Vatandaşlar ücretsiz kanser taramasına gönderildi

Çerkezköy Belediyesi ve Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan Kanser Taraması kapsamında vatandaşlar Tekirdağ Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi’ne (KETEM) gönderilerek, geniş çaplı tetkik yapılması sağlanıyor

Vatandaşlar ücretsiz kanser taramasına gönderildi
12 Mayıs 2015 Salı 17:17

 Çerkezköy Belediyesi, kadınların sosyal ve kültürel açıdan gelişiminin yanı sıra fizyolojik ve psikolojik olarak sağlıklı olmalarına da büyük önem veriyor. Çerkezköy Belediyesi, İlçe Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve gaitada gizli kan taraması olarak toplam üç alanda tarama yapıyor. Kanser taraması yaptırmak için müracaat eden vatandaşlar Çerkezköy Belediyesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Tekirdağ Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi’ne gönderildi.

BAŞKAN AKAY: ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR

Çerkezköy Belediyesi olarak vatandaşın sağlığına ayrı bir hassasiyet gösterdiklerini dile getiren Belediye Başkanı Vahap Akay, “Vatandaşımızın bu tür hastalıklara yakalanmasını istemeyiz. Bu tür hastalıklarda bizlere düşen en büyük görev ise tedbir almaktır. Bu da erken teşhisten geçer. Erken teşhisin hayat kurtardığı sözünden yola çıkarak sağlık taramaları konusunda hassas davranmalı ve tedbirimizi almalıyız” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLARIMIZIN SAĞLIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ

Kanserin erken teşhis ile önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalıktır olduğunu dile getiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Biz vatandaşlarımızın, özellikle de kadınlarımızın sağlığını düşünerek İlçe Sağlık Müdürlüğümüzle ortaklaşa bir çalışma yürütüyoruz. Sağlık kurumlarının yapacağı testler ve değerlendirmeler sonucunda riskli görünen vatandaşlarımızı ücretsiz olarak Tekirdağ Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi’ne (KETEM) götürülerek daha geniş çapta tetkik yapılmasını sağlayacağız” dedi.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Çerkezköy Belediyesi’nin İlçe Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak yaptığı meme kanseri taraması yaptırmak isteyen 40-69 yaş arası, rahim ağzı kanseri taraması yaptırmak isteyen 30-65 yaş arası ve gaitada gizli kan taraması yaptırmak isteyen 50-70 yaş arası şartını taşıyan vatandaşlarımız bağlı bulundukları sağlık ocaklarına ve Çerkezköy Toplum Sağlığı Merkezi’ne başvuru yaparak, taramalarını ücretsiz yaptırabilecekler.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.