanıyor. Havaların sıçak olması nedeniyle araç sürücüleri zaten sıcaktan bunalıyor ve yaz aylarında trafik kazaları daha fazla oluyor. Bir de araya konvoydaki araçlar sıkışınca trafik iyice arap saçına dönüyor.

ÇOCUKLAR İÇİN DE BÜYÜK TEHLİKE

Konvoy araçlarının bir diğer tehlikesi de düğün sahiplerinden para almak isteyen küçük çocuklar. Konvoyun önünü kesen küçük çocukların da ezilme tehlikesi var. Çocuklar konvoyların önünde, arkasında durmadan koşturuyor. Üzücü bir kaza olması an meselesi. Konvoyun önünü keserek para almak isteyen ve hayatını kaybeden bir sürü çocuk var.

Ayrıca Çerkezköy işçi yatağı ve gece vardiyasında çalışan işçiler gündüz yatıyorlar ancak ne yazık ki uyuyamıyorlar. Çünkü konvoylardaki araçların kornalarından çıkan sesler maalesef uyutmuyor.

EHLİYETSİZ VE ALKOLLÜ SÜRÜCÜLER DE KONVOYLARDA

Yapılan konvoylar hem millete, hem devlete, hem de o ilçeye veya beldeye zarar. O kadar sünnet ve düğün konvoyu yapılıyor. Bir tane faydası var mı Allah aşkına, söyleyin?

Millet konvoy yapıyor, sonra ne oluyor. Korna çalarak gürültü kirliliğine neden oluyorlar, trafiği tıkıyorlar, bir sürü benzin veya mazot parası çöpe gidiyor. Artık buna dur denilmesi lazım. Biran önce düğün ve sünnet konvoylarının yasaklanması lazım. Üzücü bir olay yaşanmadan bu konvoyların önünün alınmasını istiyoruz. Çünkü konvoya ehliyetsiz araç sürücüleri, çocuklar, gençler ve alkollü araç kullanan kişiler de katılıyor ve bunların kontrolü çok güç oluyor. Avrupa'nın hangi ülkesinde böyle bir şey var?" şeklinde şikayetlerini dile getirdiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.